Amazon.de ile Amazon.com Arasındaki Fiyat Farkı

burakoralll

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba internetten kulaklık alıcam. Amazon.de'de 70 euro olan kulaklığın fiyatı amazon.com'da 100 euro. Bu fark normal bir şey mi yoksa ürünün replika olma olasiligi filan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Genelde tam tersi oluyor. Misal Almanya'da 100 Avro olan kart Amerika'da 100 dolar veya 90 dolar olabiliyor. Vergiler dahil fiyatları Türkiye fiyatlarını geçebiliyor. Ekran kartları, kulaklık vs bazı ürünlerde seçiminize göre kâr etme olasılığınız var. Genel olarak Amazon'dan alışveriş yapmanın pek bir artısı yok.

Amazon.de üzerinden aldığınız ve Amazon tarafından satılan ürünlerde liste fiyatı vergi dahil fiyattır(Kargo da çoğunlukla ücretsiz). Lakin USA Amazon'da liste fiyatı+gümrük+kargo parası alınır.

Amazon.de üzerinde Türkiye'ye satışı yapılan doğru düzgün ürün yok. Adamların internet siteleri de "Ne alırsan, bi milyon"cu dükkanı gibi.
Türk satıcıların Amazon.de'yi kullanmaları için, Türkçe çeviriye sahip olan tek Amazon sitesi Amazon.de'dir. Ürün satışlarının Türkiye'ye kapatılmasının sebebi ise gümrük kanunlarımızın değişmesi ve içimizdeki 2 kuruş ödememek için Amazon'un iyi niyetini suistimal etmekten çekinmeyenlerdir. (Chat ile konuşup kargo ücretini sildirenler, vergiyi sildirenler vb.)

Bu siteye "Ne alırsan bi milyoncu" yakıştırması yapmak yanlıştır, burası Aliexpress gibi replika ürünlerin satıldığı bir site değildir. Satılan ürünler tamamen orijinaldir.

Son düzenleme:
Saçmalamışsınız.. Türk satıcıların Amazon.de'yi kullanmaları için, Türkçe çeviriye sahip olan tek Amazon sitesi Amazon.de'dir. Ürün satışlarının Türkiye'ye kapatılmasının sebebi ise gümrük kanunlarımızın değişmesi ve içimizdeki 2 kuruş ödememek için Amazon'un iyi niyetini suistimal etmekten çekinmeyenlerdir.

Bu siteye "Ne alırsan bi milyoncu" yakıştırması yaparsınız ama Dünya'nın en büyük elektronik mağazasının Amazon olduğunu, (deneysel olsa da) drone ile teslimat yapan ilk şirketin Amazon olduğunu unutursunuz.
Saygı diye birşeyden haberiniz var mı?!
Amazon'un internet sitesi kadar berbat bir alışveriş sitesi görmedim. Ben böyle düşünüyorum. Sen de fikrini söylersin efendi efendi. Önce düzgün kelime seçmeyi öğren sonra insanlarla iletişim kurmayı dene. Bir daha da benim yorumlarımı alıntılama.

@üyeliğimi silin Ben yukarıdaki yorumumu hem Amazon.com'dan, hem Amazon.de'den alışveriş yapmış birisi olarak yazdım. Sert yazdım, mesajımı düzenleyeceğim ancak alıntıladığım gönderiyi kabul edemem zira yanlış.
Benim şahsi fikrim zaten. Demek ki isteyince gayet de düzgün cümleler kurabiliyorsunuz. Şu şu nedenlerle yanlış dediniz de bir şey mi dedik? Sanki Amazon şirketinin %51 hissesine sahipmiş gibi saldırganca bir üslup kullandınız. Eğer öyle birşey varsa "saçmaladığımı" kabul edeceğim. Çünkü ben Amazon şirketini eleştirdim. Olayı şahsileştirmenin ne manası var?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı