Amazon.de üzerinden ekran kartı alınırsa sorun olur mu?

Yok hocam şimdi o parayı nereye ödeyeceğimi bilmediğimden iptal ettim.

Kargo firması sana mail atıyor. Ürününüz gümrük işlemleri için şu ücreti ödemeniz gerekli diye, sen kargo firmasına havale yapıyorsun onlar gümrükten geçirip getiriyor.

Gümrük ücreti standart 1000 TL çıkmıyor, gümrük memurlarının inisiyatifinde tamamen. Satıcı Amazon olan ürünü aldığında ürün ücreti + kargo ücretinin toplamının %20'si tutarında gümrük vergisini baştan ödersin, eğer gümrükte bir fark çıkarsa Amazon bunu cepten öder. 13300 TL'ye aldığım kart için 3350 TL civarı gümrük vergisi çıkmıştı mesela. Normalde vergi dahil 1300 euro olan ürün, Amazon benden 200 euro gümrük ücreti aldı ama 330 euro falan çıktı masraf, o 130 eurosunu Amazon ödedi. Çok daha fazla masraf çıktığı da oluyor, Amazon yine kendisi ödüyor.

Bu ürün için konuşacak olursak bunlarda satıcılar dolandırıcı oluyor. Siz iptal etmezseniz de Amazon bir süre sonra siparişi iptal edip paranızı geri yatırıyor. Fakat siz bir kez sipariş verdiğiniz için alıcı sizin adresiniz ve mail adresinizi öğrenmiş oluyor, sipariş iptal olsa da size mail yoluyla ulaşıp parayı söyleyeceği IBAN'a ya da paypal'a gönderirseniz ürünü postalayacağını söylüyor. Gönderip göndermeyeceğini tahmin edebilirsiniz sanırım :D

Ziraat iadeyi hemen yapmış ama karışık bir durum ben korkarım böyle şeylerden :D

İadeyi yaptıysa sıkıntı yok. Ama Amazon Avrupa siteleri içinden kart almak istiyorsanız satıcı ve göndericinin Amazon olmasına dikkat edin, değilse almayın. Hatta size benim de takip ettiğim Amazon Avrupa siteleri için kart takip linklerini atayım, bunlar hep satıcısı Amazon olan kartların linkleri buraya bazen uygun fiyatlı kartlar düşüyor. Yalnız güzel bir fırsata denk gelirseniz fazla beklemeden almanızı öneririm, fırsat fiyatlarının stokta kalma süresi bazen 1-2 dakikadan bile kısa sürüyor:

Amazon İngiltere
Amazon Fransa
Amazon İtalya
Amazon İspanya

Amazon Almanya artık Türkiye'ye neredeyse hiç ekran kartı yollamıyor. Amazon Almanya satıcılı olanlar genelde Amazon Türkiye üzerinde stoğa giriyor. Fakat onda garanti durumları biraz karışık, iade durumunda vergiyi kargoyu iade etmiyor falan. O yüzden Amazon.com.tr üzerinden Amazon Germany satıcılı ürün almak yerine İngiltere, Fransa üzerinden falan alınmasını tavsiye ederim. İadede tam para iadesi yapıyorlar.

Kargo firması sana mail atıyor. Ürününüz gümrük işlemleri için şu ücreti ödemeniz gerekli diye, sen kargo firmasına havale yapıyorsun onlar gümrükten geçirip getiriyor.
@kino hocam bu sefer biraz düşünüp rrisk almaya karar verdim. Tekrar sipariş verdim. Şimdi 22-23 Eylül'de teslim diyor. yani 2-3 gün içinde benden vergiyi kim isteyecek ben parayı nasıl göndereceğim ve yapmam gereken başka bir şey var mı? Bunlara cevap verirseniz çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı