Amazon.de'den ürün alınır mı?

Daha fazla  
Amazon.de'den Xbox Series S almak istiyorum 290€ gibi bir fiyatı var ve 2700TL gibi bir fiyata denk geliyor direkt çevirince. Ancak eğer alırsam Türkiye'ye gönderecekleri için daha yüksek bir fiyat ödenebilir diye düşünüyorum. Son olarak aldığımda gümrükte takılma vb. olur mu ve eğer diyelim ki oldu, paramı geri alabilecek miyim yoksa yanacak mı?

Ancak eğer alırsam Türkiye'ye gönderecekleri için daha yüksek bir fiyat ödenebilir diye düşünüyorum.
Evet, ben de öyle düşünüyorum. Tahminimce vergisi olacaktır ve vergiler üstüne eklenince buradan almakla pek bir farkı olmayacaktır.
Son olarak aldığımda gümrükte takılma vb. olur mu ve eğer diyelim ki oldu, paramı geri alabilecek miyim yoksa yanacak mı?
Olabilir, paranız yanacak. Takılanı görmedim fakat böyle bir ihtimal var :(

Yurtdışından alınan ürünlerde kargo parasına ek olarak gümrük vergisini de unutmamalısın. Paran yanabilir. En garanti yol gümrükten geçişlerde sıkıntı yaratmayacak ürünlere yönelmek. Tabi eğer ihtiyaç varsa.

Amazon.de'den alışveriş yaptığınızda ödeme kısmından vergi ve kargoyu sizden tahsil ediyor diye biliyorum. Dün böyle bir konu açılmıştı, vergiler dahil 3700 TL'ye geliyordu.

Sepete eklediğin takdirde satın alma kısmında vergi ve kargo dahil en son fiyatı gösteriyor zaten. Eğer ürün Türkiye'ye gönderilmiyorsa seçtiğinizde hata da verir.

Gümrükte takılma falan olmuyor, Amazon tüm işlemleri orada çözüyor, Fakat sepete gittiğinizde alınacak vergi miktarını Amazon'un sizden depozito olarak alacağını göreceksiniz. Önceden arada bir gümrükten şans eseri bir kaç ürün geçiveriyordu, depozitoyu geri alıyorduk. Artık öyle birşey yok malesef. Haliyle o fiyatı da eklenecekmiş gibi düşünün satın alırken. Olduğu gibi kurdan çeviri yaparsanız pişman olursunuz :)

Ödeme kısmında vergi ücretinide gösteriyorlar. Amazon.com.tr de Almanya'dan gelen ürünlerde var, satıcısı Amazon Germany olarak görünüyor ve vergi işlemleri fiyatın içinde oluyor. Görünen fiyat dışında bir sıkıntı çıkacağını hiç sanmıyorum eğer satıcısı Amazon ise.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı