Amazondaki Depo Operatörü iş ilanını buraya bakmadan başvurduğuma şuan pişman oldum. Henüz başlamadım mülakat için tarih belirlendi 4 gün sonra mülakata gireceğim ama okuduğum yorumlar ve bu sitedeki diğer Amazon deposunda çalışılır mı? Konusunda da orada çalışan insanlardan edindiğim bilgiyle bir kere daha yıkıldım.
Şöyle okuduklarımdan size bir özet sunabilirim.
Amazon gibi bir yerden insanı 3.sınıf göreceğini aklımdan dahi geçmezdi.Fakat burdan anlayabilirsiniz ki ne kadar ismi ve her anlamda kalitesi olan şirket de olsa Türkiye ve Türk yönetim kafası dahil olunca böyle şeylere maruz kalınabiliyormuş.
Kısacası her bölümden eğitim alıyormuşsunuz ki duruma göre desteğe gidin.
Bir süre olsun paketlemeye verirler beni diye düşündüm ama başınızdakiler şurada çalışacaksın dedikten sonra yapabilceğin bir şey yok.
Benim 8 derece skolyozum var sürekli indir kaldır yapamam.
Forklift ve elektrikli paletlerle işimi yaparım nolcak diye başvurmuştum fakat bütün iş gücü okuduklarıma göre insandan ibaretmiş.
Telefon kullanımı yasak, yemekler kötüymüş,maaşta kandırmaca 26k küsür maaş diyor ama net değil brüt yani 20k alıyorsunuz ortalama 6-7 zaten sigorta kesintisi... Ücretsiz diş bakımı vs. %10 ürün indirimi gibi hizmet avantajlarından yararlanabiliyormuşsunuz.
6 gün mesai 1 gün izin servis var.
Hata yaparsanız size eksi artı gibisinden notlar tutuyorlarmış.
Görünen köy kılavuz istemez hesabı sürekli insanlar Amazon markasına aldanıp kısa süre istifa ediyormuş.
Bunlar bana yetti arkadaşlar daha mülakatım gelmedi ama başlamaktan vazgeçtim.
Hiç işten yana şansınız yoksa yine Tuzla'daki Bim depolarında çalışın daha iyi arkadaşım çalıştığından biliyorum.
En azından içerde çalışırsanız forklift kullanıyormuşsunuz gün boyu dışarda çalışırsanız elektrikli paletlerle ürünleri çekip kasaları yüklüyormuşsunuz 20k maaş 2k bim kart amazon gibi aynı 6 gün mesai 1 gün izin şartlar harika değil ama amazondan daha insancıl geldi yine de...