Çözüldü Amazon Dolar Kurunu Farklı Alıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASRock B450M Steel Legend, Ryzen 5 5600, Kingston Fury Beast 32 GB (2X16) 3200 MHz, Powercolor Red Devil RX 6600XT, Be Quiet! BK008, Corsair Carbide Spec Delta RGB, Corsair CV550, 1 TB WD Blue SN570, 500GB A2000 Kingston SSD, 1TB WD HDD, Sensei310, K60 RGB PRO, Qck Medium, Asus TUF VG24VQE, Keenetic Omni DSL
Meslek
Zabıt Katibi
Durumu tam olarak anlayamadım. Dün anakart siparişi vermek istediğim ile ilgili bir konu açmıştım. Opera ile güncel kurdan çevirdiğimde 701 TL yapıyordu anakart fakat amazon sitesi ile çevirdiğimde 40 TL fark oluyordu. 6,18 TL olarak alıyordu dolar kurunu. Güncel kura baktığımda 5,75. Son 1 haftayı alsa bile 6,18 olmadı. Neden kuru bu şekilde alıyor. Kredi kartımı girdiğimde dolar ve Türk lirası arasında seçim yapabiliyordum Banka kartımı girdiğimde bu olay kalktı sadece dolar olarak gözüküyor. Garanti bankası sanal kart kullanıyorum. Alışveriş yapmadan önce tutarı içine yüklüyorum ve alışverişimi gerçekleştiriyorum. Kur değişimini garanti bankasına göre mi yapacağım yoksa amazon sitesine göre mi?
Bu arada anakart almaktan vazgeçtim bende gittim işlemci aldım. Şimdiden bu durumu çözmek istiyorum 15 20 gün içinde anakartı da alacağım.

Hep böyleydi. Direkt dolar olarak alın, TL'ye çevirmeden.
Garanti bankasında dolar hesabımı oluşturayım yoksa amazon üzerinden dolar şeklinde mi alayım? Tam anlamadım hocam.

Ödeme yöntemi olarak dolar seçin, kuru bankanız belirlesin. Daha avantajlı oluyor. Bankanızın o andaki kur bilgilerine bankanın internet sitesindeki döviz kurları sayfasından bakabilirsiniz. Doların "Satış" fiyatına bakacaksınız, yani yüksek olan değere.

Teşekkür ettim cevaplarınız için. Konu kilitlenebilir.

Garanti bankasında dolar hesabımı oluşturayım yoksa amazon üzerinden dolar şeklinde mi alayım? Tam anlamadım hocam.
Bankayı arayın ve ödeme türünü TL/döviz yapın. Bu şekilde dolarla alışveriş yaptığınız zaman TL ile ödeme yapmazsınız. Ekstra dolar olarak kesilir ama borcun tamamını yatırmanız gerek.

Ya da hiç bankayı aramadan Amazon'dan ödeme türünü dolar olarak seçin. Ekstra günü bankanın kurundan borç TL'ye çevirilir ve TL ekstra gelir. Normal TL borcu gibi ödersiniz.

Bankayı arayın ve ödeme türünü TL/döviz yapın. Bu şekilde dolarla alışveriş yaptığınız zaman TL ile ödeme yapmazsınız. Ekstra dolar olarak kesilir ama borcun tamamını yatırmanız gerek.

Ya da hiç bankayı aramadan Amazon'dan ödeme türünü dolar olarak seçin. Ekstra günü bankanın kurundan borç TL'ye çevirilir ve TL ekstra gelir. Normal TL borcu gibi ödersiniz.
Kredi kartı ile almayacağım nakit alacağım ve dediğim gibi garanti bankası sanal kart kullanıyorum. Garanti bankasının doviz kurundan kendim çevireceğim. Ardından almayı deneyeceğim. Zaten hesaptan sanal karta para geçişte herhangi bir ücret ödemiyorum. Aralığın 8'inde almayı düşünüyorum o zaman buraya yazarım durumları. Belki bu durumda olan birine yardımımız dokunur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı