Amazon firması ürünü göndermedi

Overhead61

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 14.07.2022 tarihinde 2.611, 39 TL'ye satıcısı Amazon olan ASUS TUF B550 ATX anakartını aldım. 1 hafta bekledim, bu bir hafta içerisinde 2 defa Amazon'u aradım ürünüm neden kargoya verilmedi diye. Cevapları; ürün stoklarımızda mevcut ben lojistik firmasına talebinizi iletip sürecin hızlandırılmasını istiyorum şeklindeydi. Ürünü alırken Trendyol gibi sitelerde ürün 2.400 TL idi fakat ben Amazon güvencesiyle olması adına 211TL fazla ödedim. Her neyse bugün siparişim iptal edildi, aradığımda ürünün ellerinde olmadığını ilettiler, istersem ürünü tekrar almamı belirttiler fakat fiyatı 3.850TL. Yaptığım 1 saatlik konuşma sonrasında hiçbir şekilde yardımcı olamayacaklarını ilettiler. Ancak anakart Amazon satıcısı tarafından tekrar işleme koyulursa yardımcı olabilirlermiş. Onda da mesela 4.000 TL'ye alacakmışım ve üstünü iade edeceklermiş. Ürün Amazon'da başka satıcıda var fakat ondan alırsam para üstünü iade etmiyorlarmış. Ne yazık ki Amazon stoğuna ne zaman girer veya girer mi bilemiyorlar. Bir ürün 1 hafta bekletilip 2 defa stok var kontrolü yapılıp teslim edileceği gün iptal edilirse ben bunu dolandırıcılık sayarım. Amazon firmasının bile bunu yapıyor olması gerçekten çok ama çok garip. Tüketici heyetine mi başvurmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum ama elimde her türlü belge mevcut. Ödediğim dekont, sipariş tarihi, sipariş güncellemeleri ve iptal edildiği gün de elimde mevcut. Şu an hayatıma rahat devam edemiyorum, böyle küçük şeyleri çok takarım. Ne yapmam gerekiyor? Sistemin tüm parçalarını aldım ve ay sonu gelecek olmasına rağmen anakart yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon'daki sipariş detayının ekran görüntüsü, mesafeli satış sözleşmesi ve aranızda geçen yazışmanın ekran görüntüleri ile beraber www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden "tüketici hakem heyeti" başvurusunda bulunarak "ayıp oranında bedel indirimi" şeklinde talebinizi ileterek şikayet edebilirsiniz. Ayrıca hangi satıcıdan olursa olsun şu anki ilanda yeni fiyatının da ekran görüntüsünü eklemeyi unutmayın. Aradaki fark kadar kupon ya da indirim talep ettiğinizi belirtirsiniz. Yeni fiyatlı ekran görüntüsünü alırken bilgisayardaki saat ve tarihin görünmesi yararınıza olacaktır. Bu şekilde şansınızı denemenizi öneririm.

Merhaba, ben 14.07.2022 tarihinde 2.611, 39 TL'ye satıcısı Amazon olan ASUS TUF B550 ATX anakartını aldım. 1 hafta bekledim, bu bir hafta içerisinde 2 defa Amazon'u aradım ürünüm neden kargoya verilmedi diye. Cevapları; ürün stoklarımızda mevcut ben lojistik firmasına talebinizi iletip sürecin hızlandırılmasını istiyorum şeklindeydi. Ürünü alırken Trendyol gibi sitelerde ürün 2.400 TL idi fakat ben Amazon güvencesiyle olması adına 211TL fazla ödedim. Her neyse bugün siparişim iptal edildi, aradığımda ürünün ellerinde olmadığını ilettiler, istersem ürünü tekrar almamı belirttiler fakat fiyatı 3.850TL. Yaptığım 1 saatlik konuşma sonrasında hiçbir şekilde yardımcı olamayacaklarını ilettiler. Ancak anakart Amazon satıcısı tarafından tekrar işleme koyulursa yardımcı olabilirlermiş. Onda da mesela 4.000 TL'ye alacakmışım ve üstünü iade edeceklermiş. Ürün Amazon'da başka satıcıda var fakat ondan alırsam para üstünü iade etmiyorlarmış. Ne yazık ki Amazon stokuna ne zaman girer veya girer mi bilemiyorlar. Bir ürün 1 hafta bekletilip 2 defa stok var kontrolü yapılıp teslim edileceği gün iptal edilirse ben bunu dolandırıcılık sayarım. Amazon firmasının bile bunu yapıyor olması gerçekten çok ama çok garip. Tüketici heyetine mi başvurmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum ama elimde her türlü belge mevcut. Ödediğim dekont, sipariş tarihi, sipariş güncellemeleri ve iptal edildiği gün de elimde mevcut. Şu an hayatıma rahat devam edemiyorum, böyle küçük şeyleri çok takarım. Ne yapmam gerekiyor? Sistemin tüm parçalarını aldım ve ay sonu gelecek olmasına rağmen anakart yok.

Öncelikle stok var deyip olmaması konusunda kesinlikle haklısınız burada yapılan yanlış ama ben burada bir dolandırıcılık görmüyorum. Amazon eğer bu ürünü stokta olup ve satarsa aradaki fiyat farkını size ödeyecekmiş başka satıcıdan alırsan ödememesi çok normal çünkü bu bir açık olarak kullanabilir diyelim ki Amazon'da bir satıcı 10 bin TL'den satıyor bu anakartı ( normalde fiyatı o an için 4 bin başka sitelerde diyelim) burada Amazon'un gereksiz zararı olur. Tabii ki sizin zamanınızı çalmaları oyalamaları bir yanlıştır, hatadır. Ama ben çok gördüm bu forumda stokta olan ürünü stokta yok deyip siparişi iptal ettikten sonra daha yüksek fiyata koyduğu için tüketici hakem heyetine başvuranları Amazon size öyle bir şey yapmıyor eğer stokta olursa o fiyattan sana vereceğim diyor ürünü galiba anladığım kadarıyla.

Amazon'da anlayamıyorum ben kampanyaların ekran görüntüsü veya kanıtı olmadıkça uygulamıyorlar. O yüzden alışveriş yaparken ya da kampanya kullanırken her zaman ekran görüntüsü alırım. Tüketici heyetine başvurarak eski fiyatına alabilirsiniz.

Öncelikle stok var deyip olmaması konusunda kesinlikle haklısınız burada yapılan yanlış ama ben burada bir dolandırıcılık görmüyorum. Amazon eğer bu ürünü stokta olup ve satarsa aradaki fiyat farkını size ödeyecekmiş başka satıcıdan alırsan ödememesi çok normal çünkü bu bir açık olarak kullanabilir diyelim ki Amazon'da bir satıcı 10 bin TL'den satıyor bu anakartı ( normalde fiyatı o an için 4 bin başka sitelerde diyelim) burada Amazon'un gereksiz zararı olur. Tabii ki sizin zamanınızı çalmaları oyalamaları bir yanlıştır, hatadır. Ama ben çok gördüm bu forumda stokta olan ürünü stokta yok deyip siparişi iptal ettikten sonra daha yüksek fiyata koyduğu için tüketici hakem heyetine başvuranları Amazon size öyle bir şey yapmıyor eğer stokta olursa o fiyattan sana vereceğim diyor ürünü galiba anladığım kadarıyla.
Evet ama ben sistemimi topladım ve ne zaman stok geleceği veya hiç gelecek mi bilinmiyor. Daha dün aradığımda stok var dendi.

Amazon'daki sipariş detayının ekran görüntüsü, mesafeli satış sözleşmesi ve aranızda geçen yazışmanın ekran görüntüleri ile beraber www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden "tüketici hakem heyeti" başvurusunda bulunarak "ayıp oranında bedel indirimi" şeklinde talebinizi ileterek şikayet edebilirsiniz. Ayrıca hangi satıcıdan olursa olsun şu anki ilanda yeni fiyatının da ekran görüntüsünü eklemeyi unutmayın. Aradaki fark kadar kupon ya da indirim talep ettiğinizi belirtirsiniz. Yeni fiyatlı ekran görüntüsünü alırken bilgisayardaki saat ve tarihin görünmesi yararınıza olacaktır. Bu şekilde şansınızı denemenizi öneririm.
Ekran kaydı olarak video aldım. Amazonun böyle bir yola gitmesi gerçekten çok garip. Güvenilir diye fazla ödedim, mağdur edildim

Amazon'da anlayamıyorum ben kampanyaların ekran görüntüsü veya kanıtı olmadıkça uygulamıyorlar. O yüzden alışveriş yaparken ya da kampanya kullanırken her zaman ekran görüntüsü alırım. Tüketici heyetine başvurarak eski fiyatına alabilirsiniz.
Avukatımla görüştüğümde memfiz davası ile alabileceğimi iletti fakat kazanamazsam en az 2.500 tl tarafıma dava bedeli yansıyacakmış

Evet ama ben sistemimi topladım ve ne zaman stok geleceği veya hiç gelecek mi bilinmiyor. Daha dün aradığımda stok var dendi.

Ekran kaydı olarak video aldım. Amazonun böyle bir yola gitmesi gerçekten çok garip. Güvenilir diye fazla ödedim, mağdur edildim

Avukatımla görüştüğümde memfiz davası ile alabileceğimi iletti fakat kazanamazsam en az 2.500 tl tarafıma dava bedeli yansıyacakmış
Eğer Tüketici Heyeti olumsuz sonuçlanırsa normal fiyatından almak daha mantıklı, dava bedeli vermek yerine.

Mesafeli Satış Sözleşmesi'nde belirtildiği üzere;

(4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde satıcı veya sağlayıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç on dört gün içinde iade etmesi zorunludur. Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.

Kalın ve italik yazdığım kısmı dikkatlice okuyun. Bu durumda tüketici sorumlu tutulamaz.

Aynı durumu Webdenal ile de yaşadım. Robot süpürge siparişim ellerinde olmadığı için iptal edildi. Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunup bu maddeye istinaden ürünün temin edilmesini istediğimi belirttiğimde 1 hafta içerisinde ürün elime geçti.

(4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde satıcı veya sağlayıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç on dört gün içinde iade etmesi zorunludur. Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.

Kalın ve italik yazdığım kısmı dikkatlice okuyun. Bu durumda tüketici sorumlu tutulamaz.

Aynı durumu Webdenal ile de yaşadım. Robot süpürge siparişim ellerinde olmadığı için iptal edildi. Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunup bu maddeye istinaden ürünün temin edilmesini istediğimi belirttiğimde 1 hafta içerisinde ürün elime geçti.
Daha dün iletişime geçtiğimde stok var dendi.

Dosya Ekleri

• A1C39A5C-192E-4741-93D8-1B10D00804E0.png
    A1C39A5C-192E-4741-93D8-1B10D00804E0.png
    212,9 KB · Görüntüleme: 80
Stok olmamasına rağmen zaten iade yapamazlar. Sipariş iptali sadece ürünün teminatının imkansız hale gelmesi durumunda sipariş iptal edilebilir. Bu yüzden tüketici hakem heyetine başvurmak en iyi çözüm gibi gözüküyor.

Şimdi de parayı almadıklarını ve stok olmadığını ifade ediyorlar. Resmen dolandırıcılığa sürüklüyorlar işi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı