Amazon global siparişlerinden ne kadar vergi çıkıyor?

Pckopatt4

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, Amazon'dan bir ürün alma aşamasındayım. Sepetteyken tahmini vergi 0,00 olarak gözüküyor, sonradan vergi çıkma ihtimali var mı acaba?
Ayrıyeten gümrükte kalma ihtimali var mıdır?
Ürün 9Klık drone kumandası.
Şimdiden çok teşekkürler.

Amazondan çok siparişim oldu sepete eklemeden önce ve sepette sana çıkacak vergi yazıyor. Giriş yaptığın amazon hesabında Türkiye olarak kayıtlı adresin varmı

Satın alma aşamasına gelip görmen gerek. Mesela 350 TL'lik Amazon tarafından ulaştırılan bir ürün Almanya'dan 410 TL'ye geldi. Bazen üzerine gönderim bedeli de ekleyebiliyor. Her üründe yok tabii ki. Sepetteyken hesaplamaz ama vergiyi. Sadece satın alma ekranında görebilirsin.

Aynen 150 euro üstü direkt sıkıntı. 150 euro altında ise Amazon.com üzerinden aldığınızda %50, Amazon EU sitelerinden ise ürün cinsine göre %20-40 arası vergi kesiliyor. Eğer vergi 0 görünüyorsa büyük ihtimal satıcı Amazon da değildir.

Ben de 480 Euro'ya ps5 gördüm vergi gözükmüyor sepete eklediğinde prime üyelikte kargo ücretsiz yazıyor amazon.de'de, ama amazonglobal açıklamasına tıkladığında vergilerin çıkabileceğinden bahsediyordu. Bir de TL kuru sabitleme ücreti çıkıyordu. Almanya'dan aldırtmak çok mantıklı burada o fiyata ps5 hayal.

Amazon'la konuşmuştum bu konu hakkında 150euro üstü ve satıcısı Amazon olmayan ürünleri almayın diyorlar fakat ürünü Amazon satıyorsa ve 150euronun altındaysa ekstra vergi çıksa daha kendi ceplerinden ödüyorlar.

Amazondan çok siparişim oldu sepete eklemeden önce ve sepette sana çıkacak vergi yazıyor. Giriş yaptığın amazon hesabında Türkiye olarak kayıtlı adresin varmı
Satın alma ekranına gelince yazıyor zaten.
Satıcı amazon değil birkaç yerden duyduğuma göre göndericiden rica edersek etikete fiyatı az yazabiliyormuş acaba mail yoluyla yazsam yardımcı olalibilirlermi?

Hemen satın al deyip bak, son fiyat orada belli oluyor.
baktım yine vergi yok

Satın alma ekranına gelince yazıyor zaten.
Satıcı Amazon değil birkaç yerden duyduğuma göre göndericiden rica edersek etikete fiyatı az yazabiliyormuş acaba mail yoluyla yazsam yardımcı olalibilirler mi?

Baktım yine vergi yok.

150eurodan azsa Türkiye'ye geldiğinde %20'sini ödersin teslim alırsın sonra satıcı Amazon değilse vergisi ödenmemiş bir şekilde sipariş ediyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı