Amazon Hesabı Kilitlendi

aruje

Kilopat
İlk amazon hesabımı unuttuktan sonra ikinci hesabımı açıp, içine yurtdışından arkadaşımın verdiği amazon giftcardları yükleyerek yine onun verdiği visa vanilla gift card ile alışveriş yaptım.

Birkaç saat sonra siparişimin iptal olduğunu, kart bilgilerini adresini vs göndermem gerektiğini söylediler.

Ben ise bu visa kartlarının hediye kartı olduğunu, dolayısıyla bu kartların herhangi birine bağlı olmadığı ve onlara hiçbir bilgi bağlı olmadığını anlattım.

Buna karşılık bu sefer amazon hediye kartlarının bana ait olduğunu kanıtlamak için benden fiş veya o tarz bir kanıt istediler, ancak arkadaşım fişleri kaybetmiş. Yine de kartların resimlerini çekip gönderdim.

Şimdi de yeni bir eposta göndermişler, yanlış anlamadıysam benden hala fiş istiyorlar.

Hesapta 150$ hediye kartı bakiyesi var şuan ve kullanmama izin vermiyor, malum dolar cep yakıyor şuan ve bu çok canımı sıkıyor.

Arkadaşlar yardım edin ben artık napmam gerektiğini bilmiyorum, nereye danışmalıyım ya da nasıl bir yol izlemeliyim?

IMG_20190613_145718.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güvenlik amacıyla yapıyorlar. Fişleri kaybettiğinizi, keyleri almanızın üstünüzden epey zaman geçtiğini söyleyin.

Hocam güvenlik amacıyla yapıyorlar. Fişleri kaybettiğinizi, keyleri almanızın üstünüzden epey zaman geçtiğini söyleyin.
Hocam fişlerin elimde olmadığını onlara zaten söylemiştim, ama şimdi de ininal kartımın fatura adresi dahil olmak üzere kart ekstresini istiyorlar. İninal'a bağlı bir tek telefon ve eposta adresim var, fatura vs herhangi bir adres yok. Onlara hep adres kart hareketlerimi gönderip atmıştım, ancak yeterli değil sanırım. Umudumu da kestim zaten, artık amazon yuttu parayı, yapacak birşey yok gibi gözüküyor. Yine de teşekkür ederim yardım çabanız için.

Hocam fişlerin elimde olmadığını onlara zaten söylemiştim, ama şimdi de ininal kartımın fatura adresi dahil olmak üzere kart ekstresini istiyorlar. İninal'a bağlı bir tek telefon ve eposta adresim var, fatura vs herhangi bir adres yok. Onlara hep adres kart hareketlerimi gönderip atmıştım, ancak yeterli değil sanırım. Umudumu da kestim zaten, artık amazon yuttu parayı, yapacak birşey yok gibi gözüküyor. Yine de teşekkür ederim yardım çabanız için.
Hocam ben de Papara kullanıyordum. O da ön ödemeli olduğu için fatura veya ekstre tarzında bir şey yoktu elimde. Sonra arkadaşla bir şey denedik. Hesap hareketlerinde satın almanın üstüne photoshop ile vatandaşlık numaramızı, adresimizi falan girdik. Bu şekilde yolladık ve kabul ettiler. Siz de bu şekilde şeyler deneyin. Bu kadar yanan paraya yazık olmasın.

Hocam ben de Papara kullanıyordum. O da ön ödemeli olduğu için fatura veya ekstre tarzında bir şey yoktu elimde. Sonra arkadaşla bir şey denedik. Hesap hareketlerinde satın almanın üstüne photoshop ile vatandaşlık numaramızı, adresimizi falan girdik. Bu şekilde yolladık ve kabul ettiler. Siz de bu şekilde şeyler deneyin. Bu kadar yanan paraya yazık olmasın.
Hocam dediğinizi yaptım, şu an amazondan yanıt bekliyorum. Beklerken de hesabıma bir bakayım dedim, hediye kartı bakiyemi silmişler. Zaten büyük ihtimalle yardımcı olmayacaklarını biliyordum, ama bunu görünce biraz kötü oldum. Bir gelişme olursa konuyu editlerim sanırım..

Hocam dediğinizi yaptım, şu an amazondan yanıt bekliyorum. Beklerken de hesabıma bir bakayım dedim, hediye kartı bakiyemi silmişler. Zaten büyük ihtimalle yardımcı olmayacaklarını biliyordum, ama bunu görünce biraz kötü oldum. Bir gelişme olursa konuyu editlerim sanırım..
İyi haberlerinizi bekliyorum hocam. Büyük şanssızlık gerçekten...

Amazon'un şu huyunu sevmiyorum. Şak diye kilitliyor hesabı. Benim de hesabımı kilitlemiştiler, canlı desteğe başka hesaptan yazmıştım ve 3-4 gün uğraş sonrası açtılar. Amazon Türkiye idi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı