Amazon iade kabul etmiyor

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
An itibariyle 3 ayrı ayakkabının iadesini reddetmiş bulunuyor. Sırayla önce Puma Anzarun Lite modelini daha bir ayı doldurmadan iç astarında yırtılma olduğu için iadeye gönderdim. Ve gönderdiğim tüm iadeleri gönderirken müşteri temsilcisi tarafından "iadeniz kabul edilecektir, kuşkunuz olmasın" gibi cevaplar almıştım. Fakat amazon iadeyi reddetti.

4 Haziran tarihinde iadeye itiraz etmek için müşteri temsilcisi aracılığıyla mail yolladım. Ve hâlâ sonuçlanmadı.

İadeyi kabul edeceklerini söyledikleri için ben de yeni bir ayakkabı sipariş ettim NB MS109 model. Bu ayakkabının da yine bir ayı dolmadan tabanı açılmaya başladı. Haliyle bunun için de bu sebebi belirterek iade talebinde bulundum. Ve bu da reddedildi.

Ardından bir ayakkabı daha sipariş verdim. Normalde PUMA'nın 44.5 numarası ayağıma cuk diye oturur. Bunu bildiğim için Puma Xray Speed Lite model ayakkabının 44.5 olanını aldım. Fakat daha 1 hafta olmadan hem ayakkabı uçlardan sıkıyor hem de sağ tekinin dışı serçe parmağıma ciddi şekilde baskı uygulayıp acımasına sebep oluyordu. Yine bunları belirterek iade talebinde bulundum. Ve bu da reddedildi.

Daha önce ayakkabının tabanı açıldığı için garantiye göndermek istediğim ayakkabı için canlı destekte konuşurken ayakkabıyı bile istemeden paramı iade eden Amazon, ilk defa işleri bu kadar zorlaştırıyor. Şaştım kaldım. Kaç kez müşteri hizmetlerini bunun için aradığımı hatırlamıyorum. Her seferinde "sizi çok iyi anlıyorum, konuyla ilgileneceğimden şüpheniz olmasın." gibi söylemlerde bulunuyorlar ama bir halt olmuyor sonucunda.

Siz siz olun amazondan ayakkabı alırken eskisi gibi olmadığını unutmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şartsız/koşulsuz iade hakkı yasada 14 gün ile tanımlıdr. (Amazon insiyatif kullanarak 1 ay veriyor) ve ürünün sadece denenmesi ile ilgilidir. Yani, sokakta yürüyüş yapamaz. top oynayamaz, kullanım ile ilgili sorunlar bu maddeye dahil edilemez.
Adamlar haklı.

Eğer ürünün ayıbı, dayanıksızlığı ile ilgili şikayetiniz var ise firmadan değişim / onarım talep edebilirsiniz. Artık iade hakkınız yok.

Şartsız/koşulsuz iade hakkı yasada 14 gün ile tanımlıdr. (Amazon insiyatif kullanarak 1 ay veriyor) ve ürünün sadece denenmesi ile ilgilidir. Yani, sokakta yürüyüş yapamaz. top oynayamaz, kullanım ile ilgili sorunlar bu maddeye dahil edilemez.
Adamlar haklı.

Eğer ürünün ayıbı, dayanıksızlığı ile ilgili şikayetiniz var ise firmadan değişim / onarım talep edebilirsiniz. Artık iade hakkınız yok.
Adamlar haklı falan değil. Ben ürünle ilgili yaşadığım sıkıntıyı söylediğim anda bana iade teklif ediliyor. Ve iade alınabileceği de vurgulanarak oluyor bu. Ben ayakkabıyı amacı dışında kullanmamama rağmen kafasına göre tespit koyup iademi reddedemez. İade almayacaksa da müşteri temsilcileri direkt iade teklif etmemeli.
Hocam yazdıklarının tamamını okudum birazda senden kaynaklı gibi geldi. Son ayakkabı sıkıyorsa niye 1 hafta kullanıyorsun evin içinde dene kafana yatmadıysa direk yolla ?
Son ayakkabının sıkması dışında zaten kusuru var. Sadece sağ tekinin dış tarafında sert bir yapı serçe parmağına sürtüyor ve ciddi şekilde acıtıyor. Soruyorum size, sürekli bir markanın aynı numarasını alıp bir sıkıntı yaşamıyorken birden başka bir modelinin aynı numarasında böyle sıkıntılar yaşasanız hatayı kendinizde mi ararsınız firmada mı?

Adamlar haklı falan değil. Ben ürünle ilgili yaşadığım sıkıntıyı söylediğim anda bana iade teklif ediliyor. Ve iade alınabileceği de vurgulanarak oluyor bu. Ben ayakkabıyı amacı dışında kullanmamama rağmen kafasına göre tespit koyup iademi reddedemez. İade almayacaksa da müşteri temsilcileri direkt iade teklif etmemeli.
Madem öyle; "ret etme gerekçeleri nedir"? Onu da paylaşır mısınız?

Madem öyle; "ret etme gerekçeleri nedir"? Onu da paylaşır mısınız?
"Yapılan inceleme sonrası; ürünün işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun olarak kullanılmadığı tespit edilmiş olduğundan ne yazık ki para iadeniz yapılamamıştır."

Bence ürünleri incelemiyorlar bile. 3 farklı sorun için aynı cevabı yazdılar. Bir ayakkabının tabanı 1 ay bile dolmadan açılıyorsa buna karşın bu cevabı vermek yüzsüzlüktür.

"Yapılan inceleme sonrası; ürünün işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun olarak kullanılmadığı tespit edilmiş olduğundan ne yazık ki para iadeniz yapılamamıştır."

Bence ürünleri incelemiyorlar bile. 3 farklı sorun için aynı cevabı yazdılar. Bir ayakkabının tabanı 1 ay bile dolmadan açılıyorsa buna karşın bu cevabı vermek yüzsüzlüktür.

E tamam işte. Ürünü kullanmış ve tekrar satılabilme özelliğini bozmuışsunuz. Parmağınızı sıkıyorsa; bunu ürünü deforme etmeden tespit edebilirdiniz ve firma onu başka birine satabilirdi. Bu durum 1 aylık satış garanti kapsamı dışında.

Ürün kullanılmamışsa 1 aylık garanti hakkınız var. Diğer türlü incelemeye gider. Kabul etmeme hakları yasal olarak tanımlıdır ve bunda bir sorun da yok. Kararı beğenmemişseniz Tüketici hakem heyetine başvurursunuz.

Bence ürünleri incelemiyorlar bile. 3 farklı sorun için aynı cevabı yazdılar.

Hocam Amazon Türkiye'de ilk geldiğinde yurt dışında ne ise aynı kurallarla işleyiş yapıyordu ki bu son kullanıcı için müthiş bir deneyim ama maalesef ki çevremden de görüyorum adamlar hoparlör alıp kullanıp iade ediyor keyfi olarak veya indirimlerde gidip ürün stokluyor ve satıyor bunları. Bu tarz suistimaller yüzünden Amazon Türkiye son zamanlarda biraz böyle olmaya başladı. İnternette gördüğüm kadarıyla bir tane sipariş edilen ürünü bu ürünü satıp kar etmek için aldığınız tespit edildi bu yüzden siparişin iptal edildi gibisinden hareketler yapıyorlar. Sanıyorum ki bu da onlardan bir tanesi. Tekrardan desteğe yazmayı deneyin olmazsa THH vb kurumlara gidebilirsiniz.

E tamam işte. Ürünü kullanmış ve tekrar satılabilme özelliğini bozmuışsunuz.

Amazon'da bu tarz bir durum var mı bilmiyorum da ben birkaç ay öncesinde fön makinesi aldım ve bir hafta sonra makinenin fanı sürtmeye başladı hatta öyle ki fanı sürtünmeden dolayı eridi. Desteğe yazdım ve ürünün yenisini yolladılar ben de elimdeki "tekrar satılabilme özelliği" olmayan ürünü iade ettim bu nasıl oluyor o zaman?

Hocam Amazon Türkiye'de ilk geldiğinde yurt dışında ne ise aynı kurallarla işleyiş yapıyordu ki bu son kullanıcı için müthiş bir deneyim ama maalesef ki çevremden de görüyorum adamlar hoparlör alıp kullanıp iade ediyor keyfi olarak veya indirimlerde gidip ürün stokluyor ve satıyor bunları. Bu tarz suistimaller yüzünden Amazon Türkiye son zamanlarda biraz böyle olmaya başladı. İnternette gördüğüm kadarıyla bir tane sipariş edilen ürünü bu ürünü satıp kar etmek için aldığınız tespit edildi bu yüzden siparişin iptal edildi gibisinden hareketler yapıyorlar. Sanıyorum ki bu da onlardan bir tanesi. Tekrardan desteğe yazmayı deneyin olmazsa THH vb kurumlara gidebilirsiniz.
Ürünü kullanıp deforme ediyor, buradaki durum farklı. Amazon hiç bir zaman böyle bir şeye iade yapmadı.

Amazon'da bu tarz bir durum var mı bilmiyorum da ben birkaç ay öncesinde fön makinesi aldım ve bir hafta sonra makinenin fanı sürtmeye başladı hatta öyle ki fanı sürtünmeden dolayı eridi. Desteğe yazdım ve ürünün yenisini yolladılar ben de elimdeki "tekrar satılabilme özelliği" olmayan ürünü iade ettim bu nasıl oluyor o zaman?
14 gün / 1 ay satış garantisi başka, o başka şeyler.
Bu bir ürün hatası. T.K da "Ayıplı mal" zaman aşımı 2 yıl ile tanımlıdır. Ürün incelenir, sonuca göre değişir / iade yapılır ya de ret edilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı