Amazon iade kabul etmiyor

E tamam işte. Ürünü kullanmış ve tekrar satılabilme özelliğini bozmuışsunuz. Parmağınızı sıkıyorsa; bunu ürünü deforme etmeden tespit edebilirdiniz ve firma onu başka birine satabilirdi. Bu durum 1 aylık satış garanti kapsamı dışında.

Ürün kullanılmamışsa 1 aylık garanti hakkınız var. Diğer türlü incelemeye gider. Kabul etmeme hakları yasal olarak tanımlıdır ve bunda bir sorun da yok. Kararı beğenmemişseniz Tüketici hakem heyetine başvurursunuz.
Bilmiyorum ayakkabıdan ne kadar anlıyorsunuz ama her ayakkabı ilk giyildiğinde ayağa cuk diye oturmaz çünkü herkesin ayağı farklıdır. Ayakkabı zamanla ayağın şekline göre esner yanlara doğru. Bu yüzden yanlardan baskı yapması durumunda doğrudan bu ürün kusurlu diyemeyiz. Aynı ayakkabının 45 numarasını sipariş ettim bu da yandan baskı yapıyor ama rahatsız edici şekilde değil. Ve yavaş yavaş baskı azalıyor çünkü ayakkabının esneme payı var.

Ürünün tekrar satılabilirliği konusu ise şöyle; ben ürünün iadesini değil değişimini istedim. Her zaman PUMA'nın 44.5 olanını aldığımı ve tam olduğunu ama bu sefer olmadığını belirterek 45 ile değişim yapmak istedim. Fakat o şekilde değişim yapamıyoruz deyip bunu iade edin, zaten kabul edilecektir. Yenisini sipariş verin şeklinde bir yönlendirme yapıldı. Yine şüphe ederek yaptım ama bu sefer gerçekten ayakkabı net olarak kusurlu olduğu için iade alınacağından şüphem yoktu. Artık Amazon benim için birinci seçenek olmaktan çıktı.

14 gün / 1 ay satış garantisi başka, o başka şeyler.
Bu bir ürün hatası. T.K da "Ayıplı mal" zaman aşımı 2 yıl ile tanımlıdır. Ürün incelenir, sonuca göre değişir / iade yapılır ya de ret edilir.
Tamam hocam, benim yaşadığım durumların hepsinde "ayıplı mal" durumu mevcut. Ben iade almalarını hiçbir zaman istemedim ki. Ben ürünle ilgili yaşadığım sıkıntıyı anlattım onlar bana iadeden başka seçenek sunmadı.

Bilmiyorum ayakkabıdan ne kadar anlıyorsunuz ama her ayakkabı ilk giyildiğinde ayağa cuk diye oturmaz çünkü herkesin ayağı farklıdır.
Mağazacılık ve ayakkabı sektöründe mağaza müdürlüğü / bölge müdürlüğü yaptım. Bu tip sorunlar ile çok karşılaştım, şikayetleri değerlendirdim. Yeri geldi Tüketici mahkemesine kadar şikayetlerin takibini yaptım.

Ürünün tekrar satılabilirliği konusu ise şöyle; ben ürünün iadesini değil değişimini istedim. Her zaman PUMA'nın 44.5 olanını aldığımı ve tam olduğunu ama bu sefer olmadığını belirterek 45 ile değişim yapmak istedim.
Buna ürünü deforme etmeden önce karar vermeli ve değişim talep etmeliydiniz. Sizin hatanız.
Fakat o şekilde değişim yapamıyoruz deyip bunu iade edin, zaten kabul edilecektir. Yenisini sipariş verin şeklinde bir yönlendirme yapıldı.
Burada bir sorun yok, ürünü kullanıp deforme ettiğinizi düşünmemişlerdir / bilmiyorlardır.
ayakkabı net olarak kusurlu olduğu için iade alınacağından şüphem yoktu. Artık Amazon benim için birinci seçenek olmaktan çıktı.
Yanlış numara almanız ayakkabının / markanın kusuru değildir.

Tamam hocam, benim yaşadığım durumların hepsinde "ayıplı mal" durumu mevcut. Ben iade almalarını hiçbir zaman istemedim ki. Ben ürünle ilgili yaşadığım sıkıntıyı anlattım onlar bana iadeden başka seçenek sunmadı.
Öyle anlatmıyorsunuz. Mesela "Ayağınıza küçük gelen ürün" ayıplı kategorisine girmez.

Mağazacılık ve ayakkabı sektöründe mağaza müdürlüğü / bölge müdürlüğü yaptım. Bu tip sorunlar ile çok karşılaştım, şikayetleri değerlendirdim. Yeri geldi Tüketici mahkemesine kadar şikayetlerin takibini yaptım.

Buna ürünü deforme etmeden önce karar vermeli ve değişim talep etmeliydiniz. Sizin hatanız.

Burada bir sorun yok, ürünü kullanıp deforme ettiğinizi düşünmemişlerdir / bilmiyorlardır.

Yanlış numara almanız ayakkabının / markanın kusuru değildir.

Öyle anlatmıyorsunuz. Mesela "Ayağınıza küçük gelen ürün" ayıplı kategorisine girmez.
Peki size soruyorum, numaradan bağımsız olarak sadece sağ teki olmak üzere yan tarafından ayağı acıtan ayakkabıyı geri alıp ne yapacağım?

Kıyafet, ayakkabı vb. gibi ürünler denenerek alınmalı bence. Sonra sorun vs. çıkabiliyor da ve ayakkabılar, kullanım şekline göre çok çabuk eskiyebiliyor. Eğer tek ayakkabı kullanıyorsanız ve sürekli olarak dışarı çıkan biriyseniz eskimesi çok normal maalesef. Önceden ayakkabılar çok geç eskirken 2020 ve sonrasında üretilen ayakkabıların çok çabuk eskidiğini düşünüyorum. Kullanılan malzeme kalitesi vs. hepsi illaki etkendir de önceden üretilen ayakkabılar daha kaliteliydi.

Kıyafet, ayakkabı vb. gibi ürünler denenerek alınmalı bence. Sonra sorun vs. çıkabiliyor da ve ayakkabılar, kullanım şekline göre çok çabuk eskiyebiliyor. Eğer tek ayakkabı kullanıyorsanız ve sürekli olarak dışarı çıkan biriyseniz eskimesi çok normal maalesef. Önceden ayakkabılar çok geç eskirken 2020 ve sonrasında üretilen ayakkabıların çok çabuk eskidiğini düşünüyorum. Kullanılan malzeme kalitesi vs. hepsi illaki etkendir de önceden üretilen ayakkabılar daha kaliteliydi.
Hocam tamam da 2 bin Lira vererek aldığım ayakkabı 1 ay içinde eskiyemez. Firma bu ayakkabıya 2 yıl garanti sunuyor. 1 ay dolmadan tabanı açılan ayakkabı mı olur? Ben ilk defa ayakkabı kullanmıyorum, amazondan ilk defa ayakkabı almıyorum. Bu işte bir terslik var.

@celilemrednsmnt, işin o kısmı hakkında yorum yapmıyorum da genel olarak bir yorum yapmak istemiştim.

Peki size soruyorum, numaradan bağımsız olarak sadece sağ teki olmak üzere yan tarafından ayağı acıtan ayakkabıyı geri alıp ne yapacağım?
İnsanların iki ayağı birbirine eş / eşit değildir ve farklıdır.
Deneyip çıkaracak ve kullanmadan iade edecektiniz. Bu bir üretici sorunu değildir.

Firma bu ayakkabıya 2 yıl garanti sunuyor.
Üründen kaynaklanan sorunlara karşı o garanti.
Sizin yanlış numara ya da küçük ayakkabı almanız garanti dışıdır.

Tartışmanın odağında 2 farklı durum mevcut, birincisi cayma hakkı (Amazon 30 gün koşulsuz iade hakkı tanıyor), ikincisi ayıplı ürün.

Cevap veren arkadaşlar 30 günlük iade hakkınız kapsamında ayıplı ürünü iade edemeyeceğinizden bahsediyor ki haklılar.

Konu sahibi ise, ürünün garanti sürecinde deforme olduğunu ve bunun üründen kaynaklandığını yani ürünün "ayıplı ürün" olduğunu savunuyor. Eğer kullanıcı hatası değilse konu sahibi de haklı.

İki durum birbirinden farklı, aynı anda ikiside doğru olabilir. Tartışılacak bir şey yok.

İlk maddeyi kullanamayacağınız kesin fakat 2. Madde için size dandik bir mail atarak red cevabı veremezler. Öncelikle iade talebinizi kesinlikle "ayıplı ürün" olarak belirleyin, herhangi bir şekilde cayma hakkı kullanmayın.

Ürünün kullanıcı hatası olduğunu iddia ediyorlarsa detaylı dair belge isteyin. Yapmıyorlarsa e devlet üzerinden tüketici haklarına başvurabilirsiniz.

Satıcı ayıbın, kullanıcı hatasından kaynaklandığını kanıtlarsa iade almama hakkı var. Ayakkabılarda ne olsa kullanıcı hatası diyip geçiyorlar zaten, açıkçası bir şey çıkacağını sanmıyorum. Belki "Amazon" olmasının ekmeğini yersiniz ama sanki o da olmuyor.

9 Temmuz'da teslim aldığım Puma X-Ray Lite modelin 45 numarası an itibariyle yandan açma yaptı.

Şimdi toplamda elimde 4 adet işe yaramaz ayakkabı bulunuyor. Ayakkabıları günlük şekilde sadece yürüyüş amaçlı kullanmama rağmen çok çabuk deforme oluyor. Ben artık Amazon'un orijinal ürün sattığına inanmıyorum. Daha 2 hafta dolmadan ayakkabı yandan açma yapmamalı.

@Single_factor bu işte ciddi bir tecrübeye sahip olduğunuzu söylemiştiniz. Nasıl bir yol izlenmeli?

Güncelleme: Görüştüğüm müşteri temsilcisi yaşadığım mağduriyeti anlayışla karşılayıp son ayakkabıda yaşadığım sıkıntıya karşın geri gönderim talep etmeden ayakkabının yenisini gönderebileceğini söyledi. Amazon deposunda işler karışık olsa da az miktarda da olsa işini doğru düzgün yapan müşteri temsilcileri var. Benim bu tecrübemden çıkardığım pay, çözülmeyen bir probleminiz varsa farklı müşteri temsilcilerine bunu anlatın. Hepsi aynı muameleyi yapmıyor.

Son düzenleme:
Benim de iadem kabul edilmedi. Değişim de yapmıyorlar. Zaten ayakkabılar defolu/düşük kaliteli ürünler bir de bu saçmalıklar ile uğraşıyoruz.

İade/onarım/değişim hiçbir çözüm yolunu kabul etmiyorlar bunun yanında incelemeye giden ürünün kargo parasını ödeyip alacakmışız...

Çözüm bulanlardan bu konuda bilgi bekliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00