kurome

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
EVGA Z390 Dark / Intel I9 9900K / Lexar Ares 32 GB 3600mhz DDR4 / EVGA 1080ti FTW3 iCX / EVGA Supernova 1200W P2 / EVGA CLC240 / Xigmatek Elysium
Meslek
Öğrenci
Amazon Japonya'dan bir ürün almak istiyorum. Normalde bildiğim kadarıyla Amazon'daki bu tarz alışverişlerde Amazon vergiyi kendisi hesaplayıp ön ödeme olarak alıyor, ama bu ürünün ödeme yerinde vergi çıkmıyor.

Capture d’écran 2023-05-22 191113.png

Hocam o vergi dahil ücret. Özellikle vergi yazmıyor sepette.
Hocam öyle olsa altında uzunca "Yurt dışına gönderilmek için satılan ürünler için teslimat edilen ülkede ithalat vergileri, gümrük vergileri ve diğer masraflar alınabilir." yazmaz. Vergisi çıkan üründe eklediğim görseldeki gibi "Import fees deposit" diye ek bir bilgi oluyor.

Dosya Ekleri

• Capture d’écran 2023-05-22 194855.png
    Capture d’écran 2023-05-22 194855.png
    31 KB · Görüntüleme: 26
Hocam öyle olsa altında uzunca "Yurt dışına gönderilmek için satılan ürünler için teslimat edilen ülkede ithalat vergileri, gümrük vergileri ve diğer masraflar alınabilir." yazmaz. Vergisi çıkan üründe eklediğim görseldeki gibi "Import fees deposit" diye ek bir bilgi oluyor.
Satıcı amazon mu? Değil mi Amazon ise yazması lazım. Değilse ülkeye gelincr keser.

Satıcı amazon değil ama yine satıcısı farklı olan ürünlerde de böyle vergi çıktığını gördüm, benim almak istediğim üründe çıkmıyor.

Ayrıca vergiyi PTT'ye mi ödüyorum?
Bu ürünün vergisi Türkiye de ödenir hocam. Vergiyi de ürünü PTT getirirse kapıda ödüyorsunuz. Onun haricinde de internet bankacılığı aracılığıyla ödenebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı