Amazon kargo ve coronavirus

SickBoy

Hectopat
Katılım
7 Eylül 2018
Mesajlar
27
Arkadaşlar merhaba Amazon'dan VR gözlüğü sipariş ettim ve kargo 8 gün içinde Amerika'dan yola çıkarak elime ulaştı. (Ürün Çin malı fakat kargo USA'den geldi)Fakat bu coronavirüsü nedeniyle içime bir kurt düştü. Sizce bu kutudan hastalık kapma ihtimalim nedir? Maalesef gözlüğü bir kez kullandım ve sonrasında korkup kutunun içine geri koydum şu an odada duruyor. Düşünceleriniz neler? İnternette bir sürü bilgi karmaşasası var bazı kaynaklar virüsün en fazla 2 saat canlı kalabileceğinden bahsederken diğer kaynaklar da 10 günü askın süre boyunca canlı kalabileceğini, kendini yenilebileceğini belirtiyor. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım, kutuyu imha etmeli miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs'ün ortaya çıkmasından önce üretilmiş ve paketlenip satışa hazır bir şekilde bekliyordur büyük ihtimal. Ayrıca canlı bir taşıyıcı olmadan uzun süre yaşayamaz diye tahmin ediyorum.
 
Dünya Sağlık Örgütü'nün konuyla ilgili açıklaması var.
"Çinden alışveriş yapmak güvenlidir. Bu tip virüsler paket ve mektup gibi cansız objelerin üzerinde yaşayamıyor."
sağlık.png
 
Virüsün en ideal laboratuvar şartlarında bile 2 günden fazla yaşatılamadığını duymuştum. Normal şartlar altında ise birkaç saatte ölüyormuş vücut dışında. Yani 8 gün laboratuvarla beraber gelmiş olsa bile güvenle kullanabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı