Amazon mu TR mi?

Learian

Hectopat
Selamlar. Ekran kartı alacağım. Amazon'dan daha ucuza gelmekte. Yaklaşık 600-800 lira fark ediyor. Ama sanıyorum garantisi olmuyor.
Türkiye'den daha pahalıya garantiye birlikte almak mı Amazon mu sizce? Garanti için o kadar para değer mi?
Amazon'da ürün sayfasında "120 dolar Shipping & Import Fees Deposit to Turkey" yazıyor bu kargo ve gümrük parası mı oluyor? Gümrük sıkıntısı yaşatıyor mu Amazon?

Türkiye'deki ekran kartları:
MSI NVIDIA GeForce® GTX 1070 Ti GAMING 8GB 256-bit GDDR5 PCI Fiyatı

Evga Gaming Nvidia Geforce GTX 1070Ti 8GB 256Bit GDDR5X Fiyatı

Amazon'dakiler:
https://www.amazon.com/MSI-GTX-1070...dpPl=1&dpID=41aWflIfb0L&ref=plSrch&th=1&psc=1

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B076S558ZZ/ref=ox_sc_act_image_3?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

Evga mı Msi mı karar veremedim. Bu dördünden birisini düşünüyorum.
Aydınlatırsanız beni çok hoş olur.
Kendi konumuz hortlatabiliyor muyuz :D Help mee!

Son düzenleme:
Çözüm
Ama sanıyorum garantisi olmuyor.
Garantisi oluyor, neden olmasın? Ha Türkiye'deki servisine gitmiş, ha yurt dışındakine. Tek yapmanız gereken Amazon ile iletişime geçmeniz. Onlar gönderecekler servisine. Nereden ucuz geliyorsa oradan alın.

Amazon'da ürün sayfasında "120 dolar Shipping & Import Fees Deposit to Turkey" yazıyor bu kargo ve gümrük parası mı oluyor? Gümrük sıkıntısı yaşatıyor mu Amazon?
Evet, gümrük ve kargo ücreti.
Ama sanıyorum garantisi olmuyor.
Garantisi oluyor, neden olmasın? Ha Türkiye'deki servisine gitmiş, ha yurt dışındakine. Tek yapmanız gereken Amazon ile iletişime geçmeniz. Onlar gönderecekler servisine. Nereden ucuz geliyorsa oradan alın.

Çözüm
Hayır gümrük bedelini ödüyorsunuz takılma gibi bir durum olamaz.
Ki olursa bile paranız 2ay içinde geri veriliyor. Veya verdiğiniz gümrük parasının üzerine gereken kadar ekliyor veya gereken kadar iade alıyorsunuz. Eğer başta alınan gümrük geçiş fiyatı ödenenden fazlaysa fark size iade edilecektir. Eğer başta alınan gümrük geçiş fiyatı ödenenden azsa farkı siz gümrüğe ödüyorsunuz.

Peki yurt dışındaki servise gönderdiğimizde dönüşte gümrüğe takılır mı?
Ayrıca kargo parasını biz mi karşılayacağız?
Bunun hakkında bilginiz var mı?

Benim bildiğim kadarıyla gümrükte kalmaması yani transit geçmesi için gerekli bir yapışkan kutuya yapıştırılıyor ve onun sayesinde ürünün geçmesi sağlanıyor.
Ancak bildiğim kadarıyla bu konuda Türkiye'deki servislerden bilgi alabilirsiniz.

Amazon ile konuşursanız kargo ücretini karşılıyor. Gümrük ücreti de ödenmiyor tekrar ürün servise gittiğinde.

Teşekkürler. Msi ve Evga'dan hangisinin ürün garanti hizmeti iyidir? Amazon'dan almaya karar verdim. Msi iyidir diyor herkes Msi alacağım galiba.

Bakar mısınız acaba. Kargo hakkında bir sorum olacaktı konuyu hangi bölüme açmalıyım internet üzerinden yapılan alışverişlerde kargo guveni nasıl sağlanıyor. Böyle bir soru soracaktım da nereye açmalıyım konuyu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı