Amazon nasıldır?

Yusuko

Hectopat
Amazon'u şu ana kadar hiç kullanmadım ve gift Card ile alışveriş yapmayı düşünüyorum. Ama hiçbir şey bilmiyorum sorularıma detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

1 - Amazon UK ile Amazon TR'nin arasında satın alım dışında bir fark var mı?
2 - mesela elimde 100 dolarlık gift Card var. Ben bunu Amazon TR'ye yatırıp TL'ye dönüştürebilir miyim? Veya Amazon UK'a yatırıp dolar ile alışveriş yapabilir miyim?
3 - Amazon'dan bir şey almak kolay mı yoksa bazı belirli şeyler gerekir mi? Bilmiyorum yani uğraştırır mı?
4 - 100 dolarlık gift Card'ı bir şekilde TL'ye dönüştürüp çekebilir miyim?
Bunları ve birazcık bilgi verirseniz sevinirim.

Amazon'u şu ana kadar hiç kullanmadım ve gift Card ile alışveriş yapmayı düşünüyorum. Ama hiçbir şey bilmiyorum sorularıma detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

1 - Amazon UK ile Amazon TR'nin arasında satın alım dışında bir fark var mı?
2 - mesela elimde 100 dolarlık gift Card var. Ben bunu Amazon TR'ye yatırıp TL'ye dönüştürebilir miyim? Veya Amazon UK'a yatırıp dolar ile alışveriş yapabilir miyim?
3 - Amazon'dan bir şey almak kolay mı yoksa bazı belirli şeyler gerekir mi? Bilmiyorum yani uğraştırır mı?
4 - 100 dolarlık gift Card'ı bir şekilde TL'ye dönüştürüp çekebilir miyim?
Bunları ve birazcık bilgi verirseniz sevinirim.

Amazon UK'de kullanabilirsiniz TR'ye sipariş verebilirsiniz fakat gümrük ücreti ve kimlik ister çünkü gümrük işlemlerinde lazım.

Yaklaşık üç ay önce aldığım Bluetooth kulaklık indirime girdiği için, girdiği indirim kadar olan bedeli hesabıma hediye kartı olarak tanımladılar. Evet, üç ay önce.

Hayır ağlamıyorum, gözüme müşteri memnuniyeti kaçtı.

Döviz gift cardı amazon trde kullanamıyorsunuz. Doğal olarak öyle bir dönüşüm de yok. Amazon.com yada uygun kurdaki amazonda kullanım yapabilirsiniz.

Yani 100 dolarlık bir gift Card'ı TR'de kullanıp 100 doların TL karrşılıgı kadar bakiye alabiliyor muyum?
Tl karşılığı alamazsınız Amazon UK ve Amazon TR birbirinden bağımsızdır. Arkadaşın demek istediği şey Amazon Uk den Türkiye'deki adresinize bir ürün sipariş edersiniz. Örneğin 50 £ bunun vergileri eklenir 50£ olan ürünü atıyorum 70£ karşılığında Türkiye'de teslim alırsınız.

TL karşılığı alamazsınız Amazon UK ve Amazon TR birbirinden bağımsızdır. Arkadaşın demek istediği şey Amazon UK'den Türkiye'deki adresinize bir ürün sipariş edersiniz. Örneğin 50 £ bunun vergileri eklenir 50£ olan ürünü atıyorum 70£ karşılığında Türkiye'de teslim alırsınız.

TR'de kullanamıyorum ama UK da kullanıp 100 dolarlık bir şey sipariş edebilirim o zaman.

Evet tabi bunun için Türkiyeye gönderim yapılan bir ürün olmalı ve vergi kesintilerini ödemeyi göze almanız gerekiyor.

Evet tabii bunun için Türkiye'ye gönderim yapılan bir ürün olmalı ve vergi kesintilerini ödemeyi göze almanız gerekiyor.

Benim bakiyem tam 50 dolar mesela ben 50 dolarlık bir şey alacagım diyelim vergilerrle daha fazla ödeyecegim onu tam nasıl ayarlayabilirim satın alırken ne kadar vergi kesilcegi gözüküyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı