Elektronik Amazon Prime'da Seagate ST1000DM010 1 TB 7200 RPM HDD 863,00 TL

Benim laptopta bu veya bunun bir benzeri var, laptopun içinde dahili olarak geldi. Ben memnunum, yavaş da değil. HDD için iyi hızda yani. Depolama veya oyun için kullanılabilir diye düşünüyorum.

HDD üreten makineler imha edilmeli artık, 2024'e 2 ay kaldı. Uzayda koloni kuracağız yakında 20.yüzyıl teknolojisi kullanıyoruz.

Sadece film, dizi, fotoğraf vs. şeyleri depolamak isteyen için bir seçenek ama 1TB zaten az, 200-300 lira fark ile 1TB SSD alınabiliyor bu yüzden 1TB HDD almak mantıklı değil, alınacaksa 2TB 4TB HDD alınabilir.

Kaybolmasını istemediğiniz şeyleri tek bir diskte saklamak gibi bir hata yapmayın. Ben 1 HDD 1 SSD+bulut'ta saklıyorum.

Evet arızalanınca kurtarmak daha kolay, ama HDD'ninde arızalanması daha kolay. SSD düzgün bir şey ise nadir bozuluyor. Ayrıca SSD'yi istediğin gibi taşıyabilirsin HDD sallantıdan darbeden vb çok zarar görüyor.
Bulut hizmetleri oldukça başarılı ancak veriler internete yüklemek gerekiyor ve ücretli. HDD'nin arızalanması bir şey ifade etmez nitekim arızalansa bile veriler kurtarılabiliyor fakat SSD arızalandı mı üstüne soğuk su içmek dışında başka bir fayda yok.
Umarım ileride verilerin kolayca kurtarılabildiği bir SSD yapılır, nitekim bugün bırakın bozulmayı yanlışlıkla bir şeyi silsek bile SSD direk veriyi yok ediyor. Birkaç defa bu hatayı yapmıştım ancak neyseki HDD'deki veriyi sadece 1 gün önce silmiştim dolayısıyla kolayca geri kurtarabilmiştim.

Bulut hizmetleri oldukça başarılı ancak veriler internete yüklemek gerekiyor ve ücretli. HDD'nin arızalanması bir şey ifade etmez nitekim arızalansa bile veriler kurtarılabiliyor fakat SSD arızalandı mı üstüne soğuk su içmek dışında başka bir fayda yok.
Umarım ileride verilerin kolayca kurtarılabildiği bir SSD yapılır, nitekim bugün bırakın bozulmayı yanlışlıkla bir şeyi silsek bile SSD direk veriyi yok ediyor. Birkaç defa bu hatayı yapmıştım ancak neyseki HDD'deki veriyi sadece 1 gün önce silmiştim dolayısıyla kolayca geri kurtarabilmiştim.
Teknolojisi gereği pek mümkün değil maalesef.

google drive kaydedin hocam fiziken niye depoluyorsunuz?
Hocam çalışma yaptığınızda verilerin git-geli için internetin hızını beklemek epey büyük bir kayıp oluyor, en son aldığım render dosyalari 300GB kadar tutmuştu, drive kullansaydım depolaması ayrı, hızı ayrı olur. HDD böyle durumlarda epey işe yarıyor.
Renderin süresini de hesaba katarsak olurda bir arıza olursa en azından kurtarılabilir. Bu tarz işleri yapanlar için HDD hala oldukça güzel bir seçenek. Bir de drive için internet bağlantısı da gerek elbette, yani dışarıda çalışmak isteseydim 300GB internet paketini nereden bulacağım, bu kadar veriyi yeterli hızda gönderip-çekebilecek hızı nereden bulacağım?

Depolamak için 2 TB lık WD kullanıyorum çok memnunum. Laptoptaki ssd bozuldu bir türlü kurtaramadım ama hdd den verilerimi kurtardım. Hdd hala en sağlam depolama birimi. Güvenlik kameraları dahil birçok alanda hala hdd kullanılıyor ssd ye göre ömrü çok daha uzun. Ha, seagate i bedava verseler almam kaç tane seagate aldıysam hepsi bozuldu. Gördüğüm en sağlamı WD biri 15 yıllık diğeri 12 yıllık hdd hala çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı