Amazon satın alınan siparişi kargoya vermedi

  • Konuyu başlatan chiwa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 350

chiwa

Femtopat
Katılım
7 Şubat 2024
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
21 şubatta hızlı kargo olarak Samsung Smart M7 monitör sipariş ettim. 9 gün oldu kargoya bile verilmedi satın aldığım ilan 5 gün önce Amazon ilanlarından kaldırıldı. Gti firması satmaya başladı 5 kere müşteri temsilcisi ile görüştüm. 4 üncü 2 saat önce iade oluşturdum ilettim dedi. 1 saat önce e-posta geldi sevkiyat gerceklestirildiği için kapıya gelince iade yapabilirsin dedi tekrar aradım dalga mı geçiyonuz demek için adam bana 72 saat içinde garanti kargolanacak dedi kesin mi diye 3 defa özellikle sordum sonucta 9 gundur kargoya bile veremediler. Ben pazartesi kargolayabileceklerini sanmıyorum. Dava açma hakkım var mı iadede yapmıyorlar. Beklemekten bıktım üstelik hızlı kargo diye sipariş ettim zamanım çok çalındı.
 
Bu tarz şeyleri amazon.com'da amazon.ca'da binlerce kere alış veriş yaptığım halde yaşamadım. Ama sizin gibi benim de amazon.com.tr üzerinden birkaç ürünüm çok geç ulaştı elime. Hukuki olarak haklarınızı bilmiyorum ama bence konuyu amazon.com yetkililerine taşımanızda fayda var. Zira amazon.com.tr temsilcileri ciddiye alınacak gibi değiller ne yazık ki.
 
Amazon ile iletişime geçiniz mi bir faydası olur mu bilmiyorum.

Zaten Amazon ile iletişime 5 kere geçtim.

Amazon bu tarz konularda çok hassastır. Bir telefonla işi çözersiniz aslında. Hiç müşteri hizmetlerine başvurdunuz mu?

5 kere görüştüm bir faydalarını göremedim.

Bu tarz şeyleri amazon.com'da Amazon. Ca'da binlerce kere alışveriş yaptığım halde yaşamadım. Ama sizin gibi benim de amazon.com.TR üzerinden birkaç ürünüm çok geç ulaştı elime. Hukuki olarak haklarınızı bilmiyorum ama bence konuyu amazon.com yetkililerine taşımanızda fayda var. Zira amazon.com.TR temsilcileri ciddiye alınacak gibi değiller ne yazık ki.

5 kere iletişime geçtim artık harbiden bıktırdılar iade talebi oluşturuyorhm kafalarina gore iptal ediyorlar sevkiyatta diyorlar diiade oluşturabilirsin diyor dalga geçiyorlar resmen.
 
Zaten Amazon ile iletişime 5 kere geçtim.

5 kere görüştüm bir faydalarını göremedim.

5 kere iletişime geçtim artık harbiden bıktırdılar iade talebi oluşturuyorhm kafalarina gore iptal ediyorlar sevkiyatta diyorlar diiade oluşturabilirsin diyor dalga geçiyorlar resmen.

Firma ile konuşmuşsun Amazon'dan yardim iste.
 
Amazon müşteri hizmetleri yazınca çıkan sayfaya girdikten sonra gelen seçeneklerin hiçbiri size uymuyor mu?

5 kere görüştüm demin sipariş iptali verdim umarim onaylar kafasına göre iş yapıyor 10 gündür kargoya vermediler 5inci aramamda sevkiyat durumunda diyor alakasi yok ama. Umarım iadeyi onaylar kim bilir parayı verene kadar ne kadar uğraştıracak kargoyu 10 günde vermediğine göre parayı da kesin 3 gün içinde atamaz ne biçim firma anlamadım.
 
Ben hala anlayamadım, siz firmayla mı iletişime geçtiniz Amazon ile mi ? Lakin ben konuyu okurken, Amazon'un bu kadar sizi mağdur ettiğini okurken inanasım bile gelmedi. Amazon herkesin ailesinden bile daha ilgilidir aslında.
 

Geri
Yukarı