Amazon siparişi gümrük vergisi işlemi nasıl olacak?

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
Amazon'dan bir kasa siparişi verdim. Satıcı ve gönderici Amazon olmadığı için Çin'den gelirken vergi alınması gerekiyor (sipariş bilgilerinde ithalat ücreti depozitosu dahil gibi bir şey bulunmuyor). Daha önceden bir siparişimde PTT getirdiğinde benden vergi istemişti.

Amazon'da dün paket kargo şirketine ulaştı bilgisini görünce verdiğim sipariş bilgilerini yakından takip etmek için gümrük işlemlerini takip eden bir arkadaştan kargoya verilecek bilgileri öğrendim fakat işin garip olanı bana gelecek olan kargo MNG ile geleceğini söyledi ve görünürde herhangi bir vergi ödemesi olmaması.

Herhangi bir şekilde vergi ödemeden teslim alacağımı söylediğinde şaşırdım. Bir vergi ödemiyor muyum bir yerlerde diye sorduğumda bununla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Bu tip bir durum yaşayanlar vergi olayında nasıl bir aksiyon alınıyor bilgi verebilirse memnun olurum.

1719596111791.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Satın alırken gözünden kaçmıştır illa vermişsindir vergi. Yoksa gümrükten geçmezdi.

Herhangi bir ek ödeme yapmadım. Ödemelerimide kontrol ettim. Ek bir ödeme yapmamışım. Ödeme ekranında da ek bir ödeme çıkmıyor.

1719596738884.png

Amazon'dan bir kasa siparişi verdim. Satıcı ve gönderici Amazon olmadığı için Çin'den gelirken vergi alınması gerekiyor (sipariş bilgilerinde ithalat ücreti depozitosu dahil gibi bir şey bulunmuyor). Daha önceden bir siparişimde PTT getirdiğinde benden vergi istemişti.

Amazon'da dün paket kargo şirketine ulaştı bilgisini görünce verdiğim sipariş bilgilerini yakından takip etmek için gümrük işlemlerini takip eden bir arkadaştan kargoya verilecek bilgileri öğrendim fakat işin garip olanı bana gelecek olan kargo MNG ile geleceğini söyledi ve görünürde herhangi bir vergi ödemesi olmaması.

Herhangi bir şekilde vergi ödemeden teslim alacağımı söylediğinde şaşırdım. Bir vergi ödemiyor muyum bir yerlerde diye sorduğumda bununla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Bu tip bir durum yaşayanlar vergi olayında nasıl bir aksiyon alınıyor bilgi verebilirse memnun olurum.

Eki Görüntüle 2235639

Amazon bu tür yurt dışından gelen ürünlerde gümrük ödemesini önden kullanıcıdan alıp gerekli süreçleri kullanıcıyı hiç uğraştırmadan yürütüp tamamlıyor.

Amazon'dan aldıysan %99 ihtimalle zaten ödemişsindir, bug olmuştur yüksek ihtimal, AliExpress bile artık öderken alıyor vergiyi.

AliExpress'te aynı ürün vergilerle beraber 3800 TL civarına geliyordu. Bu sebeple Amazon'dan almıştım fakat hiç vergi çıkmadan böyle bir şey olması garip geldi. Daha önceden Amazon'dan aldığım bir siparişimde de aynı bu şekilde ödeme yapmıştım fakat PTT kapıya geldiğinde benden gümrük vergisi ve ek bir 15-20 TL bir ücret istemişti.

Herhangi bir ek ödeme yapmadım. Ödemelerimide kontrol ettim. Ek bir ödeme yapmamışım. Ödeme ekranında da ek bir ödeme çıkmıyor.

Eki Görüntüle 2235650

Satıcı şirket kendisi böyle bir aksiyon almış olabilir. Belki yurt dışı ürünü olarak gözükmek istemiyordur falan...

AliExpress'te aynı ürün vergilerle beraber 3800 TL civarına geliyordu. Bu sebeple Amazon'dan almıştım fakat hiç vergi çıkmadan böyle bir şey olması garip geldi. Daha önceden Amazon'dan aldığım bir siparişimde de aynı bu şekilde ödeme yapmıştım fakat PTT kapıya geldiğinde benden gümrük vergisi ve ek bir 15-20 TL bir ücret istemişti.

İlk defa böyle bir şey duydum hocam. Süreç ve sonuç hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Mobilden dener misiniz, gene hiçbir şey gözükmüyorsa sıkıntı olabilir.

Başka aldığım diğer ürünleri sepetime eklediğimde onlarda ithalat depozitosu ücretini gösteriyor. Geçen ay aldığım mouse sipariş menüsünde de vergiyi gösteriyor.

1719596933199.png

İlk defa böyle bir şey duydum hocam. Süreç ve sonuç hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Bu hafta teslim edilecek gibi görünüyor. Alacakları aksiyonu buradan bilgi olarak paylaşacağım. Daha önceden böyle bir durum yaşayan var mı merak etmiştim. Bu arada Çin alışverişlerim Amazon'dan bile olsa bana hep PTT ile geliyordu. İlk defa MNG ile geldiğini duyuyorum. Arkadaşımın söylediğine göre hem ARAS hem de MNG Kargo ile bu şekilde gönderimler yapılıyormuş fakat sonrasında vergi nasıl işliyor bilgisi yok.

Son gelişme: Ürün bugün teslim edildi. Herhangi bir şekilde vergi alınmadı. "Çin göndericisi vergisini ödemiştir herhalde" diyen MNG çalışanına bu engin bilgisinden dolayı teşekkür ettim. Amazon'da ve AliExpress'te böyle fiyat farklılığı olan başka ürünlerde de alışveriş yapıp ne olacak bakacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı