@ust_sel bende vakum sorunu yaşamıştım evimi taşıdığımda klimayı da götürdüm. Servis sökebilmek için doğal olarak gazı boşalttılar.
Lakin kurmak için yeni gelen servise durumu belirttiğimde sanki ben boşaltmışım gibi davranıp para almaya kalktılar. Bende elimdeki önce ki servisin yaptığı işlem tutanak belgesini gösterdim ve 3 bin TL ödeyeceğim gaza 1 lira para vermedim.
Çünkü adamlar zehirlenmemek için o gazı boşalttılar ve yeni eve kendileri araba ile götürüp daire çıkarttılar. Bazen iş müdürleri ile anlaşıp para koparmanın derdine çok düştüklerini gözlemliyorum. Hal tavır ve konuşmaları kendilerini ele çok veriyor.
Bende uğraşmayıp sigorta poliçemde hangi haklarım varsa resmi olarak tutanak tutup veya poliçe haklarımdan faydalanıp servis çağırıp markalara gerekli işlem için iş emri çıkarttırıyorum.
Resmi kurumlar olduğu için yanında servis şefleri ile veya halk adıyla ustaları ile gelip efendimler beyefendiler gibi sözler ile sorunlarımı halledip gidiyorlar. Zaten olması gereken bu ama uğraşmadan hayatta geçmiyor maalesef.