Amazon.tr'den alınan Seagate HDD garantiye nasıl gönderilir?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Amazon müşteri hizmetleri servis bilgisi paylaşamadı. Ürünün garanti belgesinde yazması gerekli dediler, bize gönderemezsiniz de dendi. Garanti belgesini bulamadım ürünün 2 yıl olacak neredeyse. Sadece fatura ve kutusu var. Bu HDD'yi nasıl ve nereye garantiye göndereceğim? Garantinin bitmesine 6-7 gün kaldı.

Satıcı Amazon ise kendilerine başvurup gelip almaları lazım ürünü. Farklı satıcı ise satıcıyla iletişime geçip yetkili servis kimse götürmek gerekiyor.

Gigabyte SSD için aynı sorunu yaşamıştım. Amazon bize değil garanti belgesinde yazan servis ile görüşün dedi.
Bende aradım ve bad sectorlerin çıktısı ile SSD'yi adamlara kargo yaptım. 2 gün sonra yeni SSD gönderdiler.
Böyle bir konu var. HDD'nin yetkili servisi bulman gerekiyor.
Onlar da senden fatura istiyor.

Satıcı Amazon ise kendilerine başvurup gelip almaları lazım ürünü. Farklı satıcı ise satıcıyla iletişime geçip yetkili servis kimse götürmek gerekiyor.
Kendisi satıcı ancak biz alamayız dedi temsilci.

Gigabyte SSD için aynı sorunu yaşamıştım. Amazon bize değil garanti belgesinde yazan servis ile görüşün dedi.
Bende aradım ve bad sectorlerin çıktısı ile SSD'yi adamlara kargo yaptım. 2 gün sonra yeni SSD gönderdiler.
Böyle bir konu var. HDD'nin yetkili servisi bulman gerekiyor.
Onlar da senden fatura istiyor.
Hocam hangisi resmî servis nasıl bulacağım? Seagatr sitesinde Türkiye için servis adresi gözükmüyor.

Hocam hangisi resmî servis nasıl bulacağım? Seagatr sitesinde Türkiye için servis adresi gözükmüyor.

Garanti belgesinin genelde arkasında yazıyor bu tür şeyler.
08000 668 311 dilersen şu numara ile görüşüp çözmeye çalış. Bize ulaşın kısmında vardı.

Bir de HD Tune ile yapılan Quick Scan ile tamamen yeşil çıkan HDD'de sorun yok diyebilirler mi? Takırtı, tıkırtılar çok arttı buna ek olarak da doluluk oranı arttıkça oyunlardaki performansı ilk günkü gibi değil. Bugün 2 kez Forza Horizon 4' donup kaldı. Bunları servise nasıl anlatırım ve umut var mıdır? HDD'ye ihtiyacım da var boşuna uğraşmak istemiyorum. Son 3-5 gün zaten ancak yetişecek.

Bir de HD Tune ile yapılan Quick Scan ile tamamen yeşil çıkan HDD'de sorun yok diyebilirler mi? Takırtı, tıkırtılar çok arttı buna ek olarak da doluluk oranı arttıkça oyunlardaki performansı ilk günkü gibi değil. Bugün 2 kez Forza Horizon 4' donup kaldı. Bunları servise nasıl anlatırım ve umut var mıdır? HDD'ye ihtiyacım da var boşuna uğraşmak istemiyorum. Son 3-5 gün zaten ancak yetişecek.

Bad sector yoksa değişim zor. HDD zaten sesli çalışan bir aygıt. Artık HDD kullanmıyorum kafam rahat. Ayrıca büyük AAA oyunlarda HDD oyun içi performansı etkiler. Okuma-yazma hızı düşük çünkü. Sorun bulmazlar ise (ki bence yok) değişim olmaz.
Ben SSD'yi göndermeden önce 14 adet ölü sektör vardı. Üstüne çıktısını aldım yanında gönderdim. Oyunlar aniden kapanıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı