Amazon Türkiye VS Hepsiburada

Makaleler
24
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Hepinize merhaba arkadaşlar.
Sizlere soru sormak istiyorum.
Siz olsaydınız Amazon Türkiye'yi mi, Hepsiburada'yı mı tercih ederdiniz?
Ben, Amazon'un daha kaliteli, müşteri memnuniyetinin daha yüksek, daha iyi hizmet sunan bir site olduğunu duymuştum :)
hangi site daha iyi, daha kalitelidir?
Cevaplarınızı bekliyorum!

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepinize merhaba arkadaşlar.
Sizlere soru sormak istiyorum.
Siz olsaydınız Amazon Türkiye'yi mi, Hepsiburada'yı mı tercih ederdiniz?
Ben, Amazon'un daha kaliteli, müşteri memnuniyetinin daha yüksek, daha iyi hizmet sunan bir site olduğunu duymuştum :)
hangi site daha iyi, daha kalitelidir?
Cevaplarınızı bekliyorum!
Hepsiburadadan kim bilir kaç tane ürün aldım. Hepsi en fazla 5 6 güne geldi. Benim için hepsiburada.

Hiç Amazon' dan alışveriş yapmadım. Hepsiburadadan memnunum. Hiç sorun yaşamadım.
İade sistemi olarak hangisi daha iyi? (Mağaza her iki sitenin kendi mağazası olarak düşünürsek.) :)
İade yaptım Hepsiburadan sitesinden 2 günde para hesaba geçti.

@yika38
Amazon, kutusu açılan (Jelatinleri ile beraber) ürünleri iade alır mı?

Kesinlikle Amazon. Fiyatların orada biraz daha uygun olduğunu düşünüyorum ve kalite olarak da bir sıkıntı yaşamadım. Hepsiburada'nın son zamalarda cıvımaya başladığına dair şikayetler söz konusu.
Ben de tam bu şekilde düşünüyorum :)

Hepsiburada'dan kim bilir kaç tane ürün aldım. Hepsi en fazla 5-6 günde geldi. Benim için Hepsiburada.
İade yaptım Hepsiburadan sitesinden 2 günde para hesaba geçti.
Hepsiburada'ya telefon ettiğimde, ambalajı açılan ürünleri iade almadıklarını söylemişti.
İyi de, bir ürünün ambalajını açmadan, o ürünü fişe takmadan, çalıştırmadan arızalı olup olmadığını, düzgün çalışmadığını nereden bileceğim? :D

Sonra, hakem heyetlerinde koşuşturmak istemiyorum :)

@yika38
Amazon, kutusu açılan (Jelatinleri ile beraber) ürünleri iade alır mı?

İnternet üzerinden alınan her ürün 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade edilebilir diye biliyorum. Almalı, almazsa Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvurma hakkınız var.

Amazon'da almama gibi br şey duymadım. Müşteri memnuniyeti şu anda oldukça yüksek. Umarım bozmazlar.

Son düzenleme:
İade sistemi olarak hangisi daha iyi? (Mağaza her iki sitenin kendi mağazası olarak düşünürsek.)
Hepsiburada hakkında çok şikayet var. Amazon'da ise müşteri memnuniyeti fazlasıyla iyi. Üstelik yasal iade süresi 14 günken Amazon 30 gün süre veriyor.

Neden bu herşeyi yarıştırma çabası? Amazon Türkiye'den alışveriş yapmadım ancak Amazon Amerika'nın üstün müşteri memnuniyeti politikasını Türkiye'ye de yansıtmış olmalı.
Yarıştırma değil. Kıyaslama yapıyoruz. "Hangisi daha iyi" diye sizlere de sormak istedim.
Bu tepki niye? :)

İşime geleni haklarım çerçevesinde maksimum fayda ile kullanırım.
Neden bu herşeyi yarıştırma çabası? Amazon Türkiye'den alışveriş yapmadım ancak Amazon Amerika'nın üstün müşteri memnuniyeti politikasını Türkiye'ye de yansıtmış olmalı.
Dün bir monitör için müşteri hizmetlerini aradım. Adam o kadar samimi ve düzgün bir üslübu var ki takdir ettim. İlk defa amazon ile görüştüm bu arada. Adam kendi deneyiminden felan bahsetti. Bende benzer pozisyonlarda çalışan biri olarak gayet başarılı buldum.

İkisininde iyi olduğu yönler elbet vardır mesela 2017'de kutulu resim koydukları için kutuyla gelsin diye P300 3 TB HDD almıştım baloncuklu ambalaja sarıp yollamışlardı, Hepsiburada.
İşime geleni haklarım çerçevesinde maksimum fayda ile kullanırım.

Dün bir monitör için müşteri hizmetlerini aradım. Adam o kadar samimi ve düzgün bir üslübu var ki takdir ettim. İlk defa amazon ile görüştüm bu arada. Adam kendi deneyiminden felan bahsetti. Bende benzer pozisyonlarda çalışan biri olarak gayet başarılı buldum.
Ah bi de şu üstün zekalı dolandırma çabası veya kargo parasını dişürtmeye çalışanlar olmasa çok güzel olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı