Amazon ürünü misliyle değişim yapmıyor

Makaleler
1
2024 Ağustos'ta aldigim SteelSeries Arctis Nova 5 kulaklık cızırtı yaptığı için Despes Bilgisayar'a yolladım. Arızalı olduğuna dair servis raporu yolladılar fakat Amazon stok olmadığı için 30 gün bekleyin, gelmezse tutarı iade edelim diyor.
Sizce ne yapmalıyım?

@tempZ hocam sizin bilginize güveniyorum, fikir alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
2024 Ağustos'ta aldigim SteelSeries Arctis Nova 5 kulaklık cızırtı yaptığı için Despes Bilgisayar'a yolladım. Arızalı olduğuna dair servis raporu yolladılar fakat Amazon stok olmadığı için 30 gün bekleyin, gelmezse tutarı iade edelim diyor.
Sizce ne yapmalıyım?

@tempZ hocam sizin bilginize güveniyorum, fikir alabilir miyim?
Hiç uğraşmayın. THH başvuru yapın. Amazon tarafına karar ulaştığında sizi anlaşmak için arıyorlar. 30 günde stok geleceği şüpheli.

Arctis Nova 5 yeni bir ürün aslında, 1 ay içinde stoğa gelir gibi ama emin olamıyorum. THH'yi de boşuna araya sokmak istemedim
Amazon artık eskisi gibi değil maalesef. Önceden yazdıklarının arkasında dururlardı ama şimdi öyle değil. Son dönemde yaşanılan problemlerden bunları anlayabiliyorsunuz. Tabi ki karar sizin.

Diyelim suan THH başvurdum. 20 gün sonra stok geldi. Acaba THH süreci nası ilerler?
İptal edebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Zaten THH süreci en kötü 2-3 aydan az sonuçlanmıyor. Savunma süresi 90 gün. THH değerlendirip senin lehine karar verme aşamasında amazona savunma için ulaştığında amazon sizinle iletişime geçiyor ve anlaşmaya çalışıyor. Bununla ilgili birçok konu var.

İptal edebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Zaten THH süreci en kötü 2-3 aydan az sonuçlanmıyor. Savunma süresi 90 gün. THH değerlendirip senin lehine karar verme aşamasında amazona savunma için ulaştığında amazon sizinle iletişime geçiyor ve anlaşmaya çalışıyor. Bununla ilgili birçok konu var.
Detay için teşekkürler, müsaitliği olursa @tempZ hocamım da fikrini alıp karar vericem.

Rapor çıktıktan sonra satıcı 30 gün içerisinde talebinizi yerine getirmek zorunda, yani size sundukları "30 gün içerisinde stok gelmesini bekleyelim" seçeneği absürt değil.
Satın aldığınız tarihten bu yana, ürünün fiyatı değişti mi? İade tutarı ile aynı ürünü tekrar satın alabiliyorsanız zaten sorun yok, birkaç gün bekleyip iade isteyebilirsiniz.

Eğer ürünün fiyatı arttıysa, değişim istemek ve gerekirse misli ile değişim hakkınız mevcut. Fakat Amazon'un uyguladığı prosedür yüzünden ürünün stoku yoksa maalesef tüketiciyi iadeye zorluyor. Böyle durumda Amazon'a beğendiğiniz benzer özellikte başka bir ürün linkini ileterek, "eğer bu ürün ile fatura tutarı iadesi arasındaki fark kadar kupon tanımlarsanız iadeyi kabul edeceğinizi" belirtin. Niye böyle bir politikaları var bilmiyorum ama değişim yerine iade edip, kupon tanımlıyorlar...

Benim tavsiyem belirttiğim gibi kupon talep edin, kabul ederlerse zaten sorun yok. Aksi durumda tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Diyelim şu an THH başvurdum. 20 gün sonra stok geldi. Acaba THH süreci nasıl ilerler?

Dilekçe vererek başvurunuzu iptal etmeniz lazım. Bazı il-ilçeler telefon ile iptal ederken, bazı yerler yazılı dilekçe istiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı