Amazon üzerinden el konsolu alırken gümrük vergisi çıkar mı?

Arman Kadir

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

retro oyunları emulator üzerinden oynatacak bir el konsolu almak istiyorum. Aşağıdaki ürünü satın almayı düşünüyorum. Fiyat 2.799 TL olarak gözükmekte ancak bu konuda kafam çok karıştı. Ürünün bir yorumunda ve YouTube üzerinde yapılan inceleme videolarının bazı yorumlarında ekstra bir ödemenin yapılmadığı yazsa da bazı yerlerde satıcı ve gönderici Amazon olmadığı ve Çin'den geldiği için kapıda ek vergi, gümrük masrafı gibi ek ücretlendirmeler istendiği söyleniyor. Bu ürünü sipariş verirsem ek ücret çıkar mı ve çıkarsa tahmini ne kadar ödemem gerekir? Aydınlatırsanız sevinirim.​

RG35XX H El Oyun Konsolu

Vergi ve gümrük masrafı çıkar muhtemelen. Ürünü satın alma sayfasına kadar geldim ve yine 2.799₺ olarak ücret ödüyorum.

Vergi ve gümrük masrafı çıkar muhtemelen. Ürünü satın alma sayfasına kadar geldim ve yine 2.799₺ olarak ücret ödüyorum.
Bende de aynı şekilde gözüküyor. Bir sitede gümrük ve ÖTV ücretleri dahil edilince yaklaşık olarak 4.400 ₺ gibi bir fiyat çıkıyor. Ancak bunun bir garantisi de yok. Ürünün sayfasında ücretsiz teslimat yazıyor ama satın alma sayfasında onunla da ilgili bir bilgi göremedim.

Ayrıca şöyle bir versiyonuna denk geldim. Son ürün ama bunu Amazon kendisi gönderiyor. Ürünün sayfasında "Tahmini İthalat Ücreti Depozitosu" 707 ₺ yani toplamda yaklaşık olarak 4.500 ₺ gibi bir fiyata geliyor ancak satın alma sayfasında ithalat ücreti 1.500 ₺'ye yükseldiği için toplamda 5.500 ₺ kadar fiyat artıyor.

İyice karıştı bende. Herhalde yarın sakin bir kafayla satıcı ile iletişime geçmeye çalışacağım.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…