Amazon yanlış ürün gönderildi

Yer
Selim
Daha fazla  
Meslek
Selim
Arkadaşlar Amazon'dan geçenki kampanyayla 8999 TL'ye 9 taksitle 2K 240Hz 27” Samsung G6 monitörü satın aldım.
Ürünün değişim yapılması için yazdım bana stok olmadığını değişim yapamayacaklarını söylediler.
Bana gelen ürün ViewSonic VX3218-PC-mhd.
Hani monitör 2K olsa kabul edilebilirdi fakat hem 1080p hem de 180Hz.
Bana iade verebileceğimi söylediler fakat ben iade edersem hem ürünü taksitle aldığım için banka taksit taksit iade edecekti hem de aldığım paraya aynı ürünü tekrardan alamıyordum.
Bende dedim ki ürün gelene kadar ben bunu kullanayım(kullanmam lazım bilgisayarı boşuna mı topladım, onları mı bekleyeceğim) siz ürün stoku gelince bana doğru ürünü getirin ben de bunu geri vereyim dedim.
Bana ürünü kapalı kutu muhafaza edeceksiniz ürün stoku 1-2 hafta içerisinde yenileniyor o tarihlerde size yenisini getirip onu alacağız dediler.
Böyle saçmalık olmamalı ben o kadar süre onların hatasından boş boş bekleyecek miyim, o monitörü aldığım zaman başka yerde kampanyalar vardı farklı monitörlerde gider onları alırdım şimdi hem onlar yok hem de taksitle aldığımdan patlıyorum kredi kartı limiti eridi.
Benim onların stok yenilemesini beklemekten başka çarem yok mu? Ürünü eşi ya da misli ile değişmeleri gerekmiyor mu? Başka satıcı da aynı ürün var. Amazon'da satılmıyor mu o ürünü temin edip bana verin benim elimdeki monitörü alın dedim onu yapamayız dediler. Ben birkaç hafta onların keyfini mi bekleyeceğim PC kullanmak için.
Bana bir de depo ile iletişime geçebiliriz onaylarlarsa içini açmayı kullanabilirsiniz yeni ürün gelince değişim yapılır dediler fakat en erken 3 iş günü ile 14 iş günü içerisinde dönüş yapacaklar dedi. Böyle süre olan işlerde genelde hiç en erken sürede dönüş yapılmaz yine aynı yola çıkıyor beni mağdur ediyorlar. Ben internet üzerinden çalışıyorum benim işime engel oluyor bu yapılan bilgisayarı kullanamayacağım.
Dediğim gibi eşi ya da misli talep etme hakkım yok mu, ben onları beklemek zorunda mıyım?

Her firmada yanlışlık olabilir. Size her türlü yol için teklifte bulunmuşlar ancak sizin istedikleriniz etik değil. Bankaya iade edildiğinde banka taksit taksit iade etmez. Sizin cebinizden ücret çıkmaz. Kartınızda bakiye ürün miktarı kadar açılır. Sadece ay ay ekstrede taksit ediyor gibi gözükür. İşlerinizden dolayı size 14 gün çok geliyorsa THH 5-6 ay sürdüğü oluyor. O zaman nasıl bekleyeceksiniz?

Aldığım ürünü istemek nasıl etik değil? Amazon'da başka satıcı da var ondan mı başkasından mı temin ediyorlar önemli değil ama ben ürünümü istiyorum.
Taksitle alınan bir ürün iade edilirse taksit taksit iadesi yansır. Daha önce iade ettiğim bir ürün o şekilde oldu o yüzden böyle diyebiliyorum. Yine Amazon'dan almıştım, eski alınan ödemeler atıyorum -1100 yazıyor bir de her ay +1100 yazıyor yani ay ay limit arttı.

Hesapkurdu.com'dan bir yazı:
Taksitle yapılan alışverişlerde, para iadesi de taksitli olarak hesaba yansıtılır. Örneğin, 3 taksitle 300 TL tutarında bir alışveriş yapıldıysa iadenin tamamlanmasının ardından bu para, 3 ay boyunca 100 TL olarak karta iade edilir.

Benim istediğim ürünü şu an idarelik kullanmak, doğru ürün geldiğinde de değişim yapmak. Buna direkt onay vermeyen kendileri, madem onay vermiyorlar bana zorla da olsa benim ürünümü ya da eşini vermek zorundalar.

Amazon'dan son dönemde taksitle alıp iade ettiğim ürünlerin ücreti aynı ay içerisinde iade edildi. Ben de her ay taksit taksit iade ediyorlar diye biliyordum, Amazon'a özel bir durum mu bilemiyorum ama tüm taksitler + bakiye olarak aynı ay içinde kartıma iade edildi. Bence bunu bir sorun Amazon'a.

Ellerinde aynı ürün yoksa doğal olarak değişim yapamazlar. Hukuki olarak da firma ücret iadesini kabul ediyorsa niye değişim yapmadı diye Tüketici Hakem Heyeti tarafından cezalandırılmaz diye düşünüyorum. Yani ürünü bir an önce iade etmenizi tavsiye ederim kart durumunu netleştirdikten sonra.

Senin ürünün gelene kadar elindeki ürünü kullanmanın neresi etik bir durum? Sen eline aldığında sıfır ürün alacaksın. Onlara gönderilen ürün ikinci el olacak. Hesapkurdunda yazanları atmanızın bir anlamı yok. Garanti, İş Bankası, Ziraat, Yapı Kredi hepsinde kredi kartım var. Onlarca alışverişim var. Eğer siz 1000 TL'lik bir ürünü 3 taksit aldıysanız iade ettiğiniz anda bakiyenizde 1000 TL'lik yer açılır. Sadece ekstrelerde her ay 1000 TL'nin 3 te 1 i iade ediliyor gibi gözükür. Ama genel tutara baktığınızda zaten çoktan iade edilmiştir. Burada amazonu felan savunduğum yok ama siz daha mağduriyet yaşamamışsınız. THH verirseniz de hem zamanınıza yazık olur hem de kesin olarak lehinize çıkabilecek kadar açık bir durum yok. Heyetin durumuna kalmış. THH diyelim seni haklı buldu. Bunun savunması var. Kabul etmezler icrası var hacizi var. Uzar gider. Zamanınıza yazık olur. Uğraştığınızla kalırsınız o zamana ürünün fiyatı 2 kat artar. Benim size tavsiyem eğer ürün gelecek diyorlarsa kapalı kutuda ürünü bekletip değişim yapmanız gelmeyecek diyorlarsa iade edip önünüze bakmanız. Kurdan dolayı ileride pişman olabilirsiniz.

Amazon'a yaptığım iadeler de taksitler aynı ay içinde toptan iade edildi bana. 9 taksitle aldığım 2 üründe bunu yaşadım. +363 TL olarak 9 tane iade yapıldı aynı ay içinde.

THH'den bir sonuç çıkmayabilir dediğiniz gibi, çünkü firma ürünü geri almayacağını söylemiyor. Elinde başka ürün yoksa adamlar değişim yapamaz.

Ama eğer sık sık stoğa giren bir ürünse Amazon kısa sürede tekrar stoğa girmesi ve sizin de tekrar almak istemeniz durumunda indirimli fiyatıyla tekrar alabilmeniz için yardımcı oluyor genelde.

Değişim ya da iade tamamen tüketicinin isteğine bağlı durum. Ben iade istemiyorum, sadece değişim istiyorum.

Hocam siz topluca karta iade edilir diyorsunuz fakat ben geçen yıl aldığım anakartı iade ettiğimde böyle bir durum yaşanmadı benim kartıma toplam limit 3 ay sonra yansıdı direkt iade olmadı.
Tüketici haklıdır diye bir durum vardır, hatayı yapan onlar ürünü idarelik kullanmam yasaksa o zaman bana eş veya misli ürün yollamalılar kanun belli her şey belli. Ben neden başkasının hatası için bunca sorun çekeyim.

Ben bu yıl taksitli bir ürün iade etmedim fakat önceki yıl iade ettiğimde dediğin gibi bir durum olmadı o yüzden iade etmeye çok yanaşmıyorum, yanaşsam bile iade ettiğimde aynı parayla aynı ürünü alamayacağım ek para vermem gerekecek bu da benim değil onların hatası. O zamanlarda hangi marka hatırlamıyorum ama 1000 TL farkla başka bir monitör vardı 280Hz IPS onu alırdım ama şu anda iade edersem hem onu hem de Samsung'u alamıyorum.

Hocam sakin olup güzel bir dille Amazon canlı destekle sohbet edin ve kendilerine bu ürünün stoğa tekrar gelmesi halinde aynı indirimli fiyattan almak için kendilerinden destek isteyin. Yanlış gelen ürünü de hemen bugün kargolayın bence. Değişim yapmayı kabul etseler bile ürün tekrar stoklarına gelinceye kadar gönderemezler. O arada da sizin açılmamış kutuda size gelen yanlış ürünü kullanma gibi bir hakkınız yok.

Aynı ürünü tekrardan aynı fiyata sunacaklarsa dediğiniz olabilir kabul edilebilir o zamana kadar da depoda eski bir monitör olmalı onunla idare etmeye çalışırım.
Bir konuşmayı deneyeyim tekrardan.

Aynı ürünü tekrardan aynı fiyata sunacaklarsa dediğiniz olabilir kabul edilebilir o zamana kadar da depoda eski bir monitör olmalı onunla idare etmeye çalışırım.
Bir konuşmayı deneyeyim tekrardan.

Evet bu şekilde izah ederseniz yardım ederler. Sık sık stoğa gelen bir ürünse en fazla 1 hafta içinde tekrar gelir diye tahmin ediyorum stoklarına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…