Amazon yurt dışından monitör nasıl alınır?

Ben 3 tane monitor degistim ve ASUS'un monitorlerinin cok kalitli olmadıgını duydum
Bahsi geçen monitörü kullanıyorum. Memnunum. ASUS gözümde BENQ alınmıyorsa Viewsonic ile başı çekiyor. DELL belki. ACER şahsen ben almam.

Her şey bir kenara hem kargo hem de garanti durumu sıkıntı. Garanti alabilsen dahi değişim yaşansa yurt dışı kargo gümrük vs bekleyeceksin. Değmez gibi.

Gelirken hasar alma ihtimali bi kenara, ölü piksel vs çıkması bi kenara, ilerde destek alman bi kenara. Çok riskli gözümde.

Nasıl var link atar mısın bu monitor 390Hz attıgım link Amazon TR linki amazon.com da var bu monitor nerede var 5 6 bin TL'ye.

1080p 390 Hz çok üst düzey hocam sisteminiz o kadar FPS veriyor mu?

Garantiye hayatımda başvurmadım hocam. Başvuranda kolay kolay görmedim monitörde bir sıkıntı çıkarsa iade edersiniz, sıkıntısız gelirse olduğu yerde duracak zaten kullanırsınız problemsiz.

Tavsiyem yurt dışından alıp geçmeniz o kadar endişe etmeyin. İade, garanti tarzı şeyler de o kadar zor değil aldığınız yere yazarak anlaşabiliyorsunuz.

Bu arada Amazon.com linki bu mu?

Eğer bu linkteki cihazsa fiyatı 600 Dolar değil 483 Dolar. Bunu Amerika'dan Türkiye'ye gönderim yapan firmalar üzerinden alabilirsiniz ancak neredeyse ürün fiyatı kadar (geçebilir bile) ek masraf çıkar 150 Euro üzerinde olduğu için ekstradan masraflar çıkacak çünkü.

Bu arada Amazon.com linki bu mu?

Eğer bu linkteki cihazsa fiyatı 600 Dolar değil 483 Dolar. Bunu Amerika'dan Türkiye'ye gönderim yapan firmalar üzerinden alabilirsiniz ancak neredeyse ürün fiyatı kadar (geçebilir bile) ek masraf çıkar 150 Euro üzerinde olduğu için ekstradan masraflar çıkacak çünkü.

Vergilerle beraber 600 dolar falan oluyor

Vergilerle beraber 600 dolar falan oluyor

150 Euro altındaki ürünlerde %30 vergi var. Bu monitöre o kadar uygulasalar bile 483 USD lik monitör 625 Dolar'a ulaşıyor.

Ama 150 Euro üstünde bir ürün olduğu için ticari işleme giriyor, gümrüğe geldiğinde gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor ve daha birçok masrafla beraber totalde 800 Dolar'dan aşağı kurtarabileceğinizi sanmıyorum.

150 Euro altındaki ürünlerde %30 vergi var. Bu monitöre o kadar uygulasalar bile 483 USD'lik monitör 625 Dolar'a ulaşıyor.

Ama 150 Euro üstünde bir ürün olduğu için ticari işleme giriyor, gümrüğe geldiğinde gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor ve daha birçok masrafla beraber Total'de 800 Dolar'dan aşağı kurtarabileceğinizi sanmıyorum.

Cidden mi ya ama Amazon'da ödüyorum bütün vergilerini

150 Euro altındaki ürünlerde %30 vergi var. Bu monitöre o kadar uygulasalar bile 483 USD lik monitör 625 Dolar'a ulaşıyor.

Ama 150 Euro üstünde bir ürün olduğu için ticari işleme giriyor, gümrüğe geldiğinde gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor ve daha birçok masrafla beraber totalde 800 Dolar'dan aşağı kurtarabileceğinizi sanmıyorum.
bu arada ürün amerikadan gelecek

Son düzenleme:
Cidden mi ya ama Amazon'da ödüyorum bütün vergilerini

bu arada ürün amerikadan gelecek

Hocam Amazon.com ürünü doğrudan TR'ye yolluyor mu? Yolluyorsa ve totalde gümrük vergisini de baştan ekliyor ve 600 USD gösteriyorsa gümrükle beraber ödeyeceğiniz miktarı onu bilemem.

Ama ürünün TR'ye Amazon'dan doğrudan gönderilmediğini düşünerek yazdım.

Amazon sayfasından tekrar baktım ama Türkiye'ye doğrudan gönderen bir satıcı göremedim. Zaten o monitörü satanların hepsi üçüncü parti satıcılar görünüyor. Dolayısıyla bu monitörü ABD'den Türkiye'ye getirtebilmek için öncelikle Amerikapostam, Amerikasepetim, Amerikadaniste vs gibi Türkiye'ye doğrudan gönderilmeyen ürünleri sizin için getiren firmalardan birinden hizmet almanız gerekir

Ya da ABD'de tanıdığınız varsa onun gelirken yanında getirmesi gerekir. (Şahıs yanında getirilirse şahsi eşya olacağı için vergi ödenmesi gerekmez büyük ihtimalle ama son dönemdeki vergi değişiklikleri sebebiyle onda da bir sınır varsa bilmiyorum).

Ben Amerikapostam'ı kullandım ufak elektronik eşyalar için daha önce, öncelikle ürünü sitenin size vereceği ABD'deki adrese yolluyorsunuz, onlar ellerine gelince gönderim bekleyen paket olarak görünüyor ürün ve Türkiye'ye gönderim için ne kadar gümrük ve kargo ödemeniz gerektiğini görüyorsunuz. O ödemeyi de yapınca onlar ürünü ABD'den Türkiye'ye gönderiyorlar (ya da getiriyorlar).

Bu sitelerden birine ulaşıp Amazon.com (Amerikan Amazon) üzerindeki ürünün linkini paylaşarak size ne kadar gümrük ve kargo ücreti yansıyacağını sorabilirsiniz kararınızı ondan sonra verirsiniz.

Bir ölçü olması açısından şunu da yazayım. Bundan bir ay önce Mini PC almayı planlıyordum. 300 Dolar'dı cihazın ABD Amazon'daki ücreti. Bu ürün için Amerikapostam 210 ile 260 Dolar arasında bir gümrük + gönderim ücreti çıkar demişti. Küçük bir paket olduğu için bu miktarın 180 ile 230 Dolarlık kısmı gümrük anlamına geliyor. (küçük ürünler için genelde 30-35 Dolar arasında bir Türkiye'ye gönderim ücreti alıyor Amerikapostam.)

Yani en iyi ihtimalle ürün miktarının %60 ı ve en kötü ihtimalle ise yaklaşık %75'i arasında bir gümrük ve ilgili vergi vs ücretleri ödeniyor 150 Euro üzerindeki ürünler için.

Sizin durumunuzda kabaca hesap edersek: 290 Dolar ile 340 Dolar arasında bir vergi + Amerikapostam'ın alacağı gönderim ücreti (Kutu ufak olmayacağı için bunu da 100 Dolar'dan aşağı düşünmemek lazım) neticeyi kelam ürün fiyatını ikiye katlıyor ...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı