Amazon'dan 10 bin dolarlik sipariş gelir mi?

1500 euro kişisel alışveriş sınırı var. 1500 euro üstünde bir alışveriş gerçekleştiğinde, gümrükten çekim işlemleri "ticaret" kategorisi altında yapılıyor diye biliyorum.

Amerikanın oyunları bunlar :D Finans uzmanları zaten şuan bunu tartışıyor. Ancak bu diğer devletlerin işine gelmeyeceğinden. En son şöyle olacak tahminimce. BM ve Avrupa konseyinde diğer devletlerin baskısıyla bu durum için yasa çıkartılacak, borsadan çıkarılacak ve tüm devletlerce yasaklanacak. Diğeri görüşüm de Amerika harici devletler yine baskı yapacak, Bitcoin ve benzerlerini tanımayacak ve gitgide kendi borsalarında düştüğünde bir itibarı kalmayacak.
He bunlar olmaz ise evet daha da ilerler ancak ileride çok karmaşaya yol açacaktır.
Benim anlamadığım adamın teki matematiksel bir kod yazıyor yani tamamen sayılardan ibaret bir para birimi adına da bitcoin koyuyor bunu karşılıksız bir şekilde dağıtıyor yani sen de o ekipmanlardan var ise bitcoin sahibi olabiliyorsun (saçmaladıysam kusura bakma :) tam bilmiyorum anladığım kadarı ile) oluyorsun olmasına ama bu paranın bir karşılığı yok yani çok garip ne kadar çok bitcoin sahibi olan yani kullanmaya başlayan varsa da bitcoin o kadar değer kazanıyor. Ben bitcoini üreten adam olsam şuan elimde ne kadar bitcoin varsa satardım ömrümün sonuna kadar da yeterdi. Velhasıl ortada büyük bir dümen dönüyor gibi bağımsız para birimi çok enteresan gerçekten de. Ben de kendime ait kripto para birimi üretip dağıtsam mı acaba ne kadar çok kullanan olur o kadar çok değerli olur. En sonun da da kripto paraları tanesi 5 bin dolar iken tanesini 500 dolara satar köşeyi dönerim 10 bin adet olması yeter bana. Öyle değil mi üstadım?

Bitcoin Mining denen bir işlem var bu ekran kartının hızına veya işlemci vs gibi diğer parçaların hızına göre uzayıp kısalan bir işlem. Bu olayda kısaca tüm dünyadaki bitcoin aktarımlarının çetelesini online bir sistem üzerinde tutmaya deniyor.
Dostum o kadarını ben de biliyorum ama yine de sağol. Hazır sosyalin moderatörleri burdayken sorayım demiştim daha derinlemesine bilgi almak için. (y)

Son düzenleme:
Benim anlamadığım adamın teki matematiksel bir kod yazıyor yani tamamen sayılardan ibaret bir para birimi adına da bitcoin koyuyor bunu karşılıksız bir şekilde dağıtıyor yani sen de o ekipmanlardan var ise bitcoin sahibi olabiliyorsun (saçmaladıysam kusura bakma :) tam bilmiyorum anladığım kadarı ile)
Eksikler olsa da çoğu doğru.
Ben bitcoini üreten adam olsam şuan elimde ne kadar bitcoin varsa satardım ömrümün sonuna kadar da yeterdi. Velhasıl ortada büyük bir dümen dönüyor gibi bağımsız para birimi çok enteresan gerçekten de.
Bu söylediğin tam gerçeği normalde yansıtmıyor. Ancak başlatan kişi para birimi olarak aslında değil, bilişim için kullanılmak üzere bir kodla en azından emek olsun diye kod ile "birim" değeri olsun diye üretilmişti. Yani gerçek parası olmayan için o zamanlar ücretli oyunları veya içerikleri indirip kullanmak için çıkartılmıştı. 2000'ler ve sonrası.

Bu değerin kimliği yani amacı son iki yıl içinde şu şekilde değişti. Cryptolocker ve Ransomware zararlıları ne zaman çıkmaya ve artış göstermeye başlandı. O zaman global bir sorun olacağını haberlere bildirmiş ve yayınlanmıştı. Sosyalde de etkin şekilde savunmaları başlattık ancak ilerlemeye hala devam ediyor. Şimdi ne alakası var diyen olacaktır. Alakası ransomware'ler sistemleri ele geçirip şirketlerin önemli bilgilerini şifrelediği için bunları geri almak için ilk olarak normal savunmak için deşifre araçları için antivirüs şirketleriyle çalıştık ve araçlar çıkartıldı. Kısmi olarak çözümler sağladık ancak önceden beri bu kodlar elinde olan zararlı yazan kişiler çözümlenmesi zor olanlar çıktı ve çözüm sağlanamadı.

Bu yüzden Crypto ransomware varyasyonları artmaya başladı ve bu varyasyonlarda Bitcoin istendiği için ve direkt olarak bu kadar Bitcoin'leri vermek zaman gerekliydi. Bu yüzden zararlı yazılım üreticileri bunu dolar ile de ödeme şeklinde çıkartılmaya başlandı. Ancak Bitcoin ödeme sistemli Crypto varyasyonları daha çok olduğundan ve Dünyada bu coinleri karşılayacak coin olmadığı için bu bir piyasa değeri kazandı ve üretim başladı. Biraz atlama yapayım uzatmadan, bu ara 4 ay öncesine dayanıyor bundan sonra ise bu coin çılgınlığı çıktı. Çılgınlık abartıldı ve karaborsa gibi herkes üretime başlandı piyasada ve borsada tanınınca bunun ilerisi düşünülmeye başlandı şuanda.
Ancak fiziksel bir şey olmadığı için üretimi de bilgisayarlara bağlı olduğu için bunun fiziksel paraya çevrilmesi ile yanlış bir adım atılmış oldu. Bunun için coin sisteminin geleceği ilk sayfada yazdığım şekilde olacaktır. Bu bilgileri güvenlikle ve sanallıkla ilgili olduğu için asıl amacını bizler bilebiliyoruz. Bu dediklerimi de daha önce hiçbir yerde duymamışlardır. Neyse çok uzadı ancak eksik kalmasın diye açıkladım.

Eksikler olsa da çoğu doğru.

Bu söylediğin tam gerçeği normalde yansıtmıyor. Ancak başlatan kişi para birimi olarak aslında değil, bilişim için kullanılmak üzere bir kodla en azından emek olsun diye kod ile "birim" değeri olsun diye üretilmişti. Yani gerçek parası olmayan için o zamanlar ücretli oyunları veya içerikleri indirip kullanmak için çıkartılmıştı. 2000'ler ve sonrası.

Bu değerin kimliği yani amacı son iki yıl içinde şu şekilde değişti. Cryptolocker ve Ransomware zararlıları ne zaman çıkmaya ve artış göstermeye başlandı. O zaman global bir sorun olacağını haberlere bildirmiş ve yayınlanmıştı. Sosyalde de etkin şekilde savunmaları başlattık ancak ilerlemeye hala devam ediyor. Şimdi ne alakası var diyen olacaktır. Alakası ransomware'ler sistemleri ele geçirip şirketlerin önemli bilgilerini şifrelediği için bunları geri almak için ilk olarak normal savunmak için deşifre araçları için antivirüs şirketleriyle çalıştık ve araçlar çıkartıldı. Kısmi olarak çözümler sağladık ancak önceden beri bu kodlar elinde olan zararlı yazan kişiler çözümlenmesi zor olanlar çıktı ve çözüm sağlanamadı.

Bu yüzden Crypto ransomware varyasyonları artmaya başladı ve bu varyasyonlarda Bitcoin istendiği için ve direkt olarak bu kadar Bitcoin'leri vermek zaman gerekliydi. Bu yüzden zararlı yazılım üreticileri bunu dolar ile de ödeme şeklinde çıkartılmaya başlandı. Ancak Bitcoin ödeme sistemli Crypto varyasyonları daha çok olduğundan ve Dünyada bu coinleri karşılayacak coin olmadığı için bu bir piyasa değeri kazandı ve üretim başladı. Biraz atlama yapayım uzatmadan, bu ara 4 ay öncesine dayanıyor bundan sonra ise bu coin çılgınlığı çıktı. Çılgınlık abartıldı ve karaborsa gibi herkes üretime başlandı piyasada ve borsada tanınınca bunun ilerisi düşünülmeye başlandı şuanda.
Ancak fiziksel bir şey olmadığı için üretimi de bilgisayarlara bağlı olduğu için bunun fiziksel paraya çevrilmesi ile yanlış bir adım atılmış oldu. Bunun için coin sisteminin geleceği ilk sayfada yazdığım şekilde olacaktır. Bu bilgileri güvenlikle ve sanallıkla ilgili olduğu için asıl amacını bizler bilebiliyoruz. Bu dediklerimi de daha önce hiçbir yerde duymamışlardır. Neyse çok uzadı ancak eksik kalmasın diye açıkladım.
Allah razı olsun. Uzatarak da ayrıntılı bir şekil de anlatabilirsin okurum ben bunun için konı açsan sansasyonel olur diye düşünüyorum. Bitcoin çılgınlığına bakarmısın %90 patlayacağına şimdi daha çok inanıyorum. Teşekkür ederim. Herhalde bunların lobisi falan var böyle çok polemik çıkartarak bir dümen döndürüyorlar dünya genelinde. Sağol üstad.

Allah razı olsun. Uzatarak da ayrıntılı bir şekil de anlatabilirsin okurum ben bunun için konı açsan sansasyonel olur diye düşünüyorum.
Aslında burada anlattıklarım anlayabilen için çok yeterli bu verdiğim bilgileri bilmeyen milyonlarca kişi var.
O yüzden ne olacağını finans uzmanları tam kestiremiyor :) Neyse fazla dilim yine uzamadan söyleyeyim bu tür bilgiye ihtiyacı olan konuyu gösterebilir örnek olarak bu yeterli olur çoğu kişi için.
Tabi daha ayrıntılı anlatırdım da ülkemizde okuma özürlü ve okumaya üşenen bir topluluk olunca bunları bile gören az olacak. Neyse.
Herhalde bunların lobisi falan var böyle çok polemik çıkartarak bir dümen döndürüyorlar dünya genelinde. Sağol üstad.
Lobi demeyelim de güçler haliyle var. Rant meselesi ve Dünyada yeni bir sistem olduğundan peşine düşen de çok şuan.

Aslında burada anlattıklarım anlayabilen için çok yeterli bu verdiğim bilgileri bilmeyen milyonlarca kişi var.
O yüzden ne olacağını finans uzmanları tam kestiremiyor :) Neyse fazla dilim yine uzamadan söyleyeyim bu tür bilgiye ihtiyacı olan konuyu gösterebilir örnek olarak bu yeterli olur çoğu kişi için.
Tabi daha ayrıntılı anlatırdım da ülkemizde okuma özürlü ve okumaya üşenen bir topluluk olunca bunları bile gören az olacak. Neyse.

Lobi demeyelim de güçler haliyle var. Rant meselesi ve Dünyada yeni bir sistem olduğundan peşine düşen de çok şuan.
Mükemmelsin üstad tek kelimeyle. Helal olsun.

Hocam hortlattım ama o sınır ne kadar?
Bireysel alışveriş için limitler çok düştü.

22 Euro ve altındaki ürünler ile posta yolu hızlı kargo ile gelecek ürünlerde ise ayda toplam 5 paket getirtme hakkınız var.

150 Euro altı ürünlerde gönderen adres AB ülkesi ise %18.3 oranında, başka ülke olması durumunda %30'u kadar gümrük vergisi ödüyorsunuz. Toplamda 1500 Euro'luk kişisel alışveriş limitiniz bulunuyor.

1500 Euro aşan her türlü alışverişiniz ticari alışveriş olarak ihtiva edilir ve gümrük müşaviri ile çalışmanızı gerektirir. Gerekli gümrükleme süreçlerinizi bu müşavir ile tamamladıktan ve vergilerinizi ödedikten sonra istediğiniz kadar malı gümrükten çekebilirsiniz.

Bu arada gümrükten yalnızca ithalatına izin verilen eşyaları getirtebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı