Amazon'dan Akıllı Saat Sipariş Etmek

• Konuyu başlatan Gheky
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.946

Gheky

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, araştırmalarım ve uzun düşünüşler sonucunda Amazon'dan akıllı saat sipariş etmeye karar verdim. Alacağım saat Motorola Moto 360 fakat kafamda birtakım sorular var. Öncelikle alacağım ürün 84.91 dolar. Gümrükte buna dair bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu üründen vergi alırlar mı? Aslında bu saati Türkiye'den almayı planlıyordum 84 dolarlık ürün oluyor sana Türkiye'de 700TL gerçekten Türkiye'deki fiyatını görünce ağzım açık kaldı. Bu kadar arada fark olacağını tahmin etmiyordum. Bu yüzden bu ürünü Amazon'dan almaya karar verdim.

162 dolar + 35 dolar kargo ve vergi gözüküyor.

Nasıl yani, biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz? 162 dolar derken vergi ile birlikte mi 162 dolar oluyor demek istediniz? Alacağım ürün 84 dolar.

Turk lirasına dönüştürme, döviz kurunu yüksekten hesaplıyorlar. ID number diye bir sey var. Adresin en alt kısmında oraya TC nonu yaz sıkıntısız gümrük geçişi yaşarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani, biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz? 162 dolar derken vergi ile birlikte mi 162 dolar oluyor demek istediniz? Alacağım ürün 84 dolar.
Moto 360 alacağım demişsin, baktığımda fiyatı o gözüküyor. Sen hangi saatten bahsediyorsun?

Merhaba @Gheky,

Yaklaşık 4 ay önce aynı saati bir arkadaşıma aldık. Senin şu anda baktığın "84 dolar" olan anladığım kadarıyla "Certified Refurbished" olan ürünlerden; yani ürünler bazı nedenlerden dolayı geri gönderilmiş, firma tarafından düzeltilmiş, onaylanmış ve tekrar satışa sunulmuş. Bu ürünlerin çoğu bir takım nedenlerden dolayı Türkiye'ye gönderilmiyor bile ürünün gönderilip gönderilmeyeceğini hesabına giriş yapıp adres ekledikten sonra "this item ships to X, Turkey" tarzında ürün sayfasında görebilirsin.

Eğer sıfır Moto 360 istiyorsan @Asım Demir 'in de yazdığı fiyata alabilirsin. (Ortalama 180 USD)

Teşekkürler, 180 dolar da hemen hemen aynı fiyata denk geliyor Türkiye'deki fiyatıyla. Ucuza getirebilirim diye düşünmüştüm, anlaşılan yapamayacağım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı