Tecno Spark 10'a farklı OS kurulabilir mi?

@xmatugfg GSI Rom yelpazesi bayağı genişmiş cihazın. ROM önermeden önce bl kilidini açmaya çalışalım. Linux'ta libusb-dev paketi yoksa kurun.

Terminal açıp ADB ve Fastboot dosyalarına chmod +x ile yürütme izni verin. Cihazı bağlayıp şu komutları çalıştırıp çıktıyı paylaşın, erofs veya ext4 yazması gerekiyor.

Kod:
adb shell
cat /proc/mounts
Bootloader kilidi açmak basit hocam.
adb reboot bootloader
fastboot flashing unlock

Tabi önce ayarlardan geliştirici seçeneklerini açıp oradan oem kilidini açmalı.

Bu işlem cihazı sıfırlar baştan söyleyeyim.

@Recoo bilgilendirdiğiniz için teşekküŕler hocam. Ben telefon hangi dosya sistemini kullanıyor ona bakmak istedim. Ext4 kullanıyormuş.

LineageOS + Gapps veya LineageOS Vanilla, iki dosyadan birini indirip .img dosyasını çıkartın, yukarıdaki hocamın dediği gibi bootloader kilidini açın ve cihazı kurup USB hata ayıklamasını yeniden aktif edin. Daha sonra adb reboot bootloader > ./fastboot flash system <GSI_ROM>.img diyerek sistemi kurmayı deneyin, ekranıj köşesinde vbmeta ile ilgili hata verirse blank_vbmeta yaparız. Eğer dosya aktarılamayacak kadar büyük derse de fastboot reboot fastboot diyerek gelişmiş Fastboot menüsüne (fastbootd) girip flash komutunu yeniden çalıştır.

@Recoo bilgilendirdiğiniz için teşekküŕler hocam. Ben telefon hangi dosya sistemini kullanıyor ona bakmak istedim. Ext4 kullanıyormuş.

LineageOS + Gapps veya LineageOS Vanilla, iki dosyadan birini indirip .img dosyasını çıkartın, yukarıdaki hocamın dediği gibi bootloader kilidini açın ve cihazı kurup USB hata ayıklamasını yeniden aktif edin. Daha sonra adb reboot bootloader > ./fastboot flash system <GSI_ROM>.img diyerek sistemi kurmayı deneyin, ekranıj köşesinde vbmeta ile ilgili hata verirse blank_vbmeta yaparız. Eğer dosya aktarılamayacak kadar büyük derse de fastboot reboot fastboot diyerek gelişmiş Fastboot menüsüne (fastbootd) girip flash komutunu yeniden çalıştır.
LineageOS bu cihaz destekliyormuymuş?
Gapps olanı indireceğim büyük ihtimalle.

Çok sağolun hocam bir problem çıkarsa yazarım.
Bootloader kilidi açmak basit hocam.
adb reboot bootloader
fastboot flashing unlock

Tabi önce ayarlardan geliştirici seçeneklerini açıp oradan oem kilidini açmalı.

Bu işlem cihazı sıfırlar baştan söyleyeyim.
Sizede teşekkür ederim yardımınız için🙂

Bash:
xmatugfg@debian:~/Downloads/platform-tools-latest-linux/platform-tools$ ./adb reboot bootloader
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
xmatugfg@debian:~/Downloads/platform-tools-latest-linux/platform-tools$ ./fastboot flash system LineageOS-23.0-20251027-GAPPS-EXT4-GSI.img
Sending sparse 'system' 1/26 (131064 KB)           OKAY [  3.088s]
Writing 'system'                                   FAILED (remote: 'not allowed in locked state')
fastboot: error: Command failed
xmatugfg@debian:~/Downloads/platform-tools-latest-linux/platform-tools$ ./fastboot flashing unlock
(bootloader) Start unlock flow

(bootloader) Unlock auth ok!

OKAY [ 12.025s]
Finished. Total time: 12.025s
xmatugfg@debian:~/Downloads/platform-tools-latest-linux/platform-tools$ ./adb reboot bootloader
xmatugfg@debian:~/Downloads/platform-tools-latest-linux/platform-tools$ ./fastboot flash system LineageOS-23.0-20251027-GAPPS-EXT4-GSI.img
Sending sparse 'system' 1/26 (131064 KB)           OKAY [  3.086s]
Writing 'system'                                   FAILED (remote: 'This partition doesn't exist')
Sending sparse 'system' 1/26 (131064 KB)           OKAY [  3.084s]
Writing 'system'                                   FAILED (remote: 'This partition doesn't exist')
Yaptım fakat böyle hata verdi

Son düzenleme:
Beş İfadeden fazla ekleyemezsiniz diye garip bir hata verdi. Mecbur dosya olarak atıyorum hocam.

Dosya Ekleri

• Log2.txt
    7,4 KB · Görüntüleme: 2
Kod:
./fastboot flash system_b <GSI_ROM>.img

Bununla dener misin?
Maalesef olmadı aynı hata.
Anladığım kadarıyla super partition mevcut benim telefonda.

@xmatugfg birkaç yıl önce super bölümünün yanında System bölümü de olurdu ama kaldırılmış gördüğüm kadarıyla. Super dosyasını ayıklayıp ROM'u içine eklememiz ve yeniden paketlememiz gerek ama bu oldukça uğraştırıcı ve benim de bilgisine sahip olduğum bir konu değil maalesef. Simg2img ve yapay zeka yardımı ile yeni bir super.img yapmayı denemek size kalmış. Daha fazla yardımcı olamadığım içim kusura bakmayın hocam. 😔

@xmatugfg birkaç yıl önce super bölümünün yanında System bölümü de olurdu ama kaldırılmış gördüğüm kadarıyla. Super dosyasını ayıklayıp ROM'u içine eklememiz ve yeniden paketlememiz gerek ama bu oldukça uğraştırıcı ve benim de bilgisine sahip olduğum bir konu değil maalesef. Simg2img ve yapay zeka yardımı ile yeni bir super.img yapmayı denemek size kalmış. Daha fazla yardımcı olamadığım içim kusura bakmayın hocam. 😔
Yok hocam estağfurullah yinede yardımcı oldun çok teşekkür ederim.
Gerisine bakacağım artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı