Amazon'dan Aldığım Üründe Sorun Çıkarsa ne Yapmalıyım?

Emre Sancar

Kilopat
Makaleler
1
Amazon.com'dan ilk alışveriş olacak ve bu siteye yabancıyım. Alacağım ürün bu:

Amazon.com : XPredator X3 Devil Red Edition Mid Tower - black/red : Desktop Computer Shell Cases : Computers & Accessories

Üründe bedava kargo yazıyor. Bu bedava kargo dünyanın her yerinde geçerli mi ? Geçerli değil ise ürünü alırsam en fazla kaç tl kargo parası öderim ? Türkiye'ye gelen ürünlere kdv geliyor mu ? Kdv gelirse en fazla ne kadar öderim ?

Alacağım üründe bir sorun çıkarsa ne yapmam lazım? Amazon'a geri mi göndereceğim yoksa satan kişiyle mi irtibata geçeceğim ?

Linkteki ürün hakkında bilgilerin nerde yazdığını göremedim (Yeni mi, kutusu açılmış mı, garantisi var mı?) Siz görüp söylerseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana 25 tl kargo ücreti yansımıştı ama bu ürün gümrükten geçerken sıkıntı yaşayabilirsin. Belirli bir fiyat var diye biliyorum, üst sınır olarak.

Birincisi, Amazon'dan böyle bir kasa getirmek pek mantıklı değil. Hem gümrüğe takılma ihtimali çok yüksek hem de zarar görme.

Getireceğin kasa mükemmel bir şey olsa anlayacağım da bu kasayı özel kılan nedir, onu da anlasam süper olacak.

Sorun çıkarsa yapacak bir şey yok. Kasanın parası kadar para ödeyip yollarsın yurt dışına.

Kısacası saçma sapan bir işe kalkışıyorsun.

Üründeki free shipping seçeneği Türkiye için geçerli değil. Ürünün kutusu büyük ve ağır olduğu için iyi bir miktar kargo parası da ödersin. Fiyatı 75 euro dan pahalı olduğu içinde %20 vergi ödersin. Türkiye'den alsan daha ucuza gelir bence.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı