Amazon'dan alınan kutusuz SSD kullanılmış mıdır?

İlatem

Centipat
Makaleler
5
Amazon'dan 300 TL civarı PNY SSD aldım. 1 kutusuz geldi, 2 CrystalDiskInfo ile baktığımda kullanılma sayısı 5 24 GB veri yazılmış ve içinde Windows vardı. Ama kullanılmamış çünkü hiçbir dosya yoktu. Hız konusunda anakartım SATA 6 destekliyor zannediyordum meğer SATA 3 destekliyormuş 270 Mbps aldım, iade etmeli miyim yoksa kullanmaya devam mı edeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satın aldığın ürünün satıcısı ürün açıklamasında böyle bir bilgi paylaşmış mıydı? Paylaşmadıysa iade edip satıcı hakkında şikayet oluştur.

Amazon'dan 300 TL civarı PNY SSD aldım. 1 kutusuz geldi, 2 CrystalDiskInfo ile baktığımda kullanılma sayısı 5 24 GB veri yazılmış ve içinde Windows vardı. Ama kullanılmamış çünkü hiçbir dosya yoktu. Hız konusunda anakartım SATA 6 destekliyor zannediyordum meğer SATA 3 destekliyormuş 270 Mbps aldım, iade etmeli miyim yoksa kullanmaya devam mı edeyim?

Bad sector yoksa kullan.

İçinde Windows vardı demişsiniz zaten? Kullanılmış tabii ki. Normalde sıfır SSD'ler "ayrılmamış alan" olarak gözükmelidir.
Bad sector yoksa kullan.

HDD değil SSD'den bahsediyoruz :D.

İçinde Windows vardı demişsiniz zaten? Kullanılmış tabii ki. Normalde sıfır SSD'ler "ayrılmamış alan" olarak gözükmelidir.

HDD değil SSD'den bahsediyoruz :D.

Garip şekilde görev yöneticisinde HDD olarak gözüküyor.

Hiçbir SSD Windows yüklü gelmez. Amazon'da bu şekilde satış yapılmıyor diye biliyorum ben. Yani senin ürün bildiğin ikinci el.

Evet bende öyle düşünüyorum işin kötü kısmı son 1 tane vardı onu da ben aldım iade edersem dandik markalara kalıyorum.

Satın aldığın ürünün satıcısı ürün açıklamasında böyle bir bilgi paylaşmış mıydı? Paylaşmadıysa iade edip satıcı hakkında şikayet oluştur.

Açıklama da bir şey yazmıyor sadece içerik yazıyor.

Garip şekilde görev yöneticisinde HDD olarak gözüküyor.

İlginç, bende şimdi kuşkulanıp baktım bende SSD yazıyor.

1646150093127.png

İade edin.

İade edip satıcı hakkında şikayet oluşturun.

Satıcıya mesaj yazdım, iade etme taraftarı değilim çünkü iade edersem alabileceğim marka Hikvision, goodram gibi garip markalar.

İlginç, bende şimdi kuşkulanıp baktım bende SSD yazıyor.

Eki Görüntüle 1319837
İade edin.

Bir an aklıma şey geldi HDD ama dışı SSD fakat bir HDD için fazlasıyla hafif ve sessiz HDD değil yani belki de sistem kuramadığım içindir bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı