Amazon'dan alınan MSI Thin 15 özellikleri yazılandan farklı çıktı

Mertcan Hızlı

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
2 gün once Amazon'dan aldığım MSI Thin 15 model laptop açıklama ve ürün özelliklerinde yazdığı 4.4GHz işlemci hızında gözükmüyor. Yanlış yerden mi bakıyorum yoksa ürün mü farklı bilmiyorum fakat DxDiag ve diğer kısımlardan baktığım zaman 2.0 GHz gözüküyor. Hafta sonu girdigi icin müşteri hizmetlerine ya da ürün destegine baglanamadım fakat içime hiç sinmedi. Bir yanlıslık olduğunu düsünüyorum, sizce ne yapmalıyım? İlk defa Online'dan böyle bir alisveris yaptım.

Cihaz linki asagidadir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-16 003543.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 003543.png
    13 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
P-Core temel hızı 2.0 GHz E-Core temel hızı ise 1.5 GHz olarak belirlenmiş. Üretici chip dizaynında 2.0 GHz olarak göründüğünden dolayı böyle. Turbo Boost hızda ise E-Core Max 3.3 GHz, P-Core ise 4.4 GHz olarak çalışacaktır. Sistem kararlılık testi yaptığınızda görev yöneticisinde bahsedilen yüksek hızları görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Daha once hiç yapmadıgımdan soruyorum, sistem kararlılık testine baslayacağım ve dediklerinizin doğru oldugunu varsayıyorum yine de ben günlük kullanımda herhangi bi işlem yaparken ya da oyun oynarken bilgisayar 2.0Ghz mi performans gösterecek yoksa 4.4mü?

Daha once hiç yapmadıgımdan soruyorum, sistem kararlılık testine baslayacağım ve dediklerinizin doğru oldugunu varsayıyorum yine de ben günlük kullanımda herhangi bi işlem yaparken ya da oyun oynarken bilgisayar 2.0Ghz mi performans gösterecek yoksa 4.4mü?
Turbo boost aktifse kendine göre ayarlayıp 4.4 GHz'e kadar çıkar ama eğer aktif değilse 2 GHz'de kalır.

Günlük kullanım için Turbo Boost kapalı ayrı bir profil oluşturabilirsiniz.

Testi simdi bitirdim maksimum 2.1GHz'yi gördü Turbo Boost'u kapatmamı önerir misiniz oyun oynarken 2.0GHz olması bana problem yaratmaz mı? Yanlış ürün yollandı diye tereddütte kalmıştım en azından problem olmadıgını anladım yardımınız teşekkür ederim.

Testi simdi bitirdim maksimum 2.1GHz'yi gördü Turbo Boost'u kapatmamı önerir misiniz oyun oynarken 2.0GHz olması bana problem yaratmaz mı? Yanlış ürün yollandı diye tereddütte kalmıştım en azından problem olmadıgını anladım yardımınız teşekkür ederim.
Oyun oynarken kapatmanızı önermem, FPS düşebilir. Onun haricinde günlük kullanımda kapatmanız veya kapatmamanız size kalmış, bence kapatın eğer ağır bir iş yapmıyorsanız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı