Amazon'dan bilgisayar alınır mı?

MertÇalışkan#

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba.

Amazon üzerinden yaklaşık olarak 750 dolara bir laptop almayı düşünüyorum, siparişi verirken ortalama vergilerin ücreti de fiyata dahil oluyor ve yaklaşık 850 dolar bir para ödemem gerekiyor. Merak ettiğim şey ise yurtdışından böyle bir ücret karşılığında bir bilgisayar almam sonucunda gümrükte herhangi bir sorun olur mu ve ek ücret çıkar mı?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aldım, problemsiz geldi. Amazon sözleşmesine göre, gümrükte başta ödediğinden fazla para çıkarsa, bunu amazon karşılıyor. Ama daha eksik olursa da cukkaya atıyorlar.

Türkiyede bulamadığım 1-2 yüksek fiyatlı şeyi almıştım. Problemsiz geldi. Ancak almadan önce ürünün TÜrkiye fiyatını kontrol edin. Türkiye ile aynı fiyatta olabilir.

En son baktığımda Amazon'un fiyatları yüksekti. Newegg.com'dan alabilirsin. Vergi dahil ücret çıkarıyor zaten.

Amazon kendi garantisini veriyor diye biliyorum fakat Newegg'de böyle bir olay yok. Sadece MSI Laptoplarda ürünü internet sitesinden kaydettirirsen 1 yıl global garanti veriyor bilgin olsun.
5 arkadaşa bu laptoptan aldık tavsiye ederim:

En son baktığımda Amazon'un fiyatları yüksekti. Newegg.com'dan alabilirsin. Vergi dahil ücret çıkarıyor zaten.

Amazon kendi garantisini veriyor diye biliyorum fakat Newegg'de böyle bir olay yok. Sadece MSI Laptoplarda ürünü internet sitesinden kaydettirirsen 1 yıl global garanti veriyor bilgin olsun.
5 arkadaşa bu laptoptan aldık tavsiye ederim:
i7 9. nesil pek iyi değil ancak işlemci önemli değilse fiyat güzel. Yine de biraz daha koyup 10. nesil veya Ryzen 4. nesil almak daha mantıklı.

amazon.de adresinden birçok film aldım. Gümrük çalışanları yoğunluğa göre ürün kontrolü yaptıkları için bazı küçük paketler direk es geçiyorlar. Önden ödediğim gümrük vergisini karta iade ettiler. Herhangi bir problem yaşamazsın zaten.

Ben aldım, problemsiz geldi. Amazon sözleşmesine göre, gümrükte başta ödediğinden fazla para çıkarsa, bunu amazon karşılıyor. Ama daha eksik olursa da cukkaya atıyorlar.

Türkiyede bulamadığım 1-2 yüksek fiyatlı şeyi almıştım. Problemsiz geldi. Ancak almadan önce ürünün TÜrkiye fiyatını kontrol edin. Türkiye ile aynı fiyatta olabilir.
Daha eksik olursa arta kalan tutar müşteriye iade ediliyor. 2 ay önce 30 Dolar vergi iadesi aldım. Ceplerine atma gibi bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı