Amazon'dan Bilgisayar Bileşeni Almak

Berkay T

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i5-13400F
MSI RTX 3080 Gaming Z Trio 10G LHR
Asus PRIME H610M-A D4
Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16
Kingston NV2 SNV2S/500G PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD
NZXT C750 Bronze
Phanteks Eclipse P360A Kasa
Meslek
FEF Matematik
Amazon'dan parçalar almak istiyorum. RAM, ekran kartı, işlemci, kasa gibi her şey olabilir. Sizden bilgi almak istediğim konu ise hangilerinde sıkıntı olur hangilerinde olmaz. Bu soruma bu ürün gelirken zarar görebilir veya şu ürün gümrükte sıkıntı çıkarabilir gibi her türlü yardımınızı bekliyorum. Başlıca almak istediklerim ise işlemci, ekran kartı, RAM ve sıvı soğutma. Bu arada garanti konusunda hangi markalar ve bileşenler sorun çıkartır veya çıkartmaz yardımcı olursanız sevinirim. Bu konu birçok kişinin merak ettiği konu. Bu yüzden bilenlerin kesinlikle yorum yapmasını istiyorum. İyi günler.

Amazon.com'dan alırsan garanti konusunda hiçbir sorun çıkmaz, bir sorun olduğunda Amazon'daki müşteri temsilcilerine ulaşıyorsun onlar gerekli her şeyi yapıyorlar. Gerekirse geri iade ediyorsun ve onun parasını da ödüyorlar. Harici satıcılardan aldığın zaman Amazon gene bazı durumlarda yardımcı olabilir ancak bu süreç daha fazla uzayabilir o yüzden satıcının Amazon olduğundan emin olmakta fayda var. Satıcının Amazon mu yoksa harici bir satıcı mı olduğunu şu şekilde anlayabilirsin; mesela Corsair fare alacaksan satıcı kısmında "Sold by: Amazon Export Sales LLC" yazar, sipariş ekranında ise "by: Corsair" olarak yazar. Harici bir satıcıda ise o şirketin kendi adı yazar, mesela "Sold by: i-Tech Mall" gibi.

Gümrük konusunda da bir sorun olmaz, harici satıcıdan değil Amazon'un kendisinden aldığın zaman kargo + gümrük vergisi ücretleri fiyata otomatik olarak ekleniyor. Hatta bazen fazla vergi eklemesi yaptıklarında birkaç hafta içinde fazlalığın iadesini alıyorsun.

Kargolamada ise ürünün kendisinde bir problem yoksa kargoda sorun yaşama ihtimali çok düşük, sadece sıvı soğutma almıştım o kargo ile bana ulaştığı zaman içindeki sıvısı akmıştı. Bunun kargo yüzünden mi yoksa üretim hatasından mı olduğunu bilmiyorum ama müşteri temsilcisine ulaştım ve elimdekini geri kargolamadan önce yenisini hızlı kargo ile göndermişlerdi.

Şu ana kadar on binlerce Dolarlık ürün sipariş ettim sadece 2 siparişimde mağduriyet yaşadım. Birisinde ilk parti i9 9900K'lardan birini bana göndereceklerini söyleyip Kuzey Amerika pazarındaki başka birine göndermişlerdi, bunun için 160 Dolarlık bir özür kredisi yüklediler bakiyeme. Diğerinde ise stokta olan K70 Low Profile klavyeyi gene bana göndermek yerine benden sonra sipariş eden birine gönderdiler diye komple Corsair klavye - fare - kulaklık standı - kulaklık - RGB mousepad olan bir seti iptal ettim ve hiçbir talebim olmadığı halde hepsini ücretsiz olarak göndermişlerdi.

2 tane 8 TB Seagate IronWolf HDD almıştım ama birisi bozuk çıktığı için ikisini iade edip ürünler ellerine geçtiği gün ödemesini geri aldım. Bunun dışında şu anda kullandığım sistem için 4 tane 8 pin güç çıkışı olan PSU almadığım için sipariş ettiğim 750 Watt PSU'yu da iade edip 850W 4 8 pin çıkışlı PSU aldım. Bir de refurbished olarak harici satıcıdan bir router aldım fakat kargo şirketi yanlışlıkla ürün açıklamasına mobile phone yazdığı için gümrükte sorun olabileceğini söyleyip siparişin ödemesini geri alıp iptalini yaptım. O sipariş gümrükte sorun çıkarmadı (şansıma) fakat Amazon yetkilisine ulaştığımda iade sürecini başlatmadı çünkü kargo parası ürünün fiyatı kadar tutacaktı.

Son düzenleme:
Arkadaşa güzel özetlemiş, ama ben şu konuya değineceğim son vergi güncellemesinden sonra amazonda ki fiyatlar vergi eklenince tr deki ile aynı fiyata geliyor, Amazon indirimi olup avantajlı olacaksa alınır ama onun dışında tr den almak daha mantıklı.

@Furkan Aksngr Eğer fiyat aynı düzeydeyse kargo süreci hariç hiçbir konuda TR'den alman mantıklı değil. Burada aldığın ürünü değiştirmek istediğin için iade şansını bırak, yolladıkları ürün bozuk çıktığı zaman bile hakkını almak için aylarca sürünüyorsun. Amazon'un kendisinden bir ürün aldığında ise anında müşteri temsilcisiyle yazışarak işini hallediyorsun. Elin Amerikalı şirketi bizleri, sözde vatandaşı olduğumuz ülkedeki satıcılardan daha çok önemsiyor. Bir ürün "Amazon.com'da" varsa ve gümrükte kalmayacaksa asla Türkiye'den almam, bu sayede en az 4-5 defa sürünmekten kurtuldum.

Son düzenleme:
Amazon.com'dan alırsan garanti konusunda hiçbir sorun çıkmaz, bir sorun olduğunda Amazon'daki müşteri temsilcilerine ulaşıyorsun onlar gerekli her şeyi yapıyorlar. Gerekirse geri iade ediyorsun ve onun parasını da ödüyorlar. Harici satıcılardan aldığın zaman Amazon gene bazı durumlarda yardımcı olabilir ancak bu süreç daha fazla uzayabilir o yüzden satıcının Amazon olduğundan emin olmakta fayda var. Satıcının Amazon mu yoksa harici bir satıcı mı olduğunu şu şekilde anlayabilirsin; mesela Corsair fare alacaksan satıcı kısmında "Sold by: Amazon Export Sales LLC" yazar, sipariş ekranında ise "by: Corsair" olarak yazar. Harici bir satıcıda ise o şirketin kendi adı yazar, mesela "Sold by: i-Tech Mall" gibi.

Gümrük konusunda da bir sorun olmaz, harici satıcıdan değil Amazon'un kendisinden aldığın zaman kargo + gümrük vergisi ücretleri fiyata otomatik olarak ekleniyor. Hatta bazen fazla vergi eklemesi yaptıklarında birkaç hafta içinde fazlalığın iadesini alıyorsun.

Kargolamada ise ürünün kendisinde bir problem yoksa kargoda sorun yaşama ihtimali çok düşük, sadece sıvı soğutma almıştım o kargo ile bana ulaştığı zaman içindeki sıvısı akmıştı. Bunun kargo yüzünden mi yoksa üretim hatasından mı olduğunu bilmiyorum ama müşteri temsilcisine ulaştım ve elimdekini geri kargolamadan önce yenisini hızlı kargo ile göndermişlerdi.

Şu ana kadar on binlerce Dolarlık ürün sipariş ettim sadece 2 siparişimde mağduriyet yaşadım. Birisinde ilk parti i9 9900K'lardan birini bana göndereceklerini söyleyip Kuzey Amerika pazarındaki başka birine göndermişlerdi, bunun için 160 Dolarlık bir özür kredisi yüklediler bakiyeme. Diğerinde ise stokta olan K70 Low Profile klavyeyi gene bana göndermek yerine benden sonra sipariş eden birine gönderdiler diye komple Corsair klavye - fare - kulaklık standı - kulaklık - RGB mousepad olan bir seti iptal ettim ve hiçbir talebim olmadığı halde hepsini ücretsiz olarak göndermişlerdi.

2 tane 8 TB Seagate IronWolf HDD almıştım ama birisi bozuk çıktığı için ikisini iade edip ürünler ellerine geçtiği gün ödemesini geri aldım. Bunun dışında şu anda kullandığım sistem için 4 tane 8 pin güç çıkışı olan PSU almadığım için sipariş ettiğim 750 Watt PSU'yu da iade edip 850W 4 8 pin çıkışlı PSU aldım. Bir de refurbished olarak harici satıcıdan bir router aldım fakat kargo şirketi yanlışlıkla ürün açıklamasına mobile phone yazdığı için gümrükte sorun olabileceğini söyleyip siparişin ödemesini geri alıp iptalini yaptım. O sipariş gümrükte sorun çıkarmadı (şansıma) fakat Amazon yetkilisine ulaştığımda iade sürecini başlatmadı çünkü kargo parası ürünün fiyatı kadar tutacaktı.

Benim için çok güzel bir yazı oldu. Peki fiyat konusuna gelirsek nasıl yorumlarsınız ? En son ek vergi geldi diye duydum şuan ürüne eklenen vergiler nelerdir. Mesela MSI RTX 2080 ekran kartı 655,37 dolar olarak gözüküyor bende buna ek olarak vergiler ne kadar oluyor. Kendim hesaplayıp bütçeme uygun davranmak istiyorum. Geçen bir makalede her ürüne ürünün %20 si kadar ek ÖTV koy demişti ama ne kadar doğru bilmiyorum. Sizin bilginiz var mı bu konu hakkında ?

@Berkay T Örnek olsun diye veriyorum şu anda, bu kartı önermek gibi bir niyetim yok.

Bu ürün Amazon'dan aldığında 740 $ ürün fiyatı + 18 $'a yakın kargo ücreti + 148 $ tahmini gümrük vergisi ödemesi ile birlikte 905.75 $'a geliyor. TL karşılığı 5,270 TL civarında yapıyor şu anda. Aynı kartın Türkiye satış fiyatı ise 5,495 TL.

Fiyat farkı pek yok, fakat yukarıda saydığım şeylerden dolayı bu ürünü Amazon'dan almak için çok neden var. Ürün bozuk çıktığında Amazon'a ulaşıyorsun, kargo ve iade süreci biraz bekleme yapıyor doğru fakat o kart senin elinde patlamıyor. Türkiye'den aldığın zaman ise bozuk kartı bilerek satıp üstüne hakkını vermemek için aylarca uğraştırırlar, sinirden kafanı masaya vurduğunla kalırsın.

Aldığının ürünün kargo ve vergi ücretiyle birlikte tam fiyatını görmek için "Details" yazan yere tıklaman yeterli.

Screenshot_12.png

Bu şekilde alacağın ürünlerin fiyatlarını Türkiye fiyatlarına göre karşılaştırabilirsin. Eğer arada çok büyük bir fark yoksa Amazon'dan alabilirsin. TR fiyatı çok daha ucuza geliyorsa da artık iade / bozulma durumuna karşı riske girip buradan almayı tercih edebilirsin ama o durumda bile alacağım bir ürünü Amazon'dan almayı tercih ediyorum. Gerekirse %5-10 fazlasını öderim ama para verip aldığım ürünün karşılığında hakkımı yedirmemek için aylarımı vermek istemem. Görüşme + kargolama + iade süreci ile birlikte 2 hafta beklerim, çok daha iyi.

Yalnız ÖTV konusunda şu an için bir bilgim yok, devreye girdi mi, girecek mi ya da girerse Amazon bunu vergi kısmına ne kadar sürede ekler bilmiyorum. Son 1 aydır gümrüğe bir ürün girişi yaptırmadım Amazon üstünden.

Son düzenleme:
@Berkay T Örnek olsun diye veriyorum şu anda, bu kartı önermek gibi bir niyetim yok.

Bu ürün Amazon'dan aldığında 740 $ ürün fiyatı + 18 $'a yakın kargo ücreti + 148 $ tahmini gümrük vergisi ödemesi ile birlikte 905.75 $'a geliyor. TL karşılığı 5,270 TL civarında yapıyor şu anda. Aynı kartın Türkiye satış fiyatı ise 5,495 TL.

Fiyat farkı pek yok, fakat yukarıda saydığım şeylerden dolayı bu ürünü Amazon'dan almak için çok neden var. Ürün bozuk çıktığında Amazon'a ulaşıyorsun, kargo ve iade süreci biraz bekleme yapıyor doğru fakat o kart senin elinde patlamıyor. Türkiye'den aldığın zaman ise bozuk kartı bilerek satıp üstüne hakkını vermemek için aylarca uğraştırırlar, sinirden kafanı masaya vurduğunla kalırsın.

Aldığının ürünün kargo ve vergi ücretiyle birlikte tam fiyatını görmek için "Details" yazan yere tıklaman yeterli.

Eki Görüntüle 434209

Bu şekilde alacağın ürünlerin fiyatlarını Türkiye fiyatlarına göre karşılaştırabilirsin. Eğer arada çok büyük bir fark yoksa Amazon'dan alabilirsin. TR fiyatı çok daha ucuza geliyorsa da artık iade / bozulma durumuna karşı riske girip buradan almayı tercih edebilirsin ama o durumda bile alacağım bir ürünü Amazon'dan almayı tercih ediyorum. Gerekirse %5-10 fazlasını öderim ama para verip aldığım ürünün karşılığında hakkımı yedirmemek için aylarımı vermek istemem. Görüşme + kargolama + iade süreci ile birlikte 2 hafta beklerim, çok daha iyi.
Her şeyi tamamen kazıdım aklıma bir tek sorum kaldı. Details kısmı bende gelmiyor, sanırım üye olup bulunduğum konumu yazmam gerekiyor değil mi ?

@Berkay T Evet, üye olup adres bilgilerini girdikten sonra görebilirsin. Yalnız gözden kaçmış olmasın diye tekrar edeyim, ÖTV konusunda son 1 aylık süreçte bir ekleme yapıldı mı bilmiyorum. Son aldığım ürünlerde sadece %20 gümrük vergisi eklendi. İsterlerse %20 ÖTV getirsinler gene gider Amazon'dan alırım, para verip verdiğim parayla rezil olmaya hiç niyetim yok. Geçmişte Türkiye'deki satıcı ve "mağaza zincirlerine" güvenip çok defa sinir krizi geçirdim.

@Berkay T Evet, üye olup adresi bilgilerini girdikten sonra görebilirsin. Yalnız gözden kaçmış olmasın diye tekrar edeyim, ÖTV konusunda son 1 aylık süreçte bir ekleme yapıldı mı bilmiyorum. Son aldığım ürünlerde sadece %20 gümrük vergisi eklendi. İsterlerse %20 ÖTV getirsinler gene gider Amazon'dan alırım, para verip verdiğim parayla rezil olmaya hiç niyetim yok. Geçmişte Türkiye'deki satıcı ve "mağaza zincirlerine" güvenip çok defa sinir krizi geçirdim.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Bende sizin gibi o konularda hassasım. Bu yüzden Amazonu tercih edeceğim.

Merhabalar konuyu tekrar haraketlendirdim ancak amazon.co.uk icin ne onerirsiniz
.com sadece 1 ay Destek veriyor .de 2 yıl Destek veriyor .co.uk is 6 ay destek veriyor.
Ancak amazon.de lamazon tarafindan yollanan fazla grafik karti seçeneği yok tr ye. Fiyat olarak .com daha uygun gibi kafam cok karisti

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı