Amazondan bilgisayar topladıktan sonra gümrük sorunu çıkar mı?

Okan Kütükçü

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Arkadaşıma bir sistem topladık ve Amazon'dan almaya karar verdik. Belli bir fiyattan sonra gümrükte para ödeme ihtimali var mı? Ya da hediye seçeneğini işaretlediğimizde gümrükte eğer ödeyeceksek o parayı ödememe gibi bir seçeneğimiz olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

ImageUploadedByTapatalk1430310727.036596.jpg
ImageUploadedByTapatalk1430310739.619414.jpg
ImageUploadedByTapatalk1430310756.851384.jpg

Evet vergisini ödeyeceksin tabikide. 75€ üzerine vergi ödeniyor. Ama bu şekilde hepsini bir seferde getirmek mantıklı olmayabilir çünkü Türkiye'den aldığına göre daha pahalıya gelebilir sana.

Hatta videolarıda var gümrükte vergi ödemiyorlar, hediye olarak geliyor diyorlardı. Kafam karıştı şuan.
Gümrükte vergi ödememenin şartı var 75 euro üzeri değilse ödemiyorsun. Bu ise sadece bir item yani bir ürün için geçerli her ürün için bu fiyat geçerli yani. Erkan'ın verdiği rehberi inceleyin.

Okudum yararlı bir rehber olmuş. Fakat anlayamadığım misal 100€ değerinde bir alış veriş yaptım. Amazon bunun vergisini belirtiyor mu satın aldığımızda? Yada amazon bunu Türkiye'de vergiler dahil şu şu fiyattır diyebiliyor mu sorduğumuzda?

Okudum yararlı bir rehber olmuş. Fakat anlayamadığım misal 100€ değerinde bir alış veriş yaptım. Amazon bunun vergisini belirtiyor mu satın aldığımızda? Yada amazon bunu Türkiye'de vergiler dahil şu şu fiyattır diyebiliyor mu sorduğumuzda?
Rehberi iyi okumamışsın. İyice okuyunuz sorduklarınız orada anlatılmış.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı