Amazon'dan Bilgisayar Toplamak

qwerty.123

Hectopat
Şu anda elimdeki sistemi değiştirmek istiyorum. Amazon'dan bileşenleri sipariş etsem anakart da vs. herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

Sistem tavsiyelerine de açığım.

M.2 PCI-e SSD almayı düşünüyorum. 120 GB yeterli gelecektir.

Ekran kartı almayı düşünmüyorum. Ama Ryzen 5 işlemcili vs. olursa yanında küçük bir ekran kartı alabilirim.

İşletim sistemi olarak Debian 9 Stretch kullanacağım. M.2 SSD ile herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

Oyun oynamayacağım. Bilgisayar tamamen hızlı kullanım için toplanmış olacak.

Bileşenlerde sıkıntı çıkarsa garanti süreci problemli olabilir, çünkü birçok ürünün uluslararası garantisi bulunmuyor. Ancak 30 gün içerisinde sıkıntı çıkan bileşenlerde Amazon değişim olanağı veriyor, arkadaşım Amazon'dan aldı tüm bileşenleri, hem cebinde parası kaldı hem de bilgisayar sorunsuz çalışıyor. Ancak dediğim gibi garanti riski var.

Fiyatlar aşağı yukarı aynı gibi geldi bana, Örnek olarak ben kendim baktığım zaman gtx1060 1800-2300 arası bir fiyat ile değişiyor, Türkiye'de de aynı şekilde indirimli olarak 1800 e bulabiliyorsunuz 1900 2300 arası oynuyor fiyatlar, diğer bileşenler de aynıydı hemen hemen max. 50 100 tl oynar fakat o farkı görüp garantili bir şekilde almak daha mantıklı geliyor bana

Daha az sorun çıkarabilecek, ağırlık olarak hafif ve boyut olarak küçük parçalar alınabilir belki, örn. bellek, M.2 SSD gibi. Amazon.com güzel bir kargo fiyatı ekliyor, Amazon.de fiyatlar Euro cinsinden ve daha pahalı ayrıca bazı ürünlerde türkiyeye gönderim olmuyor. Son fiyatlandırma kısmına gelince 50 TL gibi bir fark olabiliyor. Garanti söz konusu olduğunda ekstra uğraşmak bana da mantıksız geliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı