Amazon'dan getirilen ekran kartına gümrük ücreti alınır mı?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
AralGame Promotör
IMG_8410.JPG

Arkadaşlar gümrük ücreti gözükmüyor burada, sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görünene göre ürün 420 dolar ama sizden alınan ücret 503 dolar. Vergi zaten ödenmiş gibi duruyor.

Böyle bir durum da var olabilir. Ayrıntılı satın alım açıklamasında gümrük ücreti ile ilgili bir bilgi var sanıyorum ki. Ayrıntılı bir fotoğraf atabilir misiniz?

Geçmiş olsun öncelikle. O 83$'lık kargo ücretine vergi dahil değil. Vergi ''Estimated Tax Collected'' yazan kısımdır. Ki orada vergi yazmıyor, gümrükte ücret istenecek ve mecbur ödeyeceksiniz. Kart size çok pahalıya patlayacak. Boşuna satıcısı Amazon olmayan ürünleri almayın diyoruz da, burnunun dikine gidene de çare yok maalesef.

İlk alışverişimdi 350 dolarlık ürün girilmiş feedEx’e ne kadarlık bir gümrük vergisi olur tahmini?
Daha da almam zaten madem vergi yok bunun içinde neden 83 dolar kargo aldı onuda anlamış değilim. 2 gün içinde cevap vericekmiş yazdığım satıcı.

Ürün 420$, yani 84$ vergi ödeyeceksiniz ama gümrüğe takılmazsa herhangi bir şey ödemezsiniz.
Daha da almam zaten madem vergi yok bunun içinde neden 83 dolar kargo aldı onuda anlamış değilim.
Amazon'dan ürün almakta sıkıntı yok. Sıkıntı, satıcının Amazon olmaması, bu yüzden hep satıcı Amazon olsun diyoruz. Normalde vergi ve kargo ayrı ayrı gösteriliyor, farklı satıcıdan aldığınız için sonucuna katlanacaksınız maalesef. Örnek:
Ekran Alıntısı.PNG
Kendim Amazon'un sattığı bir anakartı almıştım, görüntüde olduğu şekilde vergi ve kargoyu ayırıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı