Sisteminizi şahsen başarılı buldum. Kullanılabilecek bir derleme olmuş.
Ama.
Aması şu ki, öncelikle amazon her parçayı Tükiye'ye göndermiyor. Parçaların bazılarının gelmeme durumu olabilir. Diğer bir husus ise gümrük. 75€ altındaki ürünler gümrüğe takılmadan geliyor. 75€ ve üzeri ürünler ise gümrük ücretini ödeyerek getiretebilirsiniz. Ücreti kapıda postacıya bile ödeyebilirsiniz o sorun değil.
Şimdi gelelim asıl soruna.
Asıl sorun şu ki; bu parçaları değiştirmek, yükseltmek istediğinizde bu parçaları elinizden çıkartamazsınız. Bizde suluk alan adam bile önce garanti/fatura soruyor. Garanti/fatura yoksa da; ki yurtdışı ürünlerde garanti Türkiye'de ciddi problem, piyasa fiyatının çok altında satmak zorunda kalırsınız. Alıcı kitle de ölücülerden öteye gitmez. Misal 2 yıl sonra i5 işlemci için satıyorum diye ilan açsanız, garanti/fatura yok deseniz ve 2 yıl sonra i5 işlemcinin piyasa değeri 500 lira iken "kardeş 300 vereyim sat bana" diye çokça mesaj alırsınız. Yani alırken yaptığınız kar satarken buhar olur gider.
800 liranın çok büyük bir makas olduğunu düşünmüyorum. Özellikle yukarıda belirttiğim hususlar göz önüne alındığında 800 lira sizi karda bile bırakır son tahlilde.
Nacizane önerim 75€ ve altındaki ürünleri Amazon, üstü için Türkiye'den bakmanız.
Sevgiler.