Amazon'dan GTX 950 Sistem Toplama

firatdemiraag

Hectopat
Daha fazla  
Vatan bilgisayar'a bakınca 3000 küsür tl olan sistemi amazondan toplamaya kalktığımda 2200 tl ediyor. Amazon'dan satın almak benim bildiğim en garanti ve güvenilir yer, siz ne diyorsunuz bu konu hakkında? Aşağıdaki sistemi almalı mıyım? Bütçem 2000 tl civarı, ekran kartını bilerek biraz aşağı bir model tuttum. 1 sene sonra üniversiteye geçeceğim için o zaman biraz daha iyisini alırım diye düşünüyorum. Sizce aşağıdaki sistem nasıl ? (Bu arada sistemdeki bir çok ekipmanı şubat 2016'daki sistem tavsiyelerinden topladım.)

f1.png
f2.png
f3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizi şahsen başarılı buldum. Kullanılabilecek bir derleme olmuş.

Ama.

Aması şu ki, öncelikle amazon her parçayı Tükiye'ye göndermiyor. Parçaların bazılarının gelmeme durumu olabilir. Diğer bir husus ise gümrük. 75€ altındaki ürünler gümrüğe takılmadan geliyor. 75€ ve üzeri ürünler ise gümrük ücretini ödeyerek getiretebilirsiniz. Ücreti kapıda postacıya bile ödeyebilirsiniz o sorun değil.

Şimdi gelelim asıl soruna.

Asıl sorun şu ki; bu parçaları değiştirmek, yükseltmek istediğinizde bu parçaları elinizden çıkartamazsınız. Bizde suluk alan adam bile önce garanti/fatura soruyor. Garanti/fatura yoksa da; ki yurtdışı ürünlerde garanti Türkiye'de ciddi problem, piyasa fiyatının çok altında satmak zorunda kalırsınız. Alıcı kitle de ölücülerden öteye gitmez. Misal 2 yıl sonra i5 işlemci için satıyorum diye ilan açsanız, garanti/fatura yok deseniz ve 2 yıl sonra i5 işlemcinin piyasa değeri 500 lira iken "kardeş 300 vereyim sat bana" diye çokça mesaj alırsınız. Yani alırken yaptığınız kar satarken buhar olur gider.

800 liranın çok büyük bir makas olduğunu düşünmüyorum. Özellikle yukarıda belirttiğim hususlar göz önüne alındığında 800 lira sizi karda bile bırakır son tahlilde.

Nacizane önerim 75€ ve altındaki ürünleri Amazon, üstü için Türkiye'den bakmanız.

Sevgiler.

@chatie Belli bir fiyatı aştığında Amazon siparişle birlikte gümrük ücretini zaten alıyor. Kapıda postacıya ödemiyorsunuz.
Sistem toplama Amazon'dan önerilmiyor, Türkiye'den yapmalısınız. Çoğu ürünün global bir garantisi yok.
Zaten bir ürün Amazon'dan ortalama 2 haftada geliyor. Garanti için 2 hafta gönderimi, 1 ay kadar yapılmasını ve yine 2 hafta kadar geri gelmesini bekleyeceksiniz.

Bana kalırsa Türkiye ile çok fiyat farkı olan ürünlerde amazon'u seçmekte bir zarar yok. Ben kasa ve anakart haricindeki tüm parçaları amazon dan aldım. Türkiye'den alacak olsaydım minimum 1000 lira daha fazla verirdim .
Garanti konusunda ise yukarıda da belirtildiği gibi zaman konusu bir handikap ; ancak amazon , ürün ile ilgili bir şikayette çabuk ve etkili bir biçimde yardımcı oluyor.
Aldığınız herhangi bir ürünü elden çıkarmak istediğinizde , takas yoluna gidebilirsiniz . Garantisi olmayan ürünü , sıfır kalitesinde olsa dahi çöp muamelesi yapan insanlarla dolu bir ülkedeyiz.

Bazı markaların global garantisi oluyor. Ayrıca 75 euro 80 dolar gibi bir vergi sınırı var bu ücretin altındaysa ürün vergisiz gelir. Tavsiyem ürünleri tek tek sipariş edin vergiden muhaf olun. Ramleri corsairden ekran kartı ve güç kaynağını evgadan alabilirsiniz. Hdd ve ssd için sandisk yine global garanti sağlıyor diye biliyorum. Ekran kartında vergiyi ödemek durumunda kalırsınız. Kasa işlemci ve anakartı burdan alın. Kasa kargo ücreti hacimden dolayı pahalıya patlar anakart zaten göndermiyorlar. İşlemci zaten fiyat farkı çok az olur burdan alırsanız garantili olur.

Bazı markaların global garantisi oluyor. Ayrıca 75 euro 80 dolar gibi bir vergi sınırı var bu ücretin altındaysa ürün vergisiz gelir. Tavsiyem ürünleri tek tek sipariş edin vergiden muhaf olun. Ramleri corsairden ekran kartı ve güç kaynağını evgadan alabilirsiniz. Hdd ve ssd için sandisk yine global garanti sağlıyor diye biliyorum. Ekran kartında vergiyi ödemek durumunda kalırsınız. Kasa işlemci ve anakartı burdan alın. Kasa kargo ücreti hacimden dolayı pahalıya patlar anakart zaten göndermiyorlar. İşlemci zaten fiyat farkı çok az olur burdan alırsanız garantili olur.
Neden anakart gönderilmiyor ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı