Amazon'dan laptop satın almak

Ben 21 Eylül 2021 de Asus Laptop aldım (1500 Euro altı olsun istedim fazla ek vergi eklenmesin diye.)

Yeni laptobum canavar hemde Türkiye'de satılan mudillerinen 2bin- 3bin TL daha ucuza geldi bu laptop. Aynısının Hepsiburada gibi sitelerde satış daha pahalı hemde ekran kartı daha düşük olamasına rağmen.

Laptop bu:

ASUS ROG Strix G17 (2021) Gaming Laptop, 17.3” 144Hz IPS Type FHD, NVIDIA GeForce RTX 3060, AMD Ryzen 9 5900HX, 16GB DDR4, 512GB PCIe NVMe SSD, RGB Keyboard, Windows 10, G713QM-ES94

Asus tercih etme nedenim uluslararası garantisi Türkiye'yide kapsaması.

İşlemci ve ekran kartı seçimimi PassMark puanlarına bakarak yaptım. AMD gerçekten olayı aşmış. En yüksek puanlı Laptop işlemcilerinden birisi üzerindeki. Ekran kartı 3070 tercih edebilirdim ama 17 inc ekranlı almak istediğimden 3070 tercihimden vazgeçtim.

Şunu ekleyim: Vergi 412 USD görünürken, satınalma aşamasında 100 USD kadar düştü.

Birde laptop tam sınırda 1500 Euro'ya yakın fiyatı, yani 30 dolar fazla fiyatlı bir laptop alıyım deserseniz ticari vergiye maruz kalıyorsunuz ve noter işlemleri devreye giriyor.

Bana UPS üzerinden geldi. Yetkilendirme belgesi daha istemediler. UPS kendi düzenliyor. Yani hiçbir şeye karışmıyorsunuz.

Asus laptobumu Amazon com’dan aldığımda 12 Ekim teslimat görünüyordu ama 1 Ekimde evime geldi laptop.

UPS ile görüşmemde 1500 EURO üstü olsaydı noter onaylı yetki belgesi doldurmanız gerekli demişlerdi.

Benim aldığımda laptop 1709 USD + vergi ve kargo idi. Şimdi biraz indirime girmiş. Aldığım laptopun göndericisi Amazon com. Satıcı Amazon değil ama Fulfilled by Amazon yazanlardan yani Amazon depolarından gönderiyor, herhangi bir sorunda Amazon muhattabınız oluyor.

6-7 aydır bütün laptopları takip ettim almadan önce.

İlk önce aşağıdaki laptobu almıştım 15 inc sonra iptal ettim. Fiyat 1700 USD idi şimdi nedense 2462USD olmuş. Üstelik vergi dilimi arttığında Türkiye’ye gönderilemiyor yazıyor. Yada benden sıkıldılar Türkiye’ye göndermiyoruz diye işaretlediler orasını bilmiyorum J.

ASUS ROG Strix G15 (2021) Gaming Laptop, 15.6” 300Hz IPS Type FHD Display, NVIDIA GeForce RTX 3070, AMD Ryzen R9-5900HX, 32GB DDR4, 1TB PCIe SSD, Per-Key RGB Keyboard, Windows 10, G513QR-AS98

https://amzn.to/3Aa5GfQ

Dosya Ekleri

• asus_amazon.PNG
    asus_amazon.PNG
    48,9 KB · Görüntüleme: 61
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı