Amazon'dan Renewed iPhone Alma

slmnblvck

Kilopat
Makaleler
1
Türkiye'de yaşamıyorum. Kendim için daha iyi fiyata bulunan iPhone arıyordum. Amazon Renewed Unlocked iPhone alsam kutu içeriği ile mi birlikte gelecek? İçinde şarj kablosu, kulaklık olarak mı satılıyor?

Yalnızca telefonu gönderiyorlar diye biliyorum. Bu arada kendimce önemli bir açıklama buldum, paylaşmak isterim:

"GSM Unlocked Phones are ONLY compatible with GSM carriers like AT&T and T-Mobile as well as other GSM networks around the world. They WILL NOT WORK with CDMA carriers like Sprint and Verizon (Search for "Fully Unlocked iPhones" for CDMA compatible iPhones). "

Yalnız telefon orjinal ambalajındamı oluyor? İkinci el olarak sayılırmı bunlar? Yani kullanım belirtileri ne düzeyde olur? Şarf "%" ne kadar olur?

Ben sizin araştırmadan sonra baktım ve 3 türüne rastladım:

Unlock

Fully Unclock

Gsm Unlock

Bence Unlock ve Fully Unlock çalışır her hangi bi ülkede.

Belki bilginiz dahilindedir ancak yine de paylaşmak istedim. Apple'ın kendisini de tercih edebilirsiniz.

Fully Unlock hepsi için, GSM Unlock yalnızca belli bir GSM'de çalışır diye düşünüyorum, isimlerinden anlaşılanlar bu şekilde. Ama hiçbir bilgim yok, Amazon'da herhangi bir unlock telefon ilanına girin, alt tarafında bilgiler mevcuttur, bazıları direkt olarak uzun bir makaleye yönlendiriyordu. Tahminimce bu telefonlar zamanında büyük darbeler aldı, bu tür satıcılar da bu telefonları ucuza alıp, internet sitelerinden kasa, ekran, batarya, belki de yeni anakart, kamera vesaire alıp sıfır görüntüsü verip satıyor. Türkiye'de de son zamanlarda bu yapılmaya başlandı.

Teşekkürler, fakat benim almak istediğim model iPhone XS yoktu orda.
Aslında öyle olduğunu zannetmiyorum. Amazon tarafından satılıyor direk. Burada Renewed Corsair HS60 kulaklık alan bi kişi konu açmışdı. Orjinal ambalajında olmasada çok güzel paketlenmiş ve sorunusz çalışıyordu diye hatırlıyorum. Onu düşünerekden bende iPhone cihazını ordan almak istiyorum. Ama yinede ne olur olmaz araştırmadan almak istemedim.

Son düzenleme:
Teşekkürler, fakat benim almak istediğim model iPhone XS yoktu orda.

Amazondan alacağınız ürünlerin sıkıntılı çıkma durumları var. Kasasında çizik olur ekranında çizik olur vs. Ancak Apple'ın kendisinden satın alırsanız sizin için çok daha hayırlı olacaktır. Bazı ilanlarda Amazon kendisi de kefil oluyor bildiğim kadarıyla ancak yine de ürünü kendi satıcısından almak gibisi yoktur.

Öncelikle Apple'ın ilgili sitesindeki bilgilerini aktaracak olursam, belirtmek isterim ki alacağınız telefon aşağıdaki özelliklere sahip olacaktır.

* Yeni kutusu
* Yeni kulaklık ve şarj cihazı
* Yeni batarya ve telefon için yeni bir kasa

Bu durumda telefonun değişmeyen tek kısmı içindeki elektronik aksamı oluyor. Ancak bu cihazlar teste tabi tutulmadan kesinlikle satışa sunulmuyor.

Herhangi bir model için düşünecek olursak eğer, Türkiye'deki fiyatlara nazaran 2000₺ civarında bir tasarruf sağlamanız mümkün. Ancak IMEI kayıt ücretlerinin 1500₺ olmasıyla birlikte bu fiyat farkı küçülebilir.

Şu an için iPhone 8 Plus ve iPhone X bulunmakta. Bir de cihazların GSM Unlocked veya Fully Unlocked olanlarını tercih etmelisiniz.

Yanlış bilgi. Yenilenmiş telefon demek sen cihazın arızalandığında Apple'ın tamirle uğraşmayıp sana direk kutuda verdiği telefonun aynısıdır. Yani sen cihazını arızalanınca veriyorsun onlar sana başka tamir ettikleri telefonu veriyorlar yani tamamen orjinal parçalarla yenilenmiş sorunsuz cihaz. Senin verdiğin cihaz da parçaları değişip başkasına yeni telefon olarak veriliyor. Döngü bu şekilde ilerliyor. Satılan telefonlar başkasının arızalı cihazının yenilenmiş hali oluyor doğal olarak ve sorunsuzdur alabilirsiniz.

Ben de Amerika'dayım ve geçen hafta renewed iPhone aldım Amazon üzerinden xr. Sıkıntısız geldi bazı durumlarda çizik vs gelebilir zaten açıklamada yazıyor genelde. Çok büyük ihtimal ile sadece telefon ve şarj alacaksınız ki şarjda orijinal olmuyor genelde.

Sizin telefon durumi nasıldı? Renewed olanlar Amazon özel paketlemesiyle geliyor sanırsam. Ve şarj durumu ne halde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…