Amazon'dan Windows 10 Satın Alma

OrkunJJ

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Ben Monster marka laptop satın alacaktım fakat 350 TL yazıyor Windows 10 için sitesinde ekstra ücret ödeyerek satın almamız gerekiyor.

Kısa bir araştırmadan sonra internetten Windows'u indirerek amazondan 6 Euro'ya Windows 10 etkinleştirme anahtarı satın alabileceğimi öğrendim.

Bu işe yarar mı emin değilim sizlere sormak istedim. Amazondan etkinleştirme anahtarı alıp internetten orijinal Windows ISO dosyası indirsem 350 lira masraftan kurtulmuş olarak orijinal bir Windowsa sahip olabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yaklaşık bir ay önce amazon.de sitesinden 5.91 Euro'ya Windows 10 Pro OEM aldım. Bunların fiyatının uygun olmasının sebebi bilgisayarına özel bir key olması. Yani aldığın key bilgisayarına gömülüyor ve bilgisayarından herhangi bir parça ekleyip çıkarman durumunda key siliniyor. Ben böyle biliyorum. Bilgisayarına upgrade falan yapmayacaksan kesinlikle en mantıklısı bu olacaktır.

Merhaba hocam bende ASUS laptop var. Ben bunu 2. El aldım şuanda işletim sistemi Windows 10 Pro fakat çalıştır dan komut ile baktığım da 13.07.2017 tarihinde sona erecek yazıyor. Amazon'dan herhangi bir Windows 10 key satın alıp etkinleştire bilirmiyim, yoksa sadece Windows 10 Pro key mi satın almayalım @mcihankaya

Merhaba hocam bende ASUS laptop var. Ben bunu 2. El aldım şuanda işletim sistemi Windows 10 Pro fakat çalıştır dan komut ile baktığım da 13.07.2017 tarihinde sona erecek yazıyor. Amazon'dan herhangi bir Windows 10 key satın alıp etkinleştire bilirmiyim, yoksa sadece Windows 10 Pro key mi satın almayalım @mcihankaya

Eğer Pro'ya devam etmek istiyorsan Pro ürün anahtarı alabilirsin. Eğer Home Edition vs. kullanmak istiyorsan Microsoft'un resmi sitesinden Home Edition'ın .iso dosyasını indirip kurulum yapıp, ürün anahtarı yerine, aldığın Home Edition'ın ürün anahtarını yazabilirsin.

Windows 10 Pro Aktivierungskey für 32 / 64 Bit: Amazon.de: Software

Link bu.
Ama ben keylerin calinti oldugunu dusunuyorum. Bu fiyata windows olmaz.

@falseside kardeş Microsoft'u arayıp doğrulayabilirsin. Şimdi açıklayayım neden ucuz bu keyler:
Bu keyler OEM oluyor ve mesela bilgisayarında parça falan değişirdin veya bilgisayarı değiştirdin, bu keyi kullanamazsın. Benimki gibi laptop bilgisayarın varsa dersin ki parça değişmem güveniyorum bilgisayarıma kodu alırsın kullanırsın. Yok yakın zamanda pc ye upgrade yapacam veya pc değiştirecem diyorsan bu keyi sonra alırsın. Al ne olacak ki çerez parası.

@falseside kardeş Microsoft'u arayıp doğrulayabilirsin. Şimdi açıklayayım neden ucuz bu keyler:
Bu keyler OEM oluyor ve mesela bilgisayarında parça falan değişirdin veya bilgisayarı değiştirdin, bu keyi kullanamazsın. Benimki gibi laptop bilgisayarın varsa dersin ki parça değişmem güveniyorum bilgisayarıma kodu alırsın kullanırsın. Yok yakın zamanda pc ye upgrade yapacam veya pc değiştirecem diyorsan bu keyi sonra alırsın. Al ne olacak ki çerez parası.

Hocam ne olursa olsun. Yine de 900luk yazilim 30tl olamaz. Ayrica attigim link dediginiz oem versiyonu bile degil.
Microsoft tabii ki onaylar nerden bilsin kodun size nasil gectigini.

Hocam ne olursa olsun. Yine de 900luk yazilim 30tl olamaz. Ayrica attigim link dediginiz oem versiyonu bile degil.
Microsoft tabii ki onaylar nerden bilsin kodun size nasil gectigini.
Yani çok araştırma yapmadım ama bende durum böyle:
Ekran Alıntısı.JPG

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı