AMD 12nm geçiş yapıyor!

2018 yılı oyuncular ve performans tutkunları için kendini hazırlıyor. AMD tabi yerini eksik etmiyor ve piyasadaki pazar payını arttırmayı hedefliyor.

AMD zaten kolları sıvamıştı ve sonuçlarını bekliyorduk. Bu gelişmenin hem ekran kartı hem de işlemci tasarımlarını etkileyeceğini hatırlatayım. Bizi iyi günler bekliyor!

Global-Foundaries-12LP.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nacizane fikirlerimi aktarayım. İşlemci konusunda amd nin iyi gittiğini düşünüyorum anakart konusunda sunduğu ileri dönüklülük en önemli faktör bence. Sıfırdan oluşturulmuş bir mimarinin ilk örneklerinin bu kadar performanslı olması revizyonu sonrasında vereceği performansın ne kadar iyi olacağını gösteriyor aslında ryzenin ilk örnekleri intelin senelerdir revize edip sattığı core serinden daha iyi performans sunuyor buradan anlayabiliriz. Bence işlemci konusunda ileriye dönük olarak ve intelin core serisini sattığını varsayarak konuşuyorum intel amd nin rakibi bile olamayabilir. Ekran kartı konusuna gelirsek üst seviyede amd bu işi beceremiyor vega kartlar rakiplerini geçsede harcadıkları enerji sıcaklık seviyeleri nvidia nın altında kalmasına yeter bence. (Bunları neden bu konunun altına yazdım bilemiyorum)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı