AMD 2014'ü de zararla kapadı

Geçen gün açıklanan sonuçlara göre AMD 2014'de 5.51 milyar $ gelir elde etti. Gayrisafi karı 1.8 milyar dolar, faaliyet karı 235 milyon dolar olan şirketin toplam zararı 403 milyon dolar olarak açıklandı. 2013'ü 83 milyon, 2012'yi 1.2 milyar dolar kayıpla kapadı.

Detaylara baktığımızda şirketin ürünlerin üretimine 3,667 milyar dolar, Ar-Ge'ye 1,072 milyar dolar, reklam ve pazarlamaya ise 604 milyon dolar harcadığını görüyoruz.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı bu haberi hemen "Yeni CEO geldi batık şirketi daha da batırdı" olarak yorumlayacak olsa da şirketin buna benzer sonuçlar açıklayacağı tahmin ediliyordu. Ne Carrizzo'yu ne de yeni GPUlarını 2014'de piyasaya süremediğini unutmamak gerekir.

Ayrıntılı bilgi için:

http://quarterlyearnings.amd.com/phoenix.zhtml?c=74093&p=quarterlyearnings

Error Report hatası veriyor bu arada link.

AMD'nin işlemciler dışında başka hiçbir yerde başarısız olduğunu göremiyorum ben. Hatta 2014'ün başlarından itibaren FX serisi konuşuluyordu sadece. Her ne kadar da olsa tek sıkıntıları masaüstü işlemcileri idi. Gerisi gayet muhteşem.

AMD aslında düşük ve orta seviye kullanıcıya hitap ediyor zarar ettiklerine şüpheyle bakıyorum. Bu yıl grafik kartlarındaki fiyatları gayet makuldü R9 serisi grafik kartı ile sistemimi güçlendirdim ki çoğu etrafımdaki kişiler de buna uydu ben inanmıyorum açıkçası bu açıklamaya.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı