AMD 2700X Max frekansta çalışmıyor

tacomert

Hectopat
Merhabalar. AMD 2700X işlemciye sahibim. 3DSmax 2017 ve v-ray 3.40 kullanıyorum. Render alırken görev yöneticisinden işlemci hızına baktığımda %100 yükte 3.9-3.91 çok nadir de olsa 3.99 gördüm ama bu işlemcinin bildiğiniz üzere Max frekans hızı: 4.3 GHz ama bu rakama ulaşmıyor. Acaba bir problem mi var veya bu konuda bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler. Bu arada gelecek sorulara karşılık güç yönetimi en iyi performans da, bilgisayarı yeni aldım 2 hafta oldu overclock falan yapmadım yapmayı da düşünmüyorum, render alırken sadece 3DSmax açık başka hiçbir program açık değil.

Tüm çekirdekler aktifken maksimum hıza çıkamaz. CPU sıcaklığı da frekans hızını etkiler.
Bunu bilmiyordum teşekkürler.
Tüm çekirdekler aynı anda o hıza çıkamaz. Dediğiniz gibi 3.9 - 4.0 civarı bir hıza kadar çıkabilir. Bu durum normaldir. OC ile işlemciyi 4.0 veya 4.1 GHz gibi bir hıza sabitlemeniz iyi olabilir.
Bilgi için teşekkür ederim herhangi bir sorun olduğunu düşünmüştüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı