Çözüldü AMD 4. nesil işlemci beklenmeli mi?

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.336
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
J

Jira'nın süper çakması 3T

Ziyaretçi
Arkadaşlar AMD yeni nesil işlemcilerini ne zaman piyasaya sürücek bilgi var mı eğer 1-2 ay içinde çıkıcaksa beklemeli miyim sistem toplamak için bekleme yapmazsam Ryzen 5 3600 alacağım.

Şu an sıfırdan Ryzen tabanlı bir sistem kurma gibi bir planınız varsa B550 çipset bir anakart ile 4000 serisini bekleyebilirsiniz veya aceleniz yoksa tamamen yepyeni bir mimari ve mühendislik yaklaşımıyla yeniden tasarlanacak olan uzun ömürlü Ryzen 5000 serisini de alternatifleriniz arasına koyabilirsiniz. Çekirdek performansına etki eden en önemli unsurlardan biri olan IPC oranının önceki nesillere (4000 serisi dışında) nazaran ciddi oranda artırılacak olması ve özellikle çip yapısı ve bellek kontrolcülerinin büyük ölçüde değişmesi gibi kriterler; yüksek frekanslı DDR5 bellek teknolojisi, USB 4.0 gibi çok daha hızlı evrensel seri yolu gibi birçok kayda değer yenilikleri de beraberinde getirecektir. Ben olsam; aynı B450'lere yaptıkları gibi nasıl 4 nesil işlemci desteği sağlanmışsa, bu uygulamış oldukları benzer soket politikasını da gelecek nesil işlemciler için de sürdüreceklerini göz önünde bulundurarak, en azından AM5 platformunun orta seviyesi konumunda B veya X tip bir anakart ve işlemci alarak sistemi baştan toplardım.

2022'den önce çıkmayacak bir işlemciyi beklemenin hic mantıklı olduğunu sanmıyorum. En kötü satar tekrar pc toplarsınız. Eğer sorunuz 4000 serisi için ise en erken ekimde cikacaklar bu da tabi sizin bilgisyar ihtiyacıniza göre değişir. Ben olsam aciliyeti yoksa beklerdim. Ornegin ben yeni sistem toplamdim 3600x işlemcili ama ekran kartım 660ti. 3000 serisini bekliyorum. Sizde de bir aciliyetlik durum yoksa beklemek en mantiklisi en kotu 3000 serisi indirime girer güzel bir 3000 serisi islemci alırsınız.

Şu an sıfırdan Ryzen tabanlı bir sistem kurma gibi bir planınız varsa B550 çipset bir anakart ile 4000 serisini bekleyebilirsiniz veya aceleniz yoksa tamamen yepyeni bir mimari ve mühendislik yaklaşımıyla yeniden tasarlanacak olan uzun ömürlü Ryzen 5000 serisini de alternatifleriniz arasına koyabilirsiniz. Çekirdek performansına etki eden en önemli unsurlardan biri olan ıpc oranının önceki nesillere (4000 serisi dışında) nazaran ciddi oranda artırılacak olması ve özellikle çip yapısı ve bellek kontrolcülerinin büyük ölçüde değişmesi gibi kriterler; yüksek frekanslı DDR5 bellek teknolojisi, USB 4.0 gibi çok daha hızlı evrensel seri yolu gibi birçok kayda değer yenilikleri de beraberinde getirecektir. Ben olsam; aynı B450'lere yaptıkları gibi nasıl 4 nesil işlemci desteği sağlanmışsa, bu uygulamış oldukları benzer soket politikasını da gelecek nesil işlemciler için de sürdüreceklerini göz önünde bulundurarak, en azından AM5 platformunun orta seviyesi konumunda B veya X tip bir anakart ve işlemci alarak sistemi baştan toplardım.

Peki AM5 soketli işlemciler ne zaman çıkıcak?

Jira'nın süper çakması 3T, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı