AMD 5 3600 OC nasıl yapılır?

QuajNA

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2020
Mesajlar
53
AMD 5 3600 OC yapmak istiyorum, 4200 MHz uygulayacağım ama voltaj konularını pek anlamadım. 1.1375 değeri vermek istiyorum fakat araya noka koyulmuyor, düz 11375.
Yazıyor, kafam karıştı. Bir problem olur mu?
 
En fazla 3.9 oluyor.

Oyunda test ettiniz mi? Sitesinde 4.2'ye kadar zaten destek verdiği yazıyor tabii bunu illa verecek diye bir şey yok. Eğer sıcaklık değerleriniz yüksekse işlemci doğal olarak MHz oranını düşürecek kendini korumak için.
Bir de ek olarak OC yapacağınız sıra ilk voltaj vermeden deneyin mesela 4.5 yapmak istediniz voltaj vermeden deneyebilirsiniz olmazsa geri alırsınız zaten 4.2'ye. Her OC yapıldığında voltaj verilecek diye bir zorunluluk yok. Ama mavi ekran alırsanız bilin ki voltaj o frekans değeri için düşük gelmiştir.
 
En fazla 3.9GHz oluyorsa zaten işlemcin ısındığı için 4.2GHz görmüyordur bide OC yapıp üstünde yumurta pişireceksin sanırım. 😃
 
En fazla 3.9GHz oluyorsa zaten işlemcin ısındığı için 4.2GHz görmüyordur bir de OC yapıp üstünde yumurta pişireceksin sanırım. 😃

Benim parçalarla fazla aram yok fazla bilmiyorum işlemcin çok ısındıığı için biraz araştırma yaptım OC işleminin sıcaklık düşürdüğünü gördüm onun için sordum OC işlemi herhangi bir sıcaklık değişimi yapmayacaksa yapmıyım
 
Bir şey daha sormak istiyorum neden OC yapıyorsun ki? OC daha çok işlemcin ekran kartı gibi donanımları besleyemeyecek seviyeye geldiği zaman yapılan bir işlem(tabii ki başka amaçları da elbette var ama bu en yaygını) eğer sistemin kararlı ve tam performans çalışıyorsa gereksiz bir durum.

Benim parçalarla fazla aram yok fazla bilmiyorum işlemcin çok ısındıığı için biraz araştırma yaptım OC işleminin sıcaklık düşürdüğünü gördüm onun için sordum OC işlemi herhangi bir sıcaklık değişimi yapmayacaksa yap mıyım?

OC ısı artırır o yüzden OC yapıldığı zaman daha büyük kule tipi soğutuculara geçilir. Zaten senin işlemcinin 4.2 GHz görmemesinin nedeni o ısı.
 
Benim parçalarla fazla aram yok fazla bilmiyorum işlemcin çok ısındıığı için biraz araştırma yaptım OC işleminin sıcaklık düşürdüğünü gördüm onun için sordum OC işlemi herhangi bir sıcaklık değişimi yapmayacaksa yap mıyım?

Overclock işlemci ya da hangi parçaya yapılıyorsa daha çok frekans vs. artık ne yükselttiyseniz sıcaklığı arttırır sizin dediğiniz undervolt sanırım karıştırmış olabilir misiniz?
 
4.2GHz Boost hızına 1.4v ve üstü ile ulaşıyor genelde stok hızlarda ve voltaj sürekli dalgalanıyor. 1.2v ve altında 4.2GHz yakalayabilirsen işlemci stabil olur ve daha serin çalışır, overclock bilmeyene ve abartana riskli işlemdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı