Merhabalar arkadaşlar,
MSI Gaming Radeon 5700 XT ekran kartına RY 2600 ile kullanmak zorunda kalıyorum imkan probleminden dolayı.
Sizce sistemi zorlayacak tür oyunlarda dar boğaz olur mu dersiniz?
Ve Pus'um Everest 600W bir pus serfikasız bir pus bunun zararı olur mu? Sisteme bu 5700XT serisi yüksek değerlerde PSU isteyen bir seri, endişede ediyorum bazen acaba bir zararı var mıdır? Nacizane görüşleriniz nedir acaba?
Her PSU patlayabilir. PSU'da önemli olan şey kendisi zarar gördüğünde oem ürünlerini korumasıdır. Bu yüzden bilinen markadan, kaliteli malzemeden üretilen, korumaları iyi PSU almak her zaman iyidir. Bu yüzden Everest, Rampage, Gamepower (v.b) markalara sistemler emanet edilmez.
Evga / Thermaltake / FSP ve Corsair bana göre en güvenilir PSU markaları. Bunlardan herhangi birisi tercih edilebilir.
Forumda Everest ve türevi psu'lar "C4" olarak adlandırılıyor. Sisteminizi everest psu'ya emanet edip endişeli olmanız gayet normal. En kısa zamanda PSU'nuzu değiştirin. R5 2600 2K'da darboğaz yapmaz ama 1080P'de yapar. Bunu da en aza indirgeyebilmek için ekran kartına bir miktar downclock, işlemcinize de bir miktar overclock yapabilirsiniz.
2600 bir miktar darboğaz yapar. Oynadığınız oyunlarda grafikleri yüksek tutmaya çalışın darboğazı azaltmak için. Keşke daha düşük bir ekran kartı alıp diğer parçalara yatırım yapsaydınız. Ayrıca sistemi Everest PSU’ya emanet etmek doğru değil. Şu an bir şey olmuyor olabilir, ama her an olabilir. Diğer parçalarınızı bilmiyorum ama en kısa sürede minimum 650W’lık sertifikalı, kaliteli bir PSU alın.
Merhabalar arkadaşlar,
MSI Gaming Radeon 5700 XT ekran kartına RY 2600 ile kullanmak zorunda kalıyorum imkan probleminden dolayı.
Sizce sistemi zorlayacak tür oyunlarda dar boğaz olur mu dersiniz?
Ve Pus'um Everest 600W bir pus serfikasız bir pus bunun zararı olur mu? Sisteme bu 5700XT serisi yüksek değerlerde PSU isteyen bir seri, endişede ediyorum bazen acaba bir zararı var mıdır? Nacizane görüşleriniz nedir acaba?
Bence Ryzen 5 2600 yerine 200TL daha koyup Ryzen 3 3300X alınabillir daha güçlü ve darboğazın olacağını düşünmüyorum ve Ryzen 3 3300X Ryzen 5 3600 la hemen hemen aynı performans veriyor hatta bazı oyunlarda geçiyor. Son olarak Everest PSU'ya öyle bir kasa emanet etmemelisin onun yerine High Power 600W 80+ Bronze PSU almalısı oda 450 TL.