AMD 5900X vs Intel 10900K

Ben 5900X'ın stabılıtesıne güvenmedıgım için ve i9 10900K'nın ıyı bır sogutmayla ınınılmaz bır OC performansı oldugu için i9 10900K tercıh ettım. Smart accsess Memory'ye benzer bır teknolojıyı NVIDIA'da sunacak ve AMD ışlemcıyle bırtakım pıslıkler çıkaracagına emınım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5900X her konuda çok daha iyi olmasının yanında OC potansiyeli de 3000 serisi gibi değil yani çok daha iyi. 10900K/10850K'nın bir albenisi kalmıyor eğer daha ucuz değilse ama 11. nesili de bekleyebilirsin.

5900X her konuda çok daha iyi olmasının yanında OC potansiyeli de 3000 serisi gibi değil yani çok daha iyi. 10900K/10850K'nın bir albenisi kalmıyor eğer daha ucuz değilse ama 11. nesili de bekleyebilirsin.

anladım hocam sağol. Ram olarak Crucial Ballistix Elite (2X8GB) 16 Gb 3600 Mhz mi alayım yoksa mhz'i artırıp GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 4000MHz CL18 mi alayım sistem amd olacak :)

hocam Crucial 16 GB Ballistix Elite DDR4 3600Mhz 16CL 1.35 V Dual kit mı alayım AMD 5900X için yoksa gskill-16gb-2x8gb-trident-z-ddr4-4000mhz-cl18-1-35v-dual-kit-rgb-led-ram mi alayım yoksa hafızayı artırıp Corsair-32gb-2x16gb-vengeance-siyah-ddr4-3600mhz-cl18-dual-kit-ram mı alayım en çok crucial elite'ı övdüler ama yardımcı olabilir misin?
16GB uzun yıllar yetecektir, şimdiden 32GB almaya gerek yok bence. Arada performans farkı da olmayacaktır zaten. Bahsettiğiniz 2 RAM arasında tercih yapacak olsaydım frekans farkı dolayısıyla GSKILL alırdım ama Crucial'da pek tabii tercih edilebilir. Daha iyi bilenler vardır, yardımcı olurlar.

Anladım hocam sağ ol. RAM olarak Crucial Ballistix Elite (2x8GB) 16 GB 3600 MHz mi alayım yoksa MHz'i artırıp G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z DDR4 4000MHz CL18 mi alayım sistem AMD olacak :)

Crucial'de Samsung B-die var diye biliyorum ama tam emin değilim. En en iyi çip de Samsung B-die ve OC potansiyeli de çok çok iyi. 3600 MHz CL 16 şeklinde alabilirsin ve OC ile 3733 MHz CL 14 falan da yapabilirsin ama tahminimce çok bir fark olmaz ama Crucial öneririm.

Ben 5900X'ın stabılıtesıne güvenmedıgım için ve i9 10900K'nın ıyı bır sogutmayla ınınılmaz bır OC performansı oldugu için i9 10900K tercıh ettım. Smart accsess Memory'ye benzer bır teknolojıyı NVIDIA'da sunacak ve AMD ışlemcıyle bırtakım pıslıkler çıkaracagına emınım.
10900K inanılmaz hız aşırtma için 200-250W kullanan ve dolayısıyla kaliteli bir soğutucu gerektiren bir işlemci ve bunca harcamaya rağmen 5.2-5.3 GHz hızda bile neredeyse hiçbir şeyde 5900X'i geçemiyor. Ayrıca NVidia Smart Access Memory benzeri bir teknoloji üretirse bu hem AMD hem Intel işlemcilerle çalışacaktır.
Yıllardır yanıltıcı bir pazarlama stratejisine sahip, güvenlik açıklarıyla dolu, 7700K ilk çıktığında ısınıp işlemcinin bozulması şikayetlerine OC yapmayın diyen ama "K" harfi için 50-100 dolar fazla para isteyen, 2015 yılından beri 10nm'ye geçiş yapacağını söyleyen ama hala 14nm kullanan bir firmayı stabil, iyi görürken AMD işlemcilerinde pislik çıkacak demen de garibime gitti.

10900K inanılmaz hız aşırtma için 200-250W kullanan ve dolayısıyla kaliteli bir soğutucu gerektiren bir işlemci ve bunca harcamaya rağmen 5.2-5.3 GHz hızda bile neredeyse hiçbir şeyde 5900X'i geçemiyor. Ayrıca NVIDIA Smart Access Memory benzeri bir teknoloji üretirse bu hem AMD hem Intel işlemcilerle çalışacaktır.
Yıllardır yanıltıcı bir pazarlama stratejisine sahip, güvenlik açıklarıyla dolu, 7700K ilk çıktığında ısınıp işlemcinin bozulması şikayetlerine OC yapmayın diyen ama "k" harfi için 50-100 dolar fazla para isteyen, 2015 yılından beri 10Nm'ye geçiş yapacağını söyleyen ama hala 14nm kullanan bir firmayı stabil, iyi görürken AMD işlemcilerinde pislik çıkacak demen de garibime gitti.

Garip değil firmacılık da yapmıyorum. Maalesef bu sektör son birkaç senede daha iyi işlemciler yaparak domine edebileceğiniz bir sektör değil. Mimariniz istediği kadar iyi olsun, oyunların, programların, donanınların, optimizasyonları Intel ağırlıklı. Bunların da zaman zaman stabilite kayıpları yaptığını siz de biliyorsunuz diye düşünüyorum. Daha doğru düzgün AMD işlemcili laptop bile yok. Bilişim şirketlerinin buna ikna olması ve AMD üstünlüğünü kabul etmesi zaman alacak ve ben bu süre içinde AMD kullanmak istemiyorum.

Garip değil firmacılık da yapmıyorum. Maalesef bu sektör son birkaç senede daha iyi işlemciler yaparak domine edebileceğiniz bir sektör değil. Mimariniz istediği kadar iyi olsun, oyunların, programların, donanınların, optimizasyonları Intel ağırlıklı. Bunların da zaman zaman stabilite kayıpları yaptığını siz de biliyorsunuz diye düşünüyorum. Daha doğru düzgün AMD işlemcili laptop bile yok. Bilişim şirketlerinin buna ikna olması ve AMD üstünlüğünü kabul etmesi zaman alacak ve ben bu süre içinde AMD kullanmak istemiyorum.
Bilişim şirketleri optimizasyonu çoğunlukla AMD'ye göre yapmak zorundalar. PS5 ve XBox series X-S AMD tabanlı. Piyasadaki en iyi işlemci AMD. Son zamanlarda satılan işlemcilerin çoğu AMD. Ryzen serisi 2017'den beri piyasada. 2018-2019'da bunu desen katılırdım ama 2021 gelirken çoğu şey AMD lehine.

Hocam herkes gereken cevapları vermiş gibi görünüyor fakat aklıma bir şey takıldı, CL12 3200MHz RAM nerede var? Benim bildiğim CL14 3200MHz RAM'ler var.

Bu arada kararınızı kesinleştirmişsiniz fakat o kasa ve sıvı soğutma yerine daha kaliteli kasa ve sıvı soğutma alınabilir, böyle bir sisteme Xigmatek ayıp olur.

Güvenlik açıklarıyla dolu

Şu "Güvenlik açıklarıyla dolu" lafı çok da mantıklı bir sebep değil gibi. Herhangi bir sorun yaşatmamasının yanında AMD'de de var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı