AMD 6800XT'de RTX teknolojisi var mı?

Tanıtımda var olarak gösterdi ama benim kafamı karıştıran sanki 5000 serisi işlemciler ile 6000 serisi kartlar beraber kullanılınca mı devreye sokuluyor orası biraz karıştı:) Açıkçası NVIDIA kadar başarılı olamayabilir ilk denemesinde ama görmeden bir şey demek yanlış olur.
Hocam bence öyle bir şey olması mantıklı değil, zaten Ray Tracing kartla gelen bir donanım olduğu için söylediğiniz mümkün değil.

Hocam bence öyle bir şey olması mantıklı değil, zaten Ray Tracing kartla gelen bir donanım olduğu için söylediğiniz mümkün değil.
O yüzden emin olmadığımı yazdım:) Sanki tanıtımda işlemci GPU uyumu ile bir şey devreye girer demişti de ordan kafam karışmıştı.

Var ama nasıl olacak belli değil. Bazı sızmış kaynaklarda NVIDIA'yı tokatlıyor bazılarında berbat sonuç alıyor. Galiba kart çıkana kadar nasıl olacak anlayamayacağız.

@264523 RTX Nvidia'ya özel falan değil. Zaten var olan bir teknoloji idi. Nvidia bunu aldı kartlarına koydu. Olan bu. Şimdi de AMD bunu Microsoft'un DirectX12 desteğiyle verecek.
O yüzden emin olmadığımı yazdım:) Sanki tanıtımda işlemci GPU uyumu ile bir şey devreye girer demişti de ordan kafam karışmıştı.
Sizin dediğiniz Ray Tracing ile ilgili değil. Bütün donanım Amd ise (5000 serisi işlemci ve GPU) daha fazla performans elde edersin. FPS yükselir diyor AMD. Sanırım %5-10 civarında bir fark yaratıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı