AMD 7870K Sistem Açılmama Sorunu

ultrasalgeria

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
A10 7870K bazlı bir sistemim var. 120 GB SSD ve 1 TB HDD takılı, sistem SSD'ye kurulu.

Biraz önce dizi izliyordum, o sırada da iTunes telefonumu yedekliyordu ve bi anda bilgisayar tamamen dondu, yanıt vermemeye başlayınca reset attım ancak bu sefer de MSI Military Class ekranında kaldı sürekli dönen bir zaman işaretiyle. Ardından da yeniden başlatmalarımda 'Reboot and Select Proper Boot Device' hatası vermeye başladı.

Forumda anlatılanları denemek için BIOS açıp SSD'yi kontrol ettim, sistem SSD'yi görüyor. Boot Priority sırasında da en öne aldım ama hiçbir şekilde düzelmedi. Kabloları da kontrol ettim.

Yardımcı olabilecek olan varsa çok mutlu olurum ne yapacağımı şaşırdım. Yan sekmelerde işlerim de açık kaldı onlar kötü oldu. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden başlat ve ön yükleme aygıtını seç diyor. Yani bilgisayar HDD yi görmüyor. BİOS Boot menüsünden HDD yi ilk sıraya alıp kaydet. Yani Windows hangisin de ise ilk sıraya onu al.
Evet söylediğim gibi Priority sırasında öne aldım yani önceliği ona verdim, ama değişen bir şey olmadı.

Windows SSD de mi, HDD mi? Hangisin de ise onu aldığın da düzelmesi gerekiyordu. Doğru aldığına emin misin? Çıkarken kaydettin değil mi? Fotoğraf atma ihtimalin varsa atabilirsin.

Araştırdım sorun dediğim gibi gözüküyor herkes de.
Reboot and Select proper Boot device or ve Çözümü - PccNett

Windows SSD de mi, HDD mi? Hangisin de ise onu aldığın da düzelmesi gerekiyordu. Doğru aldığına emin misin? Çıkarken kaydettin değil mi? Fotoğraf atma ihtimalin varsa atabilirsin.

Araştırdım sorun dediğim gibi gözüküyor herkes de.
Reboot and Select proper Boot device or ve Çözümü - PccNett

Evet dediğin gibi burada yazan tüm çözümü uyguladım ama olmadı. Arkadaşımı çağırdım onun dizüstü bilgisayarına monte ettik onda da çalışmayınca sorunun diskte olduğuna emin olduk. Ben de gidip Vatan'dan yeni bir SSD aldım.

Ancak şu an bu diskte de aynı sorun çıkıyor. Windows'u nasıl kuracağımı bilemedim o yüzden.

Evet dediğin gibi burada yazan tüm çözümü uyguladım ama olmadı. Arkadaşımı çağırdım onun dizüstü bilgisayarına monte ettik onda da çalışmayınca sorunun diskte olduğuna emin olduk. Ben de gidip Vatan'dan yeni bir SSD aldım.

Ancak şu an bu diskte de aynı sorun çıkıyor. Windows'u nasıl kuracağımı bilemedim o yüzden.
Başka bir SATA kablosu kullan, başka bir SATA girişine tak. Dene her türlü ihtimali. HDD yi çıkarıp sadece SSD ile açmayı dene. Zaten yeni SSD aldığın da Windows kurmadan açılmaz ki.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı