AMD 7870K Sistem Donma ve Kapanma Sorunu

Feruch

Hectopat
Arkadaşlar, eski bilgisayarımdan istediğim performansı alamadığım için yeni bir sistem topladım.Bu süreçte sadece 8 gb ddr3 2400mhz ram, gigabyte anakart ve amd a10 7870k işlemci, ce bir 120gb sdd aldım. Değişmeyen parçalar ise apu, harddisk, cd/dvd okuyucusu, usb portları vs. Flight simulatör X oynarken yüksek grafik gücü isteyen sandbox vb. oyunlarda fan yüksek devirde çalışıyor, ancak sistem aniden kapanıyor ve bazen de donuyor. Çeşitli yazılımlarla işlemcinin ısısını yük altında 50 55 derece ölçüyorum. Şüphelendiğim nokta ise eski apu 2009 dan beri çalışıyor ve 300w. Bunun sebebi ne olabilir?

2009dan beri çalışan şey 300w psu ise onu değiştir çünkü psu zaman geçtikçe gücünü kaybeder kaldı ki 80+ sertifikasıda yoktur 2009 ise yük altında kaldığı zaman çekilen güç artar.Yazdığın şeylerden ise anlaşılıyor güç yetersiz kalıyor sanırım ve sistem kapanıyor.Direk kapanıyorsa büyük ihtimal psudandır.iyi bir güç kaynağı ile dene arkadaşından bulabiliyorsan falan eğer o sorun olmazsa psudandır veya temin et bi yerden para vermeden deneme yanılma yap.Donma var diyosun ya yeteri gücü veremiyor ondan donuyor ya da soğutma performansı düşük.Tabi o kadar güç çekemeyen bir donanımda böyle sorun olabilir mi bilmiyorum eski güç kaynakları ne kadar verimsiz yani emin değilim.Şu an aynı işlemciyi kullanıyorum 500w 80+ var öyle donma kasma olmuyor kapanma gibi soğutucuyu da harici aldım stok soğutucu fazla ses yapıyor diye aldığım soğutucuda thermal take NIC F3.Büyük ihtimal güç kaynağındadır.başka bir güç kaynağı bul dene

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı